מהעסקיות המשתלמות בעיר . צילום: יעל לאור

גם עוד 30 שנה זאת תהיה העסקית הטובה בארץ

"בית תאילנדי" משיקה תפריט עסקיות זוגי חדש, שמוכיח למה גם אחרי שלושה עשורים היא עדיין אחת המסעדות האהובות והמשתלמות ביותר בישראל

[object Object]

בפברואר הקרוב תחגוג מסעדת בית תאילנדי התל אביבית 30 שנה להיוסדה. המסעדה שפתח בשנת 1996 יריב מלילי, שעם השנים שופצה, התרחבה, הולידה אחות קטנה (קאב קם) ואף פתחה חחדר פרטי לאירועים (קואה קון לק) - ממשיכה לבעוט, לחדש ולהיות רלוונטית גם אחרי שלושה עשורים.

ביקור אקראי ביום חול של אמצע שבוע מוכיח את הטענה הזאת די בקלות, המסעדה מלאה עד אפס מקום - שלושת החללים, השניים הפנימיים, החצר המקורה וגם הבר. לא משנה כמה שיפצו, הגדילו או הרחיבו, בכל הנוגע לבית תאילנדי, הביקוש כנראה לא מסתיים אף פעם. לא מעט מסעדות תאילנדיות נוספות נפתחו בת"א בשלושת העשרים הללו, חלקן מצליחות מאוד, אבל אף אחת לא מצליחה להזיז את הכתר שמונח על ראשה של בית תאילנדי.

יריב מלילי, בית תאילנדי, לא נח על זרי הדפנה, צילום: איתיאל ציון

אבל מלילי לא נח על זרי הדפנה - הוא מחדש, מעדכן ומשאיר את בית תאילנדי רלוונטית מתמיד. הנה לדוגמא, העסקיות של בית תאילנדי נחשבות כבר שנים לאחת הארוחות השוות והמשתלמות בעיר, ואחת הסיבות שהמסעדה מלאה תמיד גם בשעות הצהריים. העסקית הקלאסית של המקום מציעה במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה לבחירה מתוך מספר אופציות מכובדות. בעיר שבה מסעדות רבות מצמצמות את פעילות הצהריים או מבטלות עסקיות משיקולי רווח והפסד - כאן דווקא מרחיבים את ההיצע, עם שלוש עסקיות זוגיות חדשות.

עסקית לשניים, מהנדיבות והמשתלמות,

עסקיות לשניים

במסגרת הדיל החדש (שמוצע בנוסף לעסקיות הרגילות) מציעים כאן שלושה סוגים של ארוחות עסקיות מובנות לזוג “לואם” (268 שקלים לזוג), הכוללת שתי מנות ראשונות, שתי מנות עיקריות וקינוח. 

עסקית “באן תאי” (252 שקלים לזוג), הכוללת ארבע מנות ראשונות - מרק אטריות ובקר רך, סלט פפאיה (“סום טאם”), סלסלת אורז דביק, עיקרית לבחירה מבין שתי אופציות וקינוח לבחירה

ועסקית “פט מאק” (268 שקלים לזוג) הכוללת שתי מנות ראשונות דג פרא נא (“יאם פלה דיפ”), סלט מלפפונים תאילנדי (“טאם טנג”), לברק שלם מטוגן (“פלה טוט”) עם אורז דביק, סלט בשר צלוי ועשבים (“נאם טוק”) ושתי בירות אלכסנדר THAIPA.

אנחנו הלכנו על “לואם”, הראשונה ברשימה. תחילה קיבלנו את המרק - מרק עם אטריות מש ולביבות שרימפס (ניתן להחליף בעוף), אטריות "וון סן", כרוב סיני, דייקון, סלרי, שום, בצל ירוק וכוסברה. המרק הגיע בקערה אישית לכל סועד (כך שאין צורך להסתבך עם החלוקה), קערה מכובדת ונדיבה, טעמים עשירים, ציר עמוק, מנת פתיחה נהדרת.

