אם במהלך אחד מביקוריכם בסופרמרקט האהוב עליכם קלטתם שאין מוצרי חלב וביצים בסמוך לכניסה למקום, אז דעו שאתם לא מדמיינים – זה דבר אמיתי לחלוטין, ויש לכך כמה סיבות מפתיעות למדי.
"בעלי הסופרים רוצים לצמצם ככל האפשר את אור השמש הישיר שבתוך החנות שלהם, מכיוון שישנם מוצרים שרגישים מאוד לטמפרטורות גבוהות – והאור יכול לחמם אותם כך שהם יתקלקלו או יימסו", אומרת אמנדה לאיי, מנהלת מחלקת המזון התעשייתי בחברת הייעוץ התעשייתי McMillanDoolittle.
לדבריה, שמירה על מוצרים שנוטים להתקלקל, המהווים אחוז גדול מאוד בחנויות, במקומות קרירים הם דבר הגיוני מאוד, שגם מסביר מדוע לא תראה הרבה חלונות במקומות כאלו: ככל שיש יותר חלונות בסופרמרקטים, זה אומר שיותר אור שמש נכנס אל החנות, כך שתידרש יותר אנרגיה כדי לשמר את המוצרים השונים. בעולם שבו חנויות מנסות לחסוך כמה שיותר כסף, הפעולה הפשוטה הזו יכולה לסייע להן מאוד.
זו גם הסיבה לכך שמוצרים פופולריים כמו חלב וביצים ממוקמים בדרך כלל במקררים בתוככי החנויות, כדי שהם ייחשפו מעט ככל האפשר לאור – וגם כי זה האזור שבו בדרך כלל נמצאים מחסני הסופרים, מה שמקל על העובדים לחדש את המלאי שלהם על המדף. המיקום הזה, על פי לאיי, מאוד מסייע לחנויות מכיוון שמדובר במוצרים פופולריים מאוד, גם לקוחות שמגיעים לסