קפה ריבר. צילום: עדן סבן

מתוק מלוח: בית הקפה המשובח שהפך מפלט קולינרי על גדות הנהר

האחים נדב ונאור דיין הגשימו חלום ופתחו את "קפה ריבר" - בוטיק מאפים מסוגנן על הירדנית • בחלוף החודשים הפך האזור לביתם של מפונים רבים מהגליל העליון • היום, מעבר למאפים מעולים, אי אפשר שלא לשים גם לפסיפס אנושי של ישראליות בקרב אורחי המקום

[object Object]

חלומם של האחים נדב ונאור דיין, לפתוח בוטיק מאפים מסוגנן על נהר הירדן, הבשיל עוד לפני התאריך 7 באוקטובר. רוח היזמות של השניים והרצון להתפתח ולצמוח כבר הביא לאזור חוויות בילוי קולינריות מגוונות כמו "מיזומי" - היפנית הלוהטת של הכנרת, ו"על הנהר" - בר מסעדה נחשק וידוע. בחלוף החודשים הפך האזור לביתם של מפונים רבים מהגליל העליון, והרעיון לפתוח קפה "שכונתי" ואלגנטי עם מרפסת גדולה המתרפקת על הירדנית ונהנית מצל אקליפטוסים וציוץ ציפורים – נשמע כמו הדבר הנכון והמבורך לעשות.

כך נפתח לאחרונה "קפה ריבר" בצמוד וכחלק מ"על הנהר" במתחם ירדנית בכניסה לקיבוץ כנרת. אופיו של הלוקיישן בו ממוקמת בהוד והדר "על הנהר" הוא כזה שמאפשר להפריד בין חיי לילה למקום בילוי משובח של בוקר.

על הנהר, צילום: הראל גלבוע

מתחם הישיבה החיצוני של המסעדה הופך עם בוקר לבית קפה בו אפשר ללגום משקה חם או קר ולזלול מאפה מתוק או מלוח בזמן שמשקיפים על תכול המים ויופיו של הטבע המתפרץ מכל זווית עליה נחה העין.

החלל המואר והנעים של הקפה הוא דלפק מכירה ארוך עליו סדורים מאפיי בוקר בשלל מליות וטופינגס, כמו מאפה מבצק קרואסון במילוי זעתר ופרמזן (32 שקלים) או מאפה כרובית, בשמל פסטו, כרישה, גבינת סנט מור, פרמזן ובצל ירוק (32 שקלים). יש בו גם מגוון של לחמי מחמצת ולחמים מסורתיים, עוגיות חמאה ושוקולד בהמשכו ויטרינה צוננת ובה מיני קינוחים מעוררי חשק, עוגות פטיסרי קלאסיות ועוד. בנוסף אפשר להצטייד גם בסלטים טריים ורעננים, יינות שנבחרו בקפידה ושאר מוצרי מעדנייה.

בילוי משובח של בוקר, צילום: מאיה דרין

הקו הקולינרי של המקום קורץ באופן מובהק לפטיסרי-בולנז'רי צרפתי קלאסי – קרואסונים בשילובים מיוחדים כמו למשל קרואסון לימון עם קרם לימון ומרנג (36 שקלים), וגם דיינישים, מקרונים, טארטים וטארטלטים, ואפילו קווין אמן. עם עשייה אקלקטית ומתבקשת כמו טירמיסו, ניו יורק צ'יז קיק, בראוניז ועוד. יחד עם זאת מבטיחה חן יוסף לשלב בעשייתה תוצרת חקלאית מקומית ומוצרי בוטיק מהאזור ובהם ירקות ופירות, דבש, שמן זית, יינות ממיטב המגדלים והיצרנים מהכנרת ומהגולן ועוד.

שתי הדמויות הנשיות המובילות את הקפה, משקפות גם הן את סיפורה של התקופה. הקונדיטורית חן יוסף, בת מטולה מפונה מאז פרוץ המלחמה מביתה. היא נאלצה לסגור את עסקיה ולעקור את חייה האישיים והמקצועיים. פה, בקפה ריבר, היא הקונדיטורית הראשית ומביאה תועפות של כישרון ואמביציה אל העשייה שלה.

תועפות של כישרון, צילום: מאיה דרין

רותם יעקובי, מנהלת הקפה ומי שאמונה על השירות והאירוח הלבביים והמוקפדים, הייתה עד לפני פרוץ מלחמת חרבות ברזל חלק מצוות האירוח במסעדת רוז' במלון פרא. באותה שבת ארורה ניצלה יעקובי ממסיבת הנובה ולא חזרה לעבודה במשך חודשים ארוכים של שיקום. ההזדמנות לעבוד בצמוד לנדב ולנאור דיין, שמכתיבים קו מקצועי בלתי מתפשר ברגישות ובאנושיות רבה - היא המשך ישיר לתהליך ההחלמה והריפוי.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Cafe River - קפה ריבר‎‏ (@‏‎caferiver.il‎‏)‎‏


אי אפשר שלא לשים לב במקום החדש גם לחן הרב והמרגש שנוצר מתמהיל האורחים של המקום. ערב רב של אנשים וסגנונות יושבים כאן, מפה ומשם, ומכל האזור כולו - פסיפס אנושי של ישראליות. "הקהל שלנו הוא מכל קצוות הקשת. מפונים, תושבים, יהודים, ערבים, אפילו תיירים מדי פעם. הכל מהכל וטוב שכך", מספר נדב דיין הבעלים.

מתחם ירדנית, בכניסה לקיבוץ כנרת

ראשון - שבת 8:00-16:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו