החורף הישראלי ההפכפך מביא עמו עוד עונה אהובה במיוחד - עונת הבראנצ'ים. כפטריות אחרי הגשם צצים עוד ועוד בראנצ'ים חדשים, בעיקר בתל אביב, אבל לא רק. הפעם בחרנו להתמקד בזה של בר פרדיסו. המסעדה האיטלקית של השפית דנה-לי ברמן, שהייתה אחת הבשורות המרעננות של הקיץ, מוכיחה שהיא יודעת לעשות את זה גם בגרסה הסתווית-חורפית.
לוקיישן ואווירה: רחוב נחלת בנימין, שכבר מזמן הפך לאחד המוצלחים והתוססים בעיר, מקבל גם בשעות המוקדמות יותר של היום, בסופי שבוע, אווירה מושלמת: תל אביבים ואורחים מבחוץ, שמש חורפית נעימה, קוקטייל של בוקר ואוכל איטלקי שנע בין קלאסיקות לשחיתות.
החלל עצמו, שעוצב בידי דרור וטל שר (Sight Specific), משלב עץ, טיח אדמתי וטריבונות בטון גולמיות – ויוצר תחושה של חופשה עירונית בלב איטליה.
מה הדיל: אין דיל. יש תפריט בראנץ' חופשי, שנע בין מנות בוקר למי שנוטה יותר לכיוון של ארוחות בוקר, לבין מנות בשריות "כבדות" יותר למי שכבר מושך לכיוון הצהריים.
מה אוכלים: טרטר בקר ותפוצ׳יפס (52 שקלים), קרודו דג ים (79 שקלים), צלחת דג כבוש עם סלט ביצים, ירקות חתוכים וברוסקטות (56 שקלים), לחמניית בריוש עם ביצה מאודה וחמוצי הבית (53 שקלים), קרוק מדאם (78 שקלים), סטייק אנד אגז (108 שקלים), טוסט עם קרמו בוטנים וריבת ענבים (38 שקלים) ועוד.
מה שותים: גם תפריט הקוקטיילים עובר אדפטציה לצהרי סוף השבוע, בהשראת תרבות האפריטיבו האיטלקית: בלאדי מרי, הוגו שפריץ, ורמוט עם סודה וגריבאלדי, שילוו את הארוחה בקלילות ובנעימים. לצידם תפריט יינות לבנים ורוזה איטלקיים, שנבחרו בקפידה במיוחד לשעות היום.
מה חשבנו: גם באור יום מצליחה ברמן לשחזר את הקסם שמאפיין את בר פרדיסו בשעות הערב. הרחוב התוסס מוסיף לאווירה, הישיבה - בפנים או בחוץ - מרגישה חלק מהעיר, הודות למבנה המסעדה המיוחד. האוכל כיפי, מדויק ולא מתאמץ - בדיוק מה שצריך לשבת חורפית עם קצת שמש.
למי מתאים: זוגות, צעירים, אבל בהחלט גם מבוגרים שנהנים מאווירה טובה, קבוצת חברות ואפילו לדאבל דייט של בוקר, כזה שמרגיש נכון גם לבילוי קליל וגם לישיבה קצת יותר ארוכה.
רמת שחיתות: תלוי לגמרי בכם. אפשר ללכת על ארוחה רגועה עם מנות נאות וקלילות, ואפשר להיסחף לגרסה מושחתת ומטוגנת יותר- התפריט מאפשר את שני הקצוות בלי מאמץ.
השורה התחתונה:
בראנץ׳ פרדיסו מתקיים בכל שבת בין השעות 11:00–16:30,
נחלת בנימין 43 ת"א