אחריה הגיע ה"פסה", שתי יחידות בתוך חסה אייסברג בתוכה אטריות "קנום צ'ין", לברק מטוגן, נענע, כוסברה, שמיר, רוטב תמרהינדי פיקנטי, בוטנים וקליפת לימון. ביס פיקנטי, עשיר בטעמים, שאי אפשר לטעות איתו. 

כאן אולי המקום לציין, שבין שתי המנות הראשונות שקיבלנו, עבר לא מעט זמן, למרות שמדובר ב”עסקית”, זו לא ארוחה של הפסקת צהריים זריזה באמצע העבודה. זה בילוי של ממש, אמנןם בצהריים, אבל כזה שלוקח זמן. הכול מוכן טרי במקום, לא מנות שמחכות על פס - וזה מורגש גם בטעם וגם בקצב.

תבשיל קארי ירוק,

לעיקריות קיבלנו תבשיל קארי ירוק לברק (גנג קייאו וון) עם חצילים תאיים, עלי בזיליקום וכפיר ליים לצד אטריות קאנום צ'ין. אחת ממנות הדגל של המקום ובצדק. הטריות ניכרת בכל ביס (אפילו את חלב הקוקוס מייצרים כאן במקום) הדג בשרני, החריפות כיפית, למרות שמדובר במנה תאילנדית שתמצאו ביצועים שלה בלא מעט מסעדות תאילנדיות - הביצוע כאן מתעלה על כולן.

העיקרית השנייה, בקר מבושל ומוקפץ עם שורשים ("נאה טון פאד צ'ה") - נתחי אונטריב בבישול ארוך, מוקפצים עם קאראצ'י, חצילים תאיים, בצל, פלפלים חריפים ואשכולות פלפל שחור טרי, מגיע לצד אורז יסמין מאודה. מנה עשירה, נתחי האונטריב היו רכים ועשויים בצורה מושלמת, מנה מנחמת עם טעמים אסייתים עדינים וארומה מופלאה. כיף של מנה.

התקשינו לסיים את שתי העיקריות, והמלצרית החביבה הציעה לנו מיוזמתה לארוז את המנות הביתה ואף הוציאה לנו אורז חדש במקום זה שכבר אכלנו ממנו - תודעת שירות מרשימה במיוחד, שכללה גם קנקן מים קרים על השולחן, ברגע שהתיישבנו. 

לקינוח במסגרת העסקית ניתן היה לבחור בין הארטיקים התאיים של המקום (בחרנו קוקוס ותה ירוק), או טפיוקה - לא התאפקנו והוספנו גם אותה - קינוח ענק, מלא פירות מיוחדים ומתקתקים ופניני טפיוקה כיפיות, לחובבי הז'אנר מדובר בסיום מושלם.

עוד חידוש שתמצאו כאן הוא שיתוף פעולה של המסעדה עם מזקקת ZOARA המקומית, המתמחה באלכוהול פרימיום מתמר מג’הול. במסגרת השת"פ נוצר תפריט קוקטיילים ייחודי, כשהחודש ניתן לטעום את הקוקטיילים גם במהלך היום במסעדה. אנחנו לגמנו Fresh Start  (46 שקלים), ג’ין עם תותי עץ פקיסטניים, אשכולית אדומה, תפוז ונגיעת יין מבעבע. קוקטייל עדין וכיפי, מושלם לליווי של ארוחת צהריים. 

גנג, בית תאילנדי, צילום: יונתן בן חיים

134 שקלים לאדם הקנו לנו שתי מנות ראשונות, עיקרית וקינוח - באיכות, בגודל ובטעם שקשה להתחרות בהם היום. במדד הוואליו פור מאני, מדובר באחד הדילים המשתלמים וההוגנים שאנחנו מכירים. אם תמשיך ככה, גם עוד 30 שנה זאת תהיה העסקית הטובה בעיר.

בית תאילנדי
בוגרשוב 8, תל אביב
עסקיות צהריים: ראשון-חמישי: 12:00-17:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו