שה ויוי מארחת את רושפלד
היום (שני, 22 בדצמבר) ומחר תארח מסעדת שה ויוי התל אביבית של השף אסף גבאי את יונתן רושפלד – זו הפעם השנייה – ליומיים של פופ-אפ סיני עם תפריט מיוחד שיחליף את זה הקבוע של המסעדה. בספיישלים: ליאנג באי סונסאי (סלט נצרי במבוק ונבטים בתיבול רוטב שומשום מתוק חריף – 62 שקלים); לו רואו (פרוסות עגל בבישול ארוך, בוטנים, שאלוט וצ'ילי – 72 שקלים); ומיאנטאונג (מרק משפחתי עם אטריות אורז רחבות, בשר בקר קצוץ וברוקולי – 158 שקלים).
שה ויוי, דיזנגוף 166, תל אביב.
הצ'ולנטיאדה חוזרת
הצ'ולנטיאדה חוזרת למסעדת היהודית שבבני ברק. במסגרת הפסטיבל המוקדש למאכל החורפי המנחם יוצגו מבחר מנות צ'ולנט (וגם חמין כמובן) מכל העדות - כולל שני ספיישלים שעליהם חתומים אנשי האוכל קובי אדרי ורחלי קרוט. "חמין ה-OCD" של אדרי נותן טוויסט לגרסה המרוקאית המקורית של המנה, כשהפעם כל מרכיב מבושל ומטופל בנפרד אך מתבשל יחד באותו סיר. רגע לפני ההגשה, ה"חבילות" שבהן כל מרכיב נארז נפתחות, כאשר ניתן להגיש את המרכיבים בנפרד או ביחד.
"חמין כל העולמות" של קרוט, לעומת זאת, הוא מיקס עדתי שבבסיסו שני סוגי שעועית וגריסים שמאזכרים מנה אשכנזית, לצד חומוס נימוך, אורז עגול בסגנון טבית – החמין העיראקי, וקישקע ו/או ג'חנון מלמעלה – הכי קוסמופוליטי שאפשר, כשמדובר בחמין לפחות.
סוגי חמין נוספים שממתינים לכם בצ'ולנטיאדה: טבחה (גרסה טריפוליטאית שחזקה בסלק ובכמון); סחינה (גרסה צפון אפריקאית עם שכבות של קטניות, בשר ותפוחי אדמה); טבית (גרסה עיראקית עם עוף ואורז); ואפילו חמין מקרוני.
הפסטיבל יתקיים בימים חמישי ושישי במהלך ינואר ופברואר.
המסעדה היהודית, מצדה 12, בני ברק.
ביאנקה - איטלקית חדשה באילת
סצנת האוכל באילת מתרחבת עם ביאנקה – מסעדת איטלקית כשרה-חלבית הממוקמת במלון אדם בוטיק שבמרכז עיר הנופש ומציעה מבחר של פסטות, פיצות, פוקאצ'ות ומנות אחרות מארץ המגף. דגימה מהתפריט: סלט סלקים (59 שקלים); פסטה קאצ'ו אה פפה (68 שקלים); ספייסי טונה (75 שקלים); פיצה לבנה (76 שקלים); וקינוח קרם מסקרפונה (51 שקלים). לרגל ההשקה, תושבי אילת יוכלו ליהנות מעשרה אחוזי הנחה על הזמנה.
ביאנקה, קאמן 17, מלון אדם בוטיק, אילת.
ג'ירף מגיעה לגלילות
המלזית, האפגנית והפיליפינית סוף סוף מגיעות לגלילות. רשת ג'ירף תפתח מחרתיים, יום רביעי 24 לדצמבר, את הסניף החדש שלה במתחם ביג פאשן ותעניק למבקרים שקופצים לשופינג הזדמנות ליהנות מהמנות האסייתיות המפורסמות שלה. הסניף בגלילות, שכולל 200 מקומות ישיבה וחדר פרטי לאירוח, מחליף למעשה את סניף ג'ירף הרצליה שייסגר בקרוב. האמת שעדיף ככה, כי עכשיו הרבה יותר קל למצוא חניה.
ג'ירף, ביג פאשן גלילות
עסקיות זוגיות בבית תאילנדי
בית תאילנדי התל אביבית מציעה תפריט צהריים זוגי חדש ובו כמה ארוחות עסקיות עם מנות לבחירה שמתאימות לחלוקה, במחירי פיקס של 268 ו-252 שקלים (לזוג). עסקית ה"פט מאק", למשל, כוללת מנת דג נא, סלט מלפפונים תאילנדי, לברק שלם מטוגן, סלט בקר צלוי ועשבים, סלסלת אורז דביק ושתי בירות אלכסנדר, לצד אופציות מגוונות אחרות.
כמו כן משיקה המסעדה תפריט קוקטיילים בשיתוף מזקקת Zoara, שיעניק לכם הזדמנות ללגום משקאות מסקרנים כמו סום טאם קימאו (גי'ן זוהרה בשילוב סלט פאפאיה כתוש – 56 שקלים); דאקירי מנדרינות (רום לבן וליקר מנדרינה מבוסס תזקיק תמרים – 56 שקלים); ו-Army & Navy (ג'ין מושרה בתבלינים וצמחים מקומיים יחד עם פטריות כמהין וסירופ שקדים – 64 שקלים).
בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב.
איך אומרים אגאדיר ביפנית?
רשת אגאדיר מציגה את ה-Yakuza Crunch Burger, המבורגר עם טוויסט יפני וטאץ' ישראלי המורכב מקציצת בקר גרם בלחמניית בריוש עם איולי יוזו, אצות ווקאמה, ג'ינג'ר כבוש, אטריות אודון פריכות בתיבול טוגראשי, שמן צ'ילי ו-ווסאבי ממרום גולן (89 שקלים לקציצת 160 גרם או 99 שקלים לקציצת 220 גרם, כולל צ'יפס טוגראשי). המנה תוגש בסניפי הרשת החל מסוף החודש, אבל זה לא הכל: בערב ראש השנה האזרחית, 31 בדצמבר, תוכלו ליהנות מדיל שכולל המבורגר יאקוזה (הפעם בגרסת בשר וואגיו משודרגת עם קציצה במשקל 200 גרם), צ'יפס בתיבול טוגראשי, כוס קאווה וקינוח גלידה ב-119 שקלים. שימו לב, המבצע תקף לערב זה בלבד.
הבר-בוניה של באר שבע
"הבר בוניה" היא משאית אוכל חדשה שנפתחה לאחרונה בשוק העירוני בבאר שבע. מה אוכלים בפוד טראק שמכה גלים דווקא בבירת הנגב הצחיחה? סיגר דגים, כריך קציצות דייגים ומטעמים נופסים מהים ב-50 שקלים למנה, ויש גם צ'יפס הולנדי לימוני ופינוקים נוספים.
הבר בוניה, השוק העירוני, באר שבע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו