את ביסטרו אופנהיימר, במרכז המסחרי אופנהיימר, בלב רמת אביב, פתחו אביעד ברוכי, רעות לוק וטל גרין, שלישיית חברים תושבי השכונה, שכמהו למקום שכונתי ברמה, שכיף לבלות בו, לאכול ולשתות טוב, ולחזור הביתה ברגל בלי להיאלץ להיסחב למרכז העיר או להוציא הון על בייביסיטר ומוניות.
לשם כך הם צירפו לתמהיל את יוגב גורסוי, שף צעיר בן 27, שהספיק להיות הסו שף של תומר טל בג׳ורג׳ וג׳ון, ולעבוד במטבח של תריסר, של ענר בן רפאל פורמן. יחד הם יצרו תפריט, שברוח התקופה והאופנה מתמקד בעונתיות וחומרי גלם מקומיים, ועושה את זה טוב מאוד. התפריט, שלא מחולק בצורה סטנדרטית לראשונות ועיקריות, כי אם לפתיחים, ירקות, אדמה, דגים ובשר, מצליח להיות מצומצם ומדויק ובו בזמן לעורר חשק עז להזמין את כולו, וכשהמנה הכי יקרה בו עולה 98 שקלים, זה אולי אפילו בר ביצוע, אם באתם רעבים במיוחד.
גם באגף המשקאות לא נשארו חייבים, וכאנשי חיי לילה שאוהבים לשתות טוב דאגו לתפריט קוקטיילים ומשקאות ערוך למשעי, ובו שפריצים קלילים ומענגים (45 שקלים לכוס), קוקטיילים יצירתיים וטעימים (54-58 שקלים), מבחר יינות משובחים שכולם נפתחים לכוסות (42-59 שקלים לכוס), ואף תפריט תזקיקים וליקרים לחובבי הז׳אנר.
בכלל, הכל כאן בא להעביר מסר ברור - זאת איננה מסעדה, כי אם מקום בילוי פר אקסלנס, כזה שבאים לאכול בו טעים, לשתות בו טוב, ולהרגיש בנוח לתפוס ראש.
התפריט כאמור מתבסס על חומרי הגלם העונתיים והזמינים ולכן משתנה תדיר, אבל ראוי לציין כמה מהביסים הטובים שדגמנו כאן, כמו הסשימי טונה בלו פין שהגיע עם עלה שיסו, וגרניש של סלסת מלפפונים ומלון ספרדי, צילי ובצל ירוק עם מזיגה נכבדת של שמן זית פישולין (68 שקלים),שהייתה בין המנות הנקיות והמרעננות במיוחד שיצא לנו לדגום לאחרונה. גם שיפוד פטריות הפורטבלו ורעמת האריה, שהגיע על קציפת פרמז׳ן ובפידור נדיב של אבקת פורצ׳יני (58 שקלים), היה יופי של טוויסט על שיפודי הפטריות שיוצא לנו להיתקל בהם לא מעט לאחרונה.
הזמנו גם שיפוד דג ים שהגיע על ברוסקטה חמאתית במיוחד עם חציל בלאבנה וקרמל של סומק (48 שקלים) שהיה פשוט כיף של ביס, ופסטה בחמאת לימון, בוטרגה ופירורי בריוש (68 שקלים) שהצליחה להיות גם אל דנטה למשעי, קלילה ועוקצנית מחד, וגם הביס הכי עוטף ומנחם שיש.
לא ויתרנו גם על פילה בר ים שהיה נימוח ומענג, עם עור צרוב למופת, קרם עגבניות עדין ונפלא, ובמיות קראנצ׳יות (89 שקלים),.אבל הביס שמבחינתנו היא שיא הערב, וזה שגם נשאר לנו בזיכרון עוד זמן רב לאחר שיצאנו מכאן, היה ללא ספק מנת הדלעת – דלעת צלויה על רוטב בר בלאן, שמן צ׳ילי פרמזן ובצל ירוק (58 שקלים) שהייתה התגלמות המשפט ״כמה פשוט ככה טעים״. למעשה, המנה הזאת הייתה כל כך מוצלחת, שהחלטנו לוותר על הקינוח ולסיים איתה את הערב כדי שיישאר לנו הטעם שלה כמה שיותר זמן בפה.
אז אמנם ייתכן שכשתגיעו לכאן לא בהכרח תמצאו את אותן מנות בדיוק בתפריט, אבל אם לשפוט לפי החוויה שעברה עלינו בביסטרו אופנהיימר, זה לא באמת משנה - החבר'ה כאן יודעים טוב מאוד מה הם עושים.כך שלא משנה מה בדיוק תאכלו, או מה בדיוק תשתו, סביר להניח שזה ישרת נאמנה את ה-D.N.A ואת המטרה של המקום - לתת למבלים כאן ערב של הנאה שכונתית ומשובחת, ולשלוח אותם הביתה עם בטן מלאה ושמחה וראש מעט מסובב. ואם אתם במקרה גם תושבי האזור, גם להרגיש שדפקתם את המערכת כי עשיתם את זה ממש במרחק הליכה מהבית. פייר, תושבי רמת אביב, אנחנו מקנאים.
״ביסטרו אופנהיימר״
אופנהיימר 11 (במרכז המסחרי) רמת אביב
שבת-חמישי: 17:00-23:00 (שישי סגור)

