פסטיבל פנקייקים מלוחים בבנדיקט
עזבו אתכם מסירופ מייפל. רשת בנדיקט חוגגת במשך חודש נובמבר את פסטיבל "בנדיקטפסט", שמוקדש לפנקייקים מלוחים ושוברי שגרה. אתם מוזמנים לפתוח את הבוקר (או את הצהריים ואפילו את הערב, הכל הולך) למשל עם פנקייק קיש (קרעי פנקייק אפויים עם שמנת, גבינת גאודה ותרד בשמל); פנקייק סביח מפורק (חציל ופלפל קלויים, ביצה רכה, קרעי תפוחי אדמה, טחינה, עמבה ולימון כבוש); וצ'יקן טריאקי פנקייק (עוף מפורק, סלט מלפפונים וכוסברה, סויה-מייפל שום), ואלה רק חלק מהמנות המפתיעות. 65-57 שקלים. הספיישלים מוגשים בישיבה בלבד ואינם מוצעים בטייקאוויי ובמשלוחים.
יניב גור אריה מתארח בפרויקט ואדי עתיר
ביום חמישי הקרוב, 20 בנובמבר, יארח פרויקט ואדי עתיר שפועל למען חלקאות בת קיימא וממוקם במועצה המקומית חורה, את השף יניב גור אריה לערב קולינרי שישלב הרצאה ובישול ושם במרכזו את החיבור בין תרבות, מסורת ואדמה.
גור אריה יפתח את הערב בהרצאה "אוכל זה פסיכולוג" שבה הוא ידבר, בין היתר, על הקשר בין טעמים לרגש ועל הזכרונות שנוצרים מסביב לשולחן האוכל, ובהמשך תתקיים סדנת בישול שבה יכינו המשתתפים שלוש מנות בהשראת חומרי הגלם של פרויקט ואדי עתיר: פאטה חומוס עם גרגירים נימוחים, טחינגורט ושברי פיתה בדואית קלויה; גספצ'ו סלק עם ג'יבני צרובה, אגוזים קלויים בחמאת צאן וזעתר; ומעדן לאבנה עם דבש ועשבי מדבר, תמרים צלויים, פולי קקאו ושיבולת שועל. 250 שקלים שקלים למשתתף. השתתפות מגיל 16 בלבד. להרשמה ופרטים נוספים.
נונו חוגגת 11 ומארחת
רשת נונו מציינת 11 שנות פעילות ומזמינה אליה כמה מהשפים הבולטים בישראל - וגם אתכם כמובן - להתארח בסדרת ערבי ספיישל שייערכו בחודשיים הקרובים בסניפי הרצליה (אריק איינשטיין 3) והוד השרון (ז'בוטינסקי 2). כל שף יביא איתו את הטעם והסגנון האישיים שלו, כך שכל ערב יציע חוויה שונה מקודמתה. המועדים:
18.11 – הלל תוקוולי (דריה, אנימאר), נונו הוד השרון.
19.11 – ג'ונתן שרון, נונו הרצליה.
25.11 – הלל תוקוולי, נונו הרצליה.
26-27.11 – דוד אלדן, נונו הוד השרון.
4.12 – עינב ברמן (אורנה ואלה, אסיף), נונו הרצליה.
9.12 – הדיי עפאים (משק עפאים), נונו הוד השרון.
ראשון המסיק ברוברטה וינצ'י
רוברטה וינצ'י שבפרדס חנה-כרכור חוגגת את ראשון המסיק גם השנה. בין 24 ל-28 לנובמבר תגיש המסעדה, לצד תפריט הסתיו הקבוע שלה, תפריט בן שש מנות שמוקדשות לששת זני ראשון המסיק של משק פתורה, המופקים מזיתים שגדלו ביישוב שדה משה שבחבל לכיש.
בין המנות: קרודו דג עם סלסת זיתים ושמן זית מידנייט אוחיבלנקה; שומרים צלויים בטאבון עם דבש, עשבי תיבול ופקאנים עם שמן זית קורנייקי; פסטה קרם סלק וגבינת טלג'יו עם שמן זית ברנע; ולקינוח סטיקי טופי תמרים עם שמן זית נבאלי. אחרי שאוכלים, אפשר לרכוש את שמני ראשון המסיק של פתורה במזיגה ישירה לבקבוקים, היישר מחביות בית הבד שיוצבו במסעדה.
רוברטה וינצ'י, אחוזה 43, פרדס חנה-כרכור.
תפריט טעימות חדש בפופינה
מסעדת פופינה התל אביבית, בהובלת השף אוראל קמחי, משיקה תפריט טעימות בהרכבה אישית, במסגרתו תוכלו להתרשם מ-6 מנות במחיר של 395 שקלים לסועד, וזאת לאחר שתתאמו את ההעדפות הקולינריות שלכם עם הצוות. הארוחה מורכבת (לרוב) ממנות התפריט הקבוע (בגרסה מוקטנת), כמו גם מספיישלים וממנות חד פעמיות שיותאמו לסועדים. קומץ דוגמאות למנות בולטות: טרטר ג'ין & טוניק, סשימי טונה וטליונלי כתף טלה. בנוסף ניתן להתאים לארוחה תפריט אלכוהול (5 כוסות) תמורת 195 שקלים לסועד.
פופינה, אחד העם 3, תל אביב.
השיפודים של גיטה - עכשיו גם בערב
גיטה, השיפודייה התל אביבית מבית מסעדת פרא, פועלת מעכשיו גם בשעות הערב, מ-17:30 עד 22:00. לצד תפריט השיפודים המוכר מציע המקום תפריט ערב עם מנות שאינן מוצעות בצהריים, ביניהן פתיחות כמו אינטיאס כבוש, סרדינים כבושים וסלט אנדיב עם אנשובי; מנות "ליד הצלחת" דוגמת פאבה עם צלפים ובצל סגול, לוביה אפויה עם עגבניות והל; ושיפוד נקניקיות מרגז שמוכנות במסעדה מדי יום.
גיטה, לוינסקי 39, תל אביב.
נעה ביסטרו גם בצהריים
תקפצו ללאנץ'. מסעדת נעה ביסטרו של השף אלדד שמואלי שבקיבוץ קריית ענבים, המוכרת בזכות ארוחות הבוקר והבראנצ'ים שלה, משיקה תפריט צהריים חדש וארוחות עסקיות. התפריט מוגש בימים א' עד ה' בין 12:00 ל-15:30, וכולל עסקיות במחיר 98 שקלים. קודם כל מקבלים לשולחן ראשונה של לחם מחמצת עם שמן זית, זעתר, דבש ו-4 מאזטים לבחירה (לאבנה, סלט ביצים, סקורדליה, איקרה, חומוס, סלסלת עגבניות ואחרות), ואחר כך בוחרים עיקרית כמו כבדי עוף צרובים עם בצלים מקורמלים ופירה; סלט ניסואז; וסביח מחציל צלוי בטאבון עם תפוח אדמה חרוך, מרווה, שום, טחינת עמבה וביצה.
נעה, קיבוץ קריית ענבים.
לוצ'נה מגיעה לבאר שבע
לוצ'נה, המסעדה האיטלקית הכשרה למהדרין מירושלים, מגיעה לבירת הנגב ופותחת לוקיישן נוסף בסינמה סיטי באר שבע. מה אוכלים? ניוקי כתומים (קרם ירקות כתומים, שמנת וגילופי גזר – 87 שקלים); פיצה פסטו עיזים (מוצרלה, בלסמי מצומצם ואורוגלה – 83 שקלים); סלט ונציאני (אנדיב, חסות, סלק, מיקס פיצוחים מתקתק, קוביות גבינת פטה מטוגנות בויניגרט דבש ולימון – 78 שקלים); ועוד פסטות, פיצות מהטאבון, דגים טריים, סלטים וקינוחים לצד אופציות טבעוניות וללא גלוטן.
לוצ'נה, סינמה סיטי, באר שבע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו