זאת התוספת המדויקת לסצנת אוכל הרחוב התל אביבי

"בבנג באנג" היא מזללה אסיאתית עם פרשנות ישראלית - ורגע לפני שאתם מעקמים את האף - תקראו את זה • גם אנחנו לא השתכנענו - עד הביס הראשון

בבאנג באנג. צילום: עוז אוחיון

ברחוב אבן גבירול המנומנם נפתחה לאחרונה מזללה חדשה. כזאת שבאה לעשות הרבה רעש. ״בבנג באנג״ הוא שמה, ושני העומדים מאחוריה, עפר אלמליח וקובי בנדלק, בוודאי מוכרים לקוראים התל אביבים מביניכם מדוכן המרקים הוותיק שלהם ״זופה״ שעמד באותו מקום בדיוק.

כשתהינו לפשר השינוי החד מסביר אלמליח: ״אנחנו אנשים שאוהבים לחדש ולעשות דברים שמלהיבים ומאתגרים אותנו. גם בזופה היו לנו כמה שדרוגים ושינויי גרסה, אבל בשלב מסוים הרגשנו שמיצינו והגיע הזמן לצאת לדרך חדשה לגמרי״.

ואכן, הפעם, הצמד לא מכוון לחמם לכם את הבטן עם תפריט מרקים, אלא להסעיר לכם את המחשבה עם תפריט אסיאתי-ישראלי כהגדרתם, כזה ששואב השראה מכל מטבחי אסיה, אבל מתרגם למנות שהן לגמרי פרי יצירתם ודימיונם הפורה. ״אל תצפו לקבל כאן אוכל ויאטנמי, קוריאני או סיני״, אומר אלמליח, ״אנחנו עושים את מה שאנחנו יודעים הכי טוב, שזה לבשל אותנו, פשוט הפעם ההשראה הגיעה משם. אבל אנחנו לא מתיימרים ולא טוענים להיות מומחים גדולים למטבחים הללו, אז לא לצפות לקבל העתק-הדבק של קלאסיקות. לבוא בראש פתוח, לאכול טעים וטוב״.

כבר לא (רק) מרקים, צילום: עוז אוחיון

כמה טוב? לפי הצמד לא רק שהדגש במקום הוא על אוכל אסיאתי, אלא גם על כזה נטול שמן, סוכרים, מונוסודיום גלוטומט וכו׳. ״אנחנו מכוונים לעשות אוכל טעים, בריא, צבעוני ומשמח. כזה שגם ישאיר לכם תחושה טובה בגוף כשתסיימו לאכול אותו.

הכל כאן נעשה במקום: הרטבים, תערובות התיבול, הקארי, "אנחנו לא משתמשים בדברים הקנויים פשוט כי הבנו שאנחנו ממש לא מתלהבים ממה שמופיע על גב התווית. אנחנו גם לא מטגנים או מקפיצים בשמן - הכל כאן נעשה או בחליטה במים, או בצריבה בטוסטרים מיוחדים, והמטרה היא שהכל יהיה גם טעים וגם בריא״.

עכשיו, נודה על האמת, לנו באופן אישי, אין בעיה עם שמן, וגם לא עם מונוסודיום גלוטומט, בייחוד כשמדובר במזללה אסיאתית עם לוק מושחת ותפריט מסקרן ומעורר תיאבון. אבל אם נותנים לנו את האופציה לאכול טעים וגם להרגיש שאכלנו בריא, מי אנחנו שנסרב?

ניוקי סיני, כן, צילום: עוז אוחיון

אז מה תמצאו בתפריט של "באנג באנג"?

בחלק הראשונות – ״מנות קטנות שמתחילות בבאנג״, כמו שקוראים לו כאן - תמצאו ביסים צפויים כמו מוחמצים אסיאתים בסגנון שכולנו מכירים, אבל גם מוכרים פחות כמו שרי וקולורבי ביוזו, סויה וזרעי שומר שהיו ביס כייפי מרענן וטעים ממש (28 שקלים); ניוקי סיני (26 שקלים) שלא דומה בשום צורה לניוקי איטלקי ומזכיר קצת יותר כדורי פירה, ומגיע ברוטב שומשום חריף מתוק, כוסברה ובצל ירוק; סלט מלפפונים ואצות וואקמה בביצוע חמוד במיוחד (36 שקלים) וצלעות תירס בגלייז סרירצ׳ה סויה ומייפל (44 שקלים) שהצליחו להלהיב אותנו. 

