ברוכה הבאה לעיר: כמה שחיכינו כאן למסעדת שף כזאת

"אמאיה" החדשה ברחובות מציעה חוויה קולינרית מהסוג שלא נראה באיזור כבר זמן רב, אם בכלל

אמאיה, צילום: דוד מויאל. צילום: .

מסעדת שף עונתית, נפתחה בימים אלו בפארק המדע ברחובות, והיא מרעננת את סצנת האוכל המקומית. "אמאיה", מסעדה חלבית כשרה, מציעה חוויה קולינרית מהסוג שלא נראה באזור מזה זמן רב. בשקט יחסי ובהשקעה מרשימה בעיצוב, בחוויה הכוללת, בתפריט הקוקטיילים החכם שבנה  המיקסולוג הראשי, גבי גרשטור, יחד עם צוות הבר שלו, וכמובן בתפריט האוכל המוקפד - "אמאיה" מרגישה כמו מקום שהגיע היישר מרחובות אירופה והשתלב בדיוק במקום החסר בנוף הקולינרי של העיר.

את המסעדה פתחו האחים מתן ושלום בן ארוש יחד עם השף דודו בן אבו, שברקורד שלו ניתן למצוא את המסעדות של מאיר אדוני ואת נינה ביאנכה המקומית. המסעדה שמה דגש על כל היבט בחוויית הבילוי - לא רק אוכל טוב או שתייה מצוינת, אלא חוויה שלמה ומוקפדת.

לא רק מדע: 14 המלצות מעולות ומפתיעות ברחובות

הרבה יותר מסתם מסעדה, צילום: דוד מויאל

העיצוב של המסעדה בולט כבר ברגע הכניסה. הצוות לבוש בפשתן לבן וסינרי עור מעוצבים, והאווירה משדרת אלגנטיות פשוטה. כשהגענו, אחת המארחות מזגה לנו קאווה משמפניירה גדולה שעומדת בכניסה - פתיחה נעימה לערב שלווה בשירות מוקפד לכל אורכו.

התיישבנו על הבר מול מבחר בקבוקי התזקיקים וצנצנות ההתססה וההשרייה הצבעוניות (טיפ: הזמינו מקום על הבר, זה משדרג את החוויה), והתרשמנו מתפריט הקוקטיילים הלא שגרתי. קוקטייל הפתיחה "defected mushroom" (75 שקלים) נשמע מאתגר עם וודקה מושרית בפטריות יער, ליקר דובדבנים, רוברב, לוונדר ומי יוגורט. למרות התיאור המרתיע, התוצאה הייתה מאוזנת ומורכבת.

שבו על הבר, צילום: דוד מויאל

לצד הקוקטייל הראשון הוגשו: לחם שושנים (44 שקלים) אוורירי ומענג, אם כי לא הרגשנו במיוחד את החמאה החומה המוזכרת בתפריט; צלחת חריפים (33 שקלים), שהפכה למנת חובה בכל מסעדת שף בשנתיים האחרונות; וראש שום חצוי וצלוי בתנור עם רוטב דבש מותסס קליל שהיה המצטיין מבין המנות שליוו את הלחם.

לחם שושנים, צילום: דוד מויאל

הקוקטייל השני, "New Wave G&T"  (74 שקלים) הגיע עם ג׳ין בלום, קורדיאל עגבניות מזוקקות וטוויל יוגורט, לצד מנת קרפצ׳יו עגבניות לב שור (69 שקלים) על יוגורט מתובל, ציר עגבניות ויין לבן, אבקת עגבניות ושמן בזיליקום. ההתאמה בין המנה למשקה הייתה מדויקת ומכוונת.

המשכנו עם מנת סשימי דג (87 שקלים) עם סלק חרוך, פומלה, כוסברה ונענע, ויניגרט שאטה ופקאן מקורמל, ועם גראטן סלק (78 שקלים) עם בר בלאן של בורשט, שמנת וחזרת. גראטן הסלק היה אחת המנות המצטיינות של הערב - מנה שבהחלט שווה לחזור בשבילה. לצד אלה שתינו קוקטייל "Tokyo Field" (69 שקלים) עם וורמוט יבש מהגליל, ליקר אגסים, קורדיאל של ברגמוט, הדרים ותבלינים, על בסיס ג׳ין מושרה עם מלפפון יפני, ובעיטור סומק - טעים ומתאים למנות.

בשלב זה כבר הרגשנו את ההשפעות של האלכוהול והשובע, אז פנינו לקינוחים. לא לפני קוקטייל מרענן חיך, "Bitter Pink" (74 שקלים) שהיה גם המועדף עלינו בערב. הוא מורכב מטקילה בהשריה עם זרעי כוסברה, לצ׳ה דה טיגרה, ציר דגים, אשכולית אדומה, ושמן צ׳ילי מותסס - מעין סביצ׳ה בכוס.

ברוכה הבאה לעיר, צילום: דוד מויאל

לקינוחים, נהנינו משוקולד ולוז (69 שקלים) - טוויל שוקולד קרמל, קרמו שוקולד פרלינה, דקואז לוז, שנטיי שוקולד חלב וקרמבל קקאו ואגוזי לוז, לצד קוקטייל "French Club"  (78 שקלים) - ייגר מייסטר, שראב תותים ויוזו, שעברו תהליך סינון בחלב, וטוויל פרנץ' טוסט. נודה שלא הצלחנו לסיים את הקוקטייל האחרון, אך בהחלט הבנו את ההתאמה בינו לבין הקינוח.

הקו המנחה לאורך כל הארוחה היה השילוב בין המנות למשקאות שהגיעו לצדן. לפי גבי המיקסולוג ודודו השף, זהו מסלול מכוון שבעתיד יהפוך למובנה יותר ויוצע לסועדים - התאמת קוקטיילים לאוכל, בדומה להתאמת יינות. אם אתם מגיעים ומוכנים להרפתקה, מומלץ לתת לצוות להתאים לכם את המשקאות למנות.

אל תוותרו על גראטן הסלק, צילום: דוד מויאל,

במקום יש גם תפריט יין נרחב ומשקאות לא אלכוהוליים, אבל אין ספק שמעבר לאוכל המושקע, לשירות המדויק ולאווירה הנעימה, את הבמה המרכזית תופסים הקוקטיילים. מרגש לראות מקום שבו המשקאות לא נופלים מתפריט האוכל ואולי אף עולים עליו. "אמאיה", ברוכה הבאה לעיר.

לסיום, נציין שהתפריט אינו זול, אך לדעתנו שווה את התמורה. אפשר גם להגיע לדרינק אחד לצד מנה או שתיים וליהנות מחוויה טובה במחיר סביר. אם זו הבחירה שלכם, אל תוותרו על גראטן הסלק - תודו לנו אחר כך.

אמאיה
המדע 1, רחובות
ראשון-שלישי 18:00-24:00, רביעי-חמישי 18:00-01:00, מוצ״ש משעה אחרי צאת שבת עד 01:00
כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר