דווקא בתקופת החופש הגדול, כשהמסגרות הקבועות נעלמות והמפגשים החברתיים משתנים, ילדים רבים עלולים לחוות תחושות של בדידות, ריחוק והדרה. מתוך ההבנה שמילה טובה או הזמנה פשוטה למשחק יכולות לשנות יום שלם, רשת "המקסיקני" ועמותת "כנפי דרור" יוצאות במהלך משותף שמטרתו לעודד אומץ חברתי, לחזק ערבות הדדית ולהעניק לילדים כלים להתמודד עם תופעת החרמות.
עבור ילדים רבים, החופש הגדול הוא זמן של חופש, בילויים וחוויות. אך לצד השמחה וההתרגשות, ישנם ילדים שעבורם דווקא הפסקת השגרה מבית הספר מעצימה את תחושת הבדידות.
ללא המפגשים היומיומיים בכיתה, בהפסקות ובפעילויות המשותפות, ילדים המתמודדים עם קשיים חברתיים עלולים להרגיש שהם נותרים מחוץ למעגל. החרם וההדרה אינם נעלמים בחופשה ואפילו מקבלים ביטוי חזק יותר.
המסר שמגיע עם הארוחה
המהלך יתקיים בכל 44 סניפי רשת "המקסיקני" ברחבי הארץ, כאשר משפחות וילדים יוכלו ליהנות מארוחת ילדים מיוחדת הכוללת מנה עיקרית, תוספת, שתייה ומארז פעילות חברתי עם משחקים ודפי צביעה הכוללים מסרים מעודדי חברות ואכפתיות. מחיר הארוחה עומד על 39 שקלים, ובסניפים בכשרות בד"ץ המחיר יעמוד על 41 שקלים.
על גבי האריזות יופיע המסר: "רואים חרם? תהיו אתם הגיבורים שלא עומדים מהצד! הזמנה למשחק ושיתוף בשיחה יכולים לשנות לילד את היום".
המטרה היא לעודד ילדים לשים לב למי שנשאר לבד, לגלות אומץ לפנות לילד שנמצא בצד ולהבין שגם פעולה קטנה יכולה ליצור שינוי משמעותי.
בנוסף, על גבי האריזות יודפס מספר מוקד הייעוץ והתמיכה של עמותת "כנפי דרור": 074-7117700 - מוקד המעניק מענה לילדים, בני נוער והורים המתמודדים עם חרם, בדידות או קושי חברתי.
אורית רז, מנכ"לית עמותת "כנפי דרור": "חרם ובדידות אינם נעלמים בחופש הגדול. דווקא בתקופה הזו יש ילדים שעלולים להרגיש לבד יותר מתמיד. אם נצליח לעודד ילד אחד לשים לב לחבר שנמצא בצד, להזמין אותו למשחק או לפתוח שיחה נוכל ליצור שינוי משמעותי."
אורית פדלון, סמנכ"לית שיווק רשת "המקסיקני": "רצינו לנצל את הפלטפורמה של הרשת כדי להעביר לילדים ולמשפחות מסר של חברות, הכלה ואומץ חברתי. לפעמים מחווה קטנה יכולה לשנות למישהו את היום."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