בתפריט תמצאו גם חלק של סלטים שבהחלט מהדהד את כל עניין הבריאות שהמקום רוצה לשדר כולל גרסה אסיאתית שלהם לסלט קיסר, שהייתה בהחלט מעניינת, וכמובן גם אגף של מרקים (בכל זאת אקס זופה) ונודלס שמחביא בתוכו כמה הפתעות שלא זכור לנו שנתקלנו בהן בעבר במסעדות בארץ, כמו מנת ״בה מי״ – מנה תאילנדית במקור, שמאוד מוצלחת גם בגרסה הישראלית שלה כאן, עם אטריות ביצים שמנמנות, רוטב בוטנים סרירצ׳ה וג׳ינג׳ר, ירוקים חלוטים וביצת ראמן (61 שקלים).

אבל הכוכבים האמיתיים של התפריט, לטעמנו, היו השיפודים בסגנון יקיטורי, מושג שבמקור מתייחס נטו לשיפוד עוף או פרגית, אבל כאן קיבל הרחבה של המושג גם לבקר ולטופו, דבר שנודה שקצת הרגיז אותנו בהתחלה, אבל נסלח במעמד הביס פשוט כי הוא באמת היה מעולה. השיפודים כאן קטנים, עסיסיים, מגיעים מוברשים ברוטב המוכן במקום, ומוגשים או בפני עצמם או כתוספת חלבון לכל אחת מהמנות בתפריט (עוף/טופו 18 שקלים, בקר 26 שקלים).

"ספודו", מסתמנת כמנת הדגל, צילום: עוז אוחיון

גם על המנה שהסעירה את הרשת בזמן הקצר מאז שנפתחו כאן, ה״ספודו״ (48 שקלים) לא ויתרנו כמובן. מדובר בכריך אסייאתי די מגניב קוספטואלית; לתוך לחמנייה אוורירית ורכה נדחסות מנות שבד״כ אנחנו רגילים לקבל בצלחת לצד אורז (וגם כאן יש את האפשרות הזאת למי שנמנע מלחם), כמו ראגו בקר תאילנדי שהזכיר לנו מאוד פאד קפאו - תבשיל עוף קצוץ עם צ׳ילי וכוסברה, ראגו פטריות טבעוני ועוד. את לחמניות התבשיל הללו, שמקבלות חיזוק של ירקות או ביצים, מכניסים לטוסטר מיוחד שהופך את המנה לכריך סגור הרמטית בצורה שמזכירה מעט כוכב שביט, עם שוליים פריכים וליבה רכה ומהבילה. פייר, היינו סקפטיים בתחילה, אבל מדובר בקונספט ממש מגניב וטעים מאוד!

מפאת סקרנות התעקשנו לדגום גם את ה״ספודו ילדים״ שמגיע במילוי של עוף קצוץ, אמנטל ותירס גילי שהתגלה כמוצלח ביותר ולדעתנו צריך בכלל לקבל העלאה בדרגה מתפריט הילדים לתפריט הרגיל.

ערב טוב אבן גבירול, צילום: עוז אוחיון

באגף המשקאות תמצאו הפתעות מעניינות כמו חליטות קרות וקוקטיילים מבוקבקים (חזקים מאוד יש לציין) בטעמים לא שיגרתיים שגם אותם הצמד מכין כאן במקום.

ואת ההשראה האסיאתית-ישראלית תרגישו גם במנות הקינוח, כמו מלבי מאצ׳ה עם סירופ פרג וקפיר ליים (24 שקלים) או בננות מקורמלות באניס ופלפל סצ׳ואן עם קראמבל אגוזים (32 שקלים).

אז נכון, כרגע המקום עוד בהרצה, וצועד את צעדיו הראשונים, אבל אם לשפוט לפי הרקע היציב ממנו הם מגיעים, בכל זאת בימינו להחזיק עסק מזון במדינת ישראל במשך כמעט 17 שנים זה לא עניין של מה בכך, ולפי ההתלהבות המדבקת, הצניעות וחוסר היומרה שבה הם מדברים על הקונספט החדש, נראה לנו שבהחלט יש כאן הבטחה להצלחה.

BBANG BANG
אבן גבירול 138, תל אביב
ראשון - שבת 11:30–23:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר