טעם של חופשה. מילה. צילום: יח"צ

ליבי במזרח ואנוכי במערב: ערב קולינרי מיוחד מביא את הטעמים של תאילנד לישראל

מסעדת מילה תקיים ערב מיוחד עם מטעמים מהמזרח • זנים חדשים ומפתיעים של תוצרת מקומית יגיעו לנמל ת"א, והטעימות - חינם • ב"לונל" יגישו בראנצ'ים מיוחדים עם מנות ספיישל מתחלפות, וביקב היוצר יכניסו את סדנאות היין אליכם הביתה • כל מה שטעים ומעניין השבוע

ביום שני הקרוב, 1 בספטמבר, יתקיים במסעדת מילה שבסביון ערב קולינרי מיוחד בהשראת הודו ודרום תאילנד, בחסות השפים יהונתן שרביט ותומאס זוהר. מה אוכלים? קארי פאננג (קארי אדום בעבודת יד, חציל, במיה, פילה לברק, עלי בטל ואורז יסמין); פלא טוד (ברבוניות בטמפורה, אטריות קנום ג'ין, חסה אייסברג ורוטב תמרינד); יאם ממאנג (סלט מנגו בוסר, שאלוט, בצל ירוק, קוקוס קלוי, קשיו, כוסברה ונענע) ומטעמים נוספים מהמזרח.

מילה, השקמה 1, סביון. כשר

פיתוחים ישראלים, גאווה מקומית. רימונים שחורים, צילום: מכון וולקני

החקלאות המקומית מגיעה לנמל ת"א

איך נשמע לכם לנגוס ברימון שחור? לדגום ענב בטעם תפוח? לנסות פטל תוצרת כחול לבן? אולי להתרשם מבזיל תאילנדי שצמח דווקא בישראל? את כל הפיתוחים הפירותיים האלה, לצד רבים אחרים, תוכלו לטעום - ובחינם - באירוע "טעם 2025 - קולקציית קיץ", שייערך ביום שישי הקרוב, 29 באוגוסט, בשוק האיכרים שבנמל תל אביב מטעם מכון וולקני.

המטרה: לספק למבקרים הצצה לזנים חדשים ומפתיעים של תוצרת חקלאית מקומית, הכל-כולל-הכל פרי מחקר ופיתוח ישראלי מתקדם. עוד בחידושים: מנגו אדום-ורוד מזן "טנגו" ושקדים בעלי הפרייה עצמית מזני "בנימין" ו"מתן". הכניסה לאירוע חופשית והטעימות בחינם, אך המלאי מוגבל וכל הקודם זוכה.

שוק האיכרים, נמל תל אביב

תודו שכזה עוד לא ראיתם. קציר, צילום: אסף קרלה

תפריט יהודי, אלכוהול ישראלי

קציר היא מסעדה בשרית חדשה וכשרה, שנפתחה לאחרונה במלון קמפינסקי בתל אביב. על המטבח מופקד השף דניאל ריימונד (לשעבר הרברט סמואל), בליווי השף הראשי של המלון, מור כהן.

התפריט שואב השראה מהמורשת היהודית תוך הקפדה על שימוש בתוצרת מקומית בלבד. בין המנות הבולטות תמצאו פריים ריב עם ירקות ועשבי תיבול; צלעות טלה עם כרוב ממולא באורז בר, פול ואפונה; טרטר טלה עם עשבי תיבול גליליים, ארטישוק ירושלמי וסומאק; קרודו ילוטייל והדרים ברוטב תפוז דם ואתרוג מסוכר; פורל מנהר דן עם ירקות, ויניגרט לימון-ערק ושמן נענע.

חלק ממנות הפתיחה מוגשות בכלים יצירתיים למדי, כמו פינצטות למשל. תודו שכזה עוד לא ראיתם. גם במסעדה: בר קוקטיילים מושקע שמציע משקאות אלכוהליים ישראליים בלבד, כמו וודקה טינקרס ווויסקי גולני.

קציר, הירקון 51 תל אביב, מלון קמפינסקי. כשר

בראסרי תל אביבי עם נשמה ירושלמית. לונל, צילום: דוד מויאל

מנות מתחלפות ושתייה בלי הגבלה

לונל, הבראסרי התל אביבי בעל הנשמה הירושלמית-תימנית, מציע במהלך ספטמבר ואוקטובר, בימים שישי ושבת בין 9:00 ל-15:00, ארוחות בראנץ' מיוחדות.

לצד התפריט הקבוע, יגיש השף ינון אלעל שורת מנות ספיישל מתחלפות כמו דג בכבישה עדינה (אבוקדו, בריוש, בצל כבוש וחמאה - 72 שקלים); פרנץ' טוסט קובנה (טבול בסמנה ודבש עם קרם פסיפלורה וקצפת - 52 שקלים); וברד פודינג מלוח (גבינות מלוחות, מנגולד, סלט ומטבלים - 68 שקלים).

בנוסף, תוכלו לבחור באפשרות של שתייה ללא תחתית תמורת 90 שקלים לאדם. תפור על אלה שלא מסתפקים במימוזה אחת.

לונל, אברבנאל 72 תל אביב (מתחם הרביעייה, מערב פלורנטין)

הסניף החדש במבצעי "הפי האוור". סושי באזל, צילום: אסף קרלה

סניף חדש ומבצעים משמחים

סניף נתניה החדש של סושי בר בזל מזמין אתכם ל"שעות שמחות" בימי שלישי בין 16:00 ל-18:00. מה ייצא לכם מזה? 1+1 על כל הרולים שבתפריט ועל מגוון המשקאות האלכוהוליים. בין הדוגמאות: רול ריינבאו עם בס, טונה וסלמון (74 שקלים), ורול סאנסט עם סלמון, אבוקדו ועירית עטופים בסלמון (67 שקלים). עוד בתפריט: ראמן, באנים, גיוזות ומנות ילדים.

סושי בר בזל, מפי 4, מתחם סוהו, נתניה. כשר

ללמוד, ללגום, לנשנש. יקב היוצר, צילום: אייל קרן

סדנת יין בלי לצאת מהבית

כבר לא צריך להגיע למרכז מבקרים כדי להשתתף בסדנאות יין. יקב היוצר מציע שירות חדש לאלה שמעדיפים ללמוד, ללגום וגם לנשנש משהו בלי להיכנס למכונית: סדנת יין פרטית אצלכם בבית (או במשרד).

הסדנאות מיועדות לקבוצות של 15 עד 50 משתתפים, וכוללות הנחייה של מדריך יין מוסמך מטעם היקב שיסביר, למשל, כיצד מתאימים יין לאוכל ואיך טועמים יין כמו מקצוענים - לצד טעימות יינות מובחרים וכיבוד כדי שלא תשתו על בטן ריקה. העלות: 200-150 שקלים למשתתף, בהתאם לסוג הכיבוד (גבינות, לחמים, ירקות ומטבלים).

לפרטים והזמנות חפשו "יקב היוצר". כשר למהדרין

הכשרה החדשה של טום אביב - עד הבית. בבלעדיות במשלוחה, צילום: גל איזנר

לראשונה: טום אביב נכנס לעולם המשלוחים

טברנה דל מאר, המסעדה הכשרה החדשה של טום אביב, זמינה כעת למשלוחים בבלעדיות דרך אפליקציית משלוחה, כשזו הפעם הראשונה שהשף נכנס לעולם המשלוחים. בנוסף, לא מעט רשתות כמו פריז טקסס, שייק שאק, פיצה ברוקלין, פיתה בשר, טאקריה, KFC ואחרות הצטרפו לאחרונה גם הן לשירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...