אשדוד היא עיר קולינארית במיוחד. ערב רב של תרבויות וסגנונות מאפיינים את העיר הזאת ואלה הופכים את מאפייני האוכל שלה למגוונים ביותר. אפשר ליהנות בה ממסעדות פועלים עממיות, מטבחי עולם, תבשילי עדות ומלוקיישנים טרנדיים המקדמים תרבות אוכל ואלכוהול.
קאלט היא שעטנז בין מסעדה טובה למקום בילוי. היכן שפעל במשך שנים סניף מצליח של רשת ״מוזס״, במתחם הקניות ביג פאשן בכניסה לעיר, נפתחה בחורף האחרון מזללת המבורגרים מסוגננת, מוקפדת ושווה במיוחד. זה לא שהיא מחדשת כמו שמי שאמון עליה מבקש להעניק לאורחיו חוויה ראויה, משמחת, מספקת שתענוג לחזור אליה פעם אחר פעם.
אתחיל ממעטפת המוזיקה הטובה שעושה נעים וגורמת לכתפיים לנוע ולרגליים לפסוע פנימה בצעדי ריקוד מלאי גרוב. מכאן לבר בגדול והנעים בחלקו הפנימי של המסעדה. לטעמי, לישיבה על הבר יש ערך מוסף אם הוא צופה על המטבח או אם הברמן מארח למופת. במקרה של קאלט, עמית אמוזיג, שותף מנהל וברמן לעילא הוא סיבה נפלאה להתמקם על כיסא גבוה, לשחרר אחיזה ולתת לו להוביל.
עמית הוא בחור שובה לב עם חיוך מדבק ועיניים טובות ובורקות. קשה לנחש שמאחורי ההתנהלות הקלילה, החברותית והמקצוענית של הבחור יש מאות ימי מילואים בעזה. אולי זאת הדואליות של הקיום או היכולת של אמוזיג להמשיך הלאה מן התופת ואל תוך הטוב שמעניק לו האירוח ומסבים לו האורחים.
עוד בטרם החלטתי לנוסע אשדודה, לחש על אוזני אחד שאני מחשיבה את דעתו ומכירה את לבו הטוב שהאוכל פה טעים ושאת המסעדן עמית אמוזיג - אני רוצה להכיר.
ועכשיו לתפריט.
הראשונות מגוונות ומספקות עד מאוד. יש שלושה סלטים שעושים את העבודה כמו סלט קיסר קלאסי (62 שקלים) , סלט אנדיב בתוספת פרי עונתי ואגוזים מקורמלים (69 שקלים) וסלט עגבניות חריף (42 שקלים). שלושתם גדולים ונדיבים ונועדו לחלוקה.
אחת הגחמות השובביות בתפריט הראשונות הם הצ׳יקן סטיקס; רצועות עוף עטופות קורנפלקס, מטוגנות לכדי פריכות מקסימלית ומוגשות בליווי איולי צ׳יפולה. זוהי מנה ילדותית וממכרת ששווה את העונג והמחיר (48 שקלים). בגזרת העיקריות וכיאה לאיפיון האמריקאי, יש מנות בשר ועוף והבמה המרכזית מוקדשת להמבורגר המצויין של קאלט.
ההמבורגר כאן הוא בדיוק קום איל פו (כמו שצריך). יש מערכת יחסים כה יפה בין הלחמנייה הרכה שמקבלת חריכה קלה וחובקת את הקציצה השמנמנה ונוטפת העסיס. זה המבורגר שמתחשק לזלול כך שיטפטף על הסנטר ולא יתעורר שום צורך להפסיק ולנגב. סלופי וטוב, טוב מאוד. תוספת של איולי קאלט עם טעמים מעושנים ומתקתקים, או איולי חרדל, ריבת בצל או פלפל חריף שרוף או שניהם יחדיו – יקפיצו את פאקטור ההנאה. מחיר ההמבורגרים נע סביב 89 שקלים והוא כולל גם תוספת יפה של צ׳יפס, פירה או שעועית ירוקה.
הילדים בקאלט נהנים מארוחות במחיר 59 שקלים הכוללות המבורגר, צ׳יקן סטיקס או חזה עוף, תוספת שתיה וגלידת וניל לקינוח.
כל הקינוחים בתפריט הם מוכרים ומעוררי חשקים. אין בהם תיחכום ויש בהם כל מה שקינוח רוצה להיות אחרי ארוחת המבורגרים דשנה – מתוק, טעים ומספק. ברד פודינג מצויין, רך וחמים המוגש עם גלידה וקרם אנגלז משגע; עוגת שוקולד עשירה ועמוקה, מוגשת אף היא חמה; וופל בלגי ומעליו סירופ מייפל טהור ומסקרפונה שמנמנה; עוגת גבינה באסקית קטיפתית וקלילה כאחד (49 שקלים, לכל הקינוחים).
תפריט היין והאלכהול מספק מעטפת נכונה ווטובה לחווית האוכל וחמשת הקוקטיילים בתפריט (49 שקלים) הם יופי של פתיחה לארוחה עשירה.
אסכם ואגיד שבתקופת המעבר הנוכחית שמותירה אותנו רעועים, חבוטים וראויים לחמלה ונחמה – יש ערך גדול לבילוי חסר יומרות ומניירות שנועד לעשות טוב וטעים על הנשמה.
קאלט, אריאל שרון 1, ביג פאשן אשדוד

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)