"הילדות צרחו - זה מורעל!": המסעדה הגישה מדביר חרקים במקום מיץ

שתי אחיות בנות 11 ו-12 הובהלו לבית חולים לאחר שבמסעדה בפרת’, אוסטרליה, הוגש להן בטעות שמן ציטרונלה המשמש להדברת יתושים במקום מיץ חמוציות • הבנות שסבלו מצריבה בקיבה, נימול בידיים וכאבי ראש, נשארו להשגחה בבית חולים - והמסעדה נסגרה לאחר האירוע

המשפחה שהוגש לה מדביר חרקים במסעדה. צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

שתי ילדות באוסטרליה הובהלו לבית חולים לאחר שבמסעדה בפרת’ הוגש להן בטעות חומר דוחה חרקים במקום מיץ חמוציות. בית משפט מקומי קבע השבוע כי בעל המסעדה התרשל בניהול המקום והטיל עליו ועל החברה שבבעלותו קנס כולל של 40 אלף דולר אוסטרלי (כ-100 אלף שקלים), כך לפי ידיעה של תאגיד השידור האוסטרלי, ABC.

האירוע התרחש ביוני 2024 במסעדת Miky’s Italian Fusion בפרבר קרולי שבפרת’. האחיות האנה ואוליביה למין, בנות 11 ו-12, הגיעו לארוחת ערב עם הוריהן, מרקוס ומישל. במהלך הארוחה הוגש להן מיץ, אך מיד לאחר שלגמו ממנו התלוננו כי טעמו “כאילו הוא מורעל".

"חשבתי שהן מגזימות"

לדברי האם, היא ניסתה לשתות מהכוס בעצמה כדי להרגיע את הילדות, אך מיד ירקה את הנוזל. “הבנות אמרו שזה מורעל. חשבתי שהן מגזימות, אבל כשניסיתי לשתות הבנתי שמשהו לא בסדר", סיפרה.

בדיקה מאוחרת יותר העלתה כי הברמן הגיש להן בטעות נוזל שמן ציטרונלה ורוד המשמש למילוי לפידים ונרות נגד יתושים. הנוזל אוחסן בבקבוק שנראה דומה לבקבוק משקה.

 

"מדובר רק במיץ חמוציות ישן", צילום: silviarita / pixabay

האב סיפר כי לאחר שהריח את הנוזל דרש מהצוות לראות את הבקבוק. לדבריו, אחד העובדים בתחילה סירב ואמר ש"מדובר רק במיץ חמוציות ישן", אך לבסוף התברר כי מדובר בחומר דוחה חרקים.

המשפחה פנתה מיד למרכז המידע לרעלים והילדות הובהלו לבית החולים לילדים בפרת’ ולבית החולים. הן סבלו מצריבה בקיבה, תחושת נימול בידיים וכאבי ראש, ונשארו להשגחה רפואית במשך כמה שעות לפני ששוחררו. לא נגרם להן נזק פיזי קבוע, לפי news.com.au.

בעלי המסעדה עזב את תחום המסעדנות

בדיון בבית משפט השלום בפרת’ קבעה השופטת דונה ווב כי בעל המסעדה, מיקלה אנג’יולי בן 35, לא נקט אמצעי זהירות מספקים בניהול המקום. בין היתר נמצא כי לעובדים לא היו הסמכות בטיחות מזון, ולא מונו מפקחי בטיחות למרות תזכורות חוזרות מצד הרשויות.

עורך דינו של אנג’יולי טען כי מדובר ברשלנות חמורה של הברמן, שעבד במקום רק שבועיים, וכי האירוע היה מחוץ לשליטתו של הבעלים. אולם השופטת קבעה כי עדותו אינה אמינה וציינה כי בתחילה שיקר, ואף השליך את הבקבוקים של הציטרונלה ושל המיץ.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎ABC Perth‎‏ (@‏‎abcperth‎‏)‎‏

אנג’יולי הורשע במכירת מזון לא בטוח. בית המשפט הטיל קנס של 20 אלף דולר אוסטרלי (כ-50 אלף שקלים) על החברה שבבעלותו וסכום דומה הושת עליו אישית, בנוסף להוצאות משפט. המסעדה נסגרה מאז האירוע, והבעלים עזב את תחום המסעדנות.

אביהן של הילדות אמר לאחר פסק הדין כי הוא מקווה שהקנס ישמש תמרור אזהרה לענף. “חשוב שבעלי עסקים בתחום האירוח יבינו את האחריות שיש להם כלפי הלקוחות", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר