בין שיפוט במאסטר שף לשיפוט בריאליטי הקינוחים, השף ישראל אהרוני לא נח לרגע וממשיך להתפתח יחד עם שותפיו הצעירים, בהם גם בנו אורי. אחרי הקצבייה ברחוב שנקין בתל אביב, שהתפתחה לקצביה נוספת, גדולה יותר, ברחוב אופנהיימר בעיר, מגיעה בשורה לא פחות טעימה – רוטיסרי. כמו צמד הקצביות, שהצליחו ומבצעות כעת משלוחים לאזורים רבים ברחבי הארץ, גם את הרוטיסרי בשנקין פתח השף עם בנו ושני שותפים נוספים – נמרוד לביד ויובל לוי.
הניסיון לרוטיסרי החל תחילה בסניף הרמת-אביבי של הקצביה, בו החלו למכור את אותו עוף משופד על מוט ומסתובב, כשראו כי טוב, החלו לעבוד על מקום חדש גם ברחוב מגוריו של אהרוני ב-40 השנים האחרונות, שיוקדש רק לזה.
התפריט החדש, כאמור, כולו על טהרת העוף, ויחסית מצומצם, אבל תסמכו עלינו, תמצאו פה מספיק אופציות למה לאכול. כולו מתבסס על שני סוגים שונים של תיבולים – הראשון הוא עוף שלם צלוי בסגנון אסיאתי (סויה, יין אורז, שום, ג'ינג'ר, דבש ומיסו), השני מורכב מעשבי תיבול, שום ולימון.

על בסיס אלו, ימכרו במקום גם מנות כנפיים בתיבול אסיאתי בשלל גדלים, ושני סוגים של כריכי סלט עוף בפרנה, כאלה שרק מלראות אותם אפשר לנחש בקלות שיהפכו למועמדים ל"כריך הכי חם בעיר". בגזרת התוספות, תמצאו תפוחי אדמה קראנצ'ים וטעימים. כרגע, לא ניתן להזמין משלוחים אך אפשר להגיע למקום, לשבת על אחד הספסלים ברחוב, אם יש לכם מזל ואתם בשעות הצל, או פשוט לקחת את העוף הביתה ולאכול בידיים, בחוסר פאסון מוחלט, מול הטלוויזיה.
״עבדנו על המנות במשך תקופה", מספר אהרוני. "ערכנו כמה וכמה ניסיונות עד שהגענו לתמהיל המדויק של הטעמים במנות. רצינו להגיע לעוף עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ במידת עשייה מושלמת, ולפריכות בדיוק במידה הרצויה של תפוחי האדמה. בדקנו גם מספר לא מבוטל של סוגי לחמים, תיבולים, טכניקות עשייה, כמות חריף וכדומה״.
הבן אורי מוסיף: ״הקונספט של המקום הוא רוטיסרי מהעוף שאנחנו מוכרים בקצביה. אני חושב שבזכות התפריט, אפשר מצד אחד לעבור ולחטוף משהו על הדרך כמו המנה של הכנפיים, ומצד שני להזמין ארוחה שלמה למשפחה. בימי שישי באופן קבוע אבא שלי היה קם מוקדם, נכנס למטבח ומבשל ארוחה משפחתית לכעשרים אנשים. מאז שנפתחו הקצביות הוא מבלה בהן את מרבית יום השישי ולאחר מכן נעזר בפרודוקטים שנמכרים בהן להכנת ארוחת הערב. הרוטיסרי בא לענות על הצורך האמיתי הזה של תושבי השכונה״.
תפריט הרוטיסרי:
עוף צלוי בעשבי תיבול שום ולימון
עוף שלם - 99 ש"ח
חצי עוף - 59 ש"ח
עוף צלוי אסייתי עם סויה, שום, ג'ינג'ר ודבש
סנדביץ׳ סלט עוף עם עשבי תיבול, סלרי, בצל סגול, מיונז לימון כבוש בלחם פרנה - 38 ש"ח
סנדביץ׳ סלט עוף אסייתי עם קולורבי, כוסברה, מיונז סרירצ׳ה חריפצ׳יק בלחם פרנה - 38 ש"ח
כנפיים בתיבול מיסו, סויה, דבש, שום וג׳ינג׳ר
12 חלקי כנף - 42 ש"ח
24 חלקי כנף - 72 ש"ח
36 חלקי כנף - 99 ש"ח
תפוחי אדמה צלויים ומתובלים
חצי קילו - 26 ש"ח
סלט קולסלואו - 13 ש"ח
עסקית: מנת עוף (עוף שלם - 125 ש"ח / חצי עוף - 79 ש"ח / כנפיים) + תפוחי אדמה + סלט קולסלואו
כתובת: שנקין 55
שעות פתיחה: א-ה 10.00-21.00
ו 09.00-16.00