מחקר חדש מביא תוצאות מפתיעות באשר לקשר בין אכילת ביצים לרמת הכולסטרול בדם. צילום: AFP

תוצאות מפתיעות: האם ייתכן שאין קשר בין אכילת ביצים לרמת הכולסטרול בדם?

חוקרים מאוניברסיטה באוסטרליה ערכו ניסוי מבוקר, שבו המשתתפים עברו שלושה שלבי דיאטות ביצים שונות • מה שהם מצאו, עשוי לשנות לכם את התפיסה המוכרת

במשך שנים ביצים סבלו ממוניטין גרוע בקרב חובבי התזונה הבריאה. פעם הן נחשבו למזון על, פעם הואשמו בסתימת עורקים. אבל מחקר חדש שפורסם בכתב עת אמריקני לתזונה קלינית עשוי לשנות את התפיסה המוכרת.

חוקרים מאוניברסיטת דרום אוסטרליה בדקו 61 מבוגרים בריאים בניסוי מבוקר. המשתתפים עברו שלושה שלבי דיאטה שונים, כל אחד במשך חמישה שבועות: דיאטה רגילה: עתירת כולסטרול ושומן רווי (ביצה אחת בשבוע), דיאטת ביצים: עתירת כולסטרול, דלת שומן רווי (שתי ביצים ביום) ודיאטה ללא ביצים: דלת כולסטרול, עתירת שומן רווי.

התוצאות הפתיעו: דווקא בדיאטת הביצים רמות הכולסטרול הרע (LDL) ירדו באופן משמעותי, לעומת הדיאטה הרגילה.

תוצאות מפתיעות למחקר על הקשר בין אכילת ביצים לרמת הכולסטרול בדם, צילום: גטי אימג'ס

השומן הרווי הוא האשם האמיתי

המחקר הוכיח בבירור שהשומן הרווי - ולא הכולסטרול בביצים - הוא הגורם העיקרי לעלייה ברמות הכולסטרול הרע. כלומר, הבעיה לא בביצה עצמה, אלא במה שאוכלים איתה - מזונות עתירי שומן בעיקר.

עם זאת, המחקר לא מושלם: הוא כלל מעט משתתפים (61 איש), נמשך זמן קצר יחסית והתמקד באנשים בריאים בלבד. כמו כן, המחקר מומן על ידי מרכז התזונה של ביצים - אם כי החוקרים טוענים שהמממנים לא השפיעו על התוצאות. עוד נקודה חשובה: אמנם רמות הכולסטרול הכללי ירדו, אבל המחקר גילה עלייה בחלקיקי LDL קטנים, שנחשבים מסוכנים יותר לעורקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...