"ברומא - התנהג כרומאי" אומר המשפט המפורסם, כשהמשמעות שלו לרוב היא להסתגל לכללים התרבותיים של מדינה אחרת בעת ביקור בה, וזה לא פוסח גם בכל הקשור לתרבות האוכל.
השף האיטלקי המפורסם והמצליח מאסימו בוטורה, שיתף לאחרונה את טעויות האוכל שהוא עד להן לעתים קרובות כאשר תיירים רבים מבקרים במולדתו.
לדברי בוטורה, אחת השגיאות הגדולות ביותר היא מהירות הארוחה.
"באיטליה, האוכל אינו עסקה. זהו טקס. הארוחות אמורות להימשך שעות. המשמעות היא לגמוע לאט, לשוחח, לטעום ולשחרר את הציפיות הנוקשות בנוגע למהירות ולמבנה", הוא אמר ל-Travel & Leisure בראיון.
אם אתם אנשים בררנים בבחירת האוכל שלכם – זה לא יתקבל בהבנה על ידי רוב המלצרים והטבחים באיטליה, לפי בוטורה.
"בקשת תחליפים או שינויים מחוץ לתפריט בטרטוריה מסורתית עלולה להיתפס כחוסר כבוד", הוא אמר, "חזונו של השף חשוב — זה חלק מהחוויה".
כשנמצאים ברומא, יש לנהוג כרומאים - אז הניחו את המשקה המוגז והתענגו על כוס יין מקומי במקום. "לכל אזור באיטליה יש יינות מדהימים משלו. חקירתם היא חלק מההרפתקה", הסביר השף.
בוטורה אינו האיטלקי הראשון שמצביע על טעויות אוכל של אנשים. שף בטיקטוק (@cookslasheat) התלונן לאחרונה על האופן שבו רוב האנשים מכינים רוטב בולונז: "זו מנה פשוטה מאוד — אינכם זקוקים לצנצנת רוטב עגבניות שדרך אגב היא מגעילה", הוא אמר בסרטון שלו שנצפה למעלה מ-205,000 פעמים. "ואתם אפילו לא צריכים עגבניות — לא מקופסה, ולא מהעץ".
תקשיבו לאיטלקים האלה - הם יודעים על מה הם מדברים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו