בייקרי 365 וחברים - דרור כהן
הספר הזה למעשה עוד לא קיים, אבל הוא יהיה בקרוב. מדובר בפרויקט מימון המונים של דרור כהן, מהנדס תוכנה ביום וקונדיטור בלילה, אם השם לא מוכר לכם תנסו את "בייקרי 365", את זה כבר אין אחד שלא מכיר. לפרויקט, שכבר הגיע ליעדו, נותרו שלושה ימים אחרונים בהם אתם עדיין יכולים לרכוש את הספר מראש וגם להנות מצ'ופר שווה.
עוד בנושא:
מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם
מתנות ומארזים חגיגיים לשנה החדשה
מאיפה קונים אוכל מוכן לחג?
מארזי האוכל המפתיעים לראש השנה
עתידות: תקופת החגים הולכת להיות מתוקה במיוחד
כהן רוצה, וסביר להניח שגם יצליח, להוציא לאור את ספרו הראשון- "בייקרי 365 וחברים", בו אנחנו עתידים למצוא עשרות עוגות, קינוחים ומאפים המתפרסים על פני 14 פרקים קצרים כאשר בכל פרק מתארחים חבר או חברה שלו: אסטלה, קרן קדוש, ערן שוורצברד ואחרים, שכולם ביחד יתנו לקוראים את כל מה שהם צריכים לדעת על קינוחים מכל הסוגים והמינים. נשארו עוד שלושה
View this post on Instagram
מטבח משלהן
מדובר באחד הפרויקטים הכי מעניינים ומרגשים שנראו לאחרונה בעולם הקולינריה, למרות שהוא לא אכיל בשום צורה. 50 מנשות הקולינריה המובילות בישראל התאחדו עם מתכוניהן לספר בישול חדש, כולן עשו זאת בהתנדבות כאשר כל הכנסותיו של הספר, בתקווה שיהיו כמה שיותר מהן, ייתרמו לאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בישראל.
את הספר יזמה, ערכה והפיקה, בהתנדבות כאמור, יעל כלב, לשעבר עורכת מגזין "על השולחן". נמצא בו שלל מסעדניות, שפיות, בלוגריות וקונדיטוריות מפורסמות. כל אחת מהמשתתפות הביאה את הסיפור שלה והמנה האיקונית שלה. הספר מכיל כ-300 עמודי צבע, בכריכה קשה, וכל המתכונים שכתובים בספר צולמו לצד פורטרטים של המשתתפות בו, על ידי הצלם דניאל לילה. בין המשתתפות נמצא את רותי ברודו, הילה אלפרט, אסטלה, לייזה פאנלים, מאיה דרין ועוד.
מחיר הספר: 142 שקלים. לרכישה לחצו כאן
View this post on Instagram
הספר הלבן - שרית נובק ודן לב
בספר הלבן יש נוסחה מאוד פשוטה להצלחה. שני אנשים מצליחים, כל אחד בתחומו, חוברים לספר אחד שכולל את כל מה שיפה ומעניין בעולם האוכל. את הספר חיברו ויצרו שרית נובק, אותה אתם מכירים בתור בעלת הבלוג המצליח "מיס פטל", וצלם האוכל והבשלן דן לב. בשנים האחרונות הם מעבירים יחדיו סדנאות צילום אוכל לאינסטגרם ונראה שספר בכורה, של שניהם אגב, היה רק עניין של זמן.
מי שעוקב אחרי נובק יודע בדיוק מה הסיבה שהשם הנבחר לספר הוא "הספר הלבן": כל התמונות בספר, שמכיל כמובן גם שלל טיפים לצילום אוכל, הן על רקע לבן.
הספר מחולק לחמישה פרקים, לפי שעות היום: בוקר, צהריים, אחר הצהריים, ערב ולילה - כל שעה והקולינריה שלה. מבחינת סגנון המתכונים, נמצא גם את הקונדיטוריה של נובק וגם את ההשראה מהמטבח האיטלקי שקיבל לב. אל תפספסו.
