הארץ שלנו אמנם קטנטונת, מוכרת וידועה לנו מראש, אך לו הייתי לוקחת פרק זמן המוקדש כולו להיכרות עם כל מחוזותיה, היה זה חודש נפלא של חופשה כחול-לבן. שכן, יש נטיה טבעית לנסוע תמיד לאותם מקומות ולבקר באותם איזורים. ככה אנחנו, יצורים של הרגלים.
אחד האיזורים בארץ שלא זוכים לאותה תשומת לב תיירותית כשני חבלי הארץ הסמוכים לו הוא הגליל התחתון. אינני יודעת היכן נעוצה הסיבה לכך, אך עובדה היא שמרבית תיירי הפנים יידעו לנווט עצמם לראש פינה או לאחד מחופי הכנרת – אך לא יגיעו באותה תדירות לישובי משגב.
אז הנה הזדמנות לנסוע במיוחד לבקר בפנינה קסומה השוכנת במרחק נסיעה של כשעה וחצי מהמרכז, בישוב הקהילתי שכניה - לוטם דרעי שמה, בית קפה, מסעדה וקונדיטוריה.
לוטם דרעי בעצמו הוא שף ושף-קונדיטור, אשר ביסס את שמו בקרב חובבי האוכל וקהילת הקולינריה כשפתח את מקומו הראשון בישוב אבטליון. הנוף המטריף, המאפים המפתים והמנות מעוררות התיאבון הפכו ויראליים ברשתות החברתיות ואת הלוקיישן לנקודת עצירת חובה לפודיס. היה זה בשנת 2023 ולמשך זמן קצר.
שכן, כמו עסקים רבים, מלחמת השבעה באוקטובר, השפיעה אנושות גם על דרעי. הכל נפסק באחת ובמשך שבועות ארוכים ענף הקולינריה דמם ונעצר. דרעי פונה מאבטליון, העסק נסגר והוא הסתגר בביתו עם משפחתו.
כמה חודשים חלפו עד שהחליט לפתוח מקום חדש מתוך אמונה שהמלחמה תדעך והצפון ישתקם. וכך היה. המסעדה החדשה נפתחה בלב הטבע בישוב שכניה. החצר העוטפת את המבנה פורחת ומלבלבת, השולחנות פזורים בינות העצים והצמחיה על כל צבעיה וגווניה היא חלק מאווירת הקסם של המקום.
לעת ערב מוארת החצר בגרילנדת נורות צהבהבות הפורשות קסם על פני האורחים. החלל הפנימי מזכיר יותר ביסטרו בעיצובו, הוא מאופק יותר ומעניק חווית ערב רכה ונעימה.
במטבח, דרעי משקיע את מלוא כישוריו ויכולותייו בבניית תשתיות קולינאריות שנותנות מענה קולינארי בכמה חזיתות ועל פני יום שלם, מבוקר עד ערב. ראשית, תחום האפייה והפטיסרי. לוטם דרעי בוגר מגמת קונדיטוריה בבית הספר הישראלי לקולינאריה - בישולים, מגיש במהלך היום מגוון יפהפה של מאפי בוקר מתוקים או מלוחים ומציג ויטרינת ראווה של מתוקים מוקפדים ומעוררי חשק. יש פה לחם קופים דביק ונפלא, סינבון שמנמן ומטריף, קרואפין ממולא קרם ומעוטר פירות. מילפוי נפלא, מגוון של טארטים ועוגות.
תפריט הבראנץ׳, שמוגש מדי יום הוא שיחוק לא נורמלי ונותן ביטוי גם ליכולותיו של דרעי כשף. המנות מבוססות ירקות, עשבים, גבינות ודגים והן כה מגוונות כך שכל אחד ימצא את מבוקשו. מנות ראשונות כמו סיגר גבינות פריך עם קרם פלפלים קלויים (56 שקלים), פרוסות דג נא עדינות על קרם לאבנה ובעיטור עלים ירוקים, שאלוטס, צ׳ילי ותפוז, מוגש בליווי טוסטים קטנים של קרואסון (64 שקלים),.עלי גפן ממולאים ריזוטו לימוני (54 שקלים). יש גם לחמים כמו בייגלה ירושלמי או פוקצ׳ה זעתר המגיעים עם מטבלים (32-38 שקלים) ולצידם אפשר להזמין צלחת של חריפים (22 שקלים) ועוד ועוד.
בגזרת המנות החמות יש אגז בנדיקט עם סלמון מעושן ורוטב הולנדז ליד פרצל נפלא (79 שקלים). טוסט בריוש ושלל גבינות המתובל בחמאה מלוחה ופסטו (62 שקלים) הבורקס הידוע של סבא יוסי העשוי מבצק עלים תוצרת בית וממולא גבינות (56 שקלים).
יש אפילו פסטות ופיצות כמו ניוקי עננים, טורטליני גבינות, פפרדלה גלילית, פיצה סטרצ׳טלה וזוקיני ועוד.
השפע ועושר המנות בתפריט הופכים את הפינה הקסומה של לוטם דרעי ליעד קולינרי ראוי ומשובח לבילוי בין חברים, לפתיחת שולחן משפחתי ולנקודה שיש לנעוץ על המפה ולבקר בה כשיוצאים לטייל בארץ ישראל.
לוטם דרעי, בייקרי & ביסטרו שף
שכניה
שעות פעילות: א׳-ו׳ 9:00 עד 15:00, ג׳-ה׳ 18:00-22:00
כשר
