הקשר בין מוזיקה לשוקולד הוא "רעיון מסעיר". צילום: נוצר באמצעות בינה מלאכותית Grok

האם מוזיקה יכולה להפוך שוקולד למתוק יותר?

מלחינה וחוקרת יצרה מנגינה באורך זמן ממוצע שבו שוקולד נמס בפה • "היכולת של המוזיקה להעצים את ההנאה משוקולד היא רעיון מסעיר" • בשילוב בין השניים לא רק מגביר את ההנאה - הוא עשוי להפוך את הרגעים שלכם להרבה יותר מתוקים

כשהביס הופך למנגינה: ד"ר נטלי הייסינת', מלחינה וחוקרת מאוניברסיטת בריסטול, יצרה את Sweetest Melody - יצירה מוזיקלית בת 90 שניות, הזמן הממוצע שבו קוביית שוקולד נמסה בפה.

היצירה מתנגנת בקצב עדין של 78 פעימות לדקה. משלבת פסנתר, נבל וכלי מיתר, ונועדה להדגיש את הקרמיות והרכות של השוקולד. היצירה זמינה כבר ביוטיוב ובספוטיפיי, כך דווח ב-Mirror.

הפרויקט, שמומן על ידי חברת "גלקסי שוקולד", מבוסס על מחקרים המצביעים על השפעת הצלילים והקצב על תפיסת הטעם. מוזיקה איטית ומלודית בסולם מז'ורי מגבירה תחושת מתיקות, בעוד צלילים חדים עלולים להעצים מרירות.

הרגעים שלכם עם עצמכם יכולים להפוך למתוקים יותר, צילום: מידג'רני

"היכולת של המוזיקה להעצים את ההנאה משוקולד היא רעיון מסעיר", אמרה הייסינת'. "כאשר שומעים מוזיקה בזמן שאוכלים שוקולד, המוח יוצר חיבור רב-חושי, כמו ג'אם סשן בין החושים".

מעבר להיבט הקולינרי, הפרויקט נולד בעקבות סקר שנערך בקרב 2,000 בריטים. מהנתונים עלה כי 37% רואים בחטיף מתוק חלק בלתי נפרד מזמן איכות שלך עם עצמך, ו-56% נוהגים להקשיב למוזיקה כדי להירגע. בממוצע, המשתתפים דיווחו על ארבעה וחצי ימים בלבד בשנה של "זמן לעצמם".

יוזמי היצירה טוענים כי שילוב מוזיקה באכילת שוקולד לא רק מגביר את ההנאה, אלא גם עשוי להאריך ולשפר את אותם רגעי פנאי קצרים - ולהפוך אותם להרבה יותר מתוקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...