מחיר: 149 שקלים. לרכישה
View this post on Instagram
נשואה למאפיה - קרן אגם
זה אולי יישמע לכם מוזר, אבל זהו רק ספרה הראשון של קרן אגם, בעלת בלוג האפייה המצליח "נשואה למאפיה". בספר נמצא את המתכונים מהבלוג, שהפכו לויראלים ונוסו על ידי מאות אלפי העוקבים שמקפידים להיכנס לבלוג, לצד מתכונים חדשים שטרם פורסמו.
המכנה המשותף לכל המתכונים, כיאה לשיטת העבודה של אגם, הוא שימוש בחומרי גלם נגישים ואפייה ביתית לא מתוחכמת. נוכל למצוא שם עוגה שמכינים בקערה ללא מיקסר לצד מאפים מבצק עלים שמוכנים תוך זמן קצר, וזה רק על קצה המזלג.
הוצאת מודן. לפרטים נוספים
View this post on Instagram
"קפה: מזרח ומערב" - נועה ברגר ויהל שפר
אם אתם חובבי קפה, והאמת שגם אם לא - הספר הזה הוא בשבילכם. נועה ברגר היא סוציולוגית של קפה,(לראיון נרחב איתה שפורסם במגזין "ישראל השבוע") ובספר נמצא את כל המידע הנחוץ על קפה, כזה שכנראה יהפוך אתכם למומחים בתחום.
הספר הושק במקביל לתערוכת "קפה: מזרח ומערב" שמוצגת עד סוף חודש אוגוסט בבמוזיאון לאומנות האיסלאם, ואוצרת התערוכה, יהלי שפר, היא גם השותפה של ברגר לכתיבת הספר.
הספר מכיל עשרות מאמרים שמספרים את סיפורו של המשקה שהפך מזמן להרבה יותר מסתם משקה - אלא לתופעה סוציולוגית ואנתרופולוגית של ממש שמשתנה בין מדינות. נמצא שם דגש רב על ההיסטוריה של הקפה, גם העולמית וגם המקומית, צילומים מושקעים והמון מידע מקיף משלל זוויות.
View this post on Instagram
רוכבים בשביל החומוס - יואב לביא וירון גוטמרק
מדובר בספר מתנה שמיועד לאוהבי טבע, אופניים וחומוס, ביחד ולחוד, לאו דווקא בסדר הזה. בספר, אותו חיברו יואב לביא וירון גוטמרק, שני מהנדסי אלקטרוניקה בוגרי הטכניון, נמצא 18 מקבצי מסלולים לרכיבת שטח ברחבי ישראל כאשר בסוף מחכה גם המלצה חמה לחומוסיה. שילוב מוזר? ממש לא
כמו רבים מהספרים שיצאו לאחרונה, גם הספר הזה הוא תוצר של קמפיין מימון המונים מוצלח באתר הדסטארט. ואתם אתם דואגים שהספר הזה מכיל יותר מדי דברים הקשורים לכושר ולאופניים, נספר כי בספר לא מעט הרחבות על "קסם החומוס", משמע, המון חומרים על חומוס, מתכונים, אווירה ואפילו אומנות הניגוב.
מחשבות על אוכל
"מחשבות על אוכל" הוא למעשה קובץ מאמרים שעוסק באוכל בזווית קצת אחרת. את הספר ערכו רונית ורד ומיכל איתן והוא מהווה חלק נוסף מסדרת הספרים "מחשבות על", שעליו אחראית המחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל.
ב453 העמודים של הספר נמצא 19 מאמרים, חלקם מתורגמים וחלקם מקוריים, שעוסקים באוכל בשלל זוויות שונות, חלק עוסקים בפן החזותי, חלק בהקשר של האוכל לזהויות, חלק אחר בתרבות ואפילו בישול עתידני ואינסטגרם.
זמין בכל חנויות הספרים. הוצאת רסלינג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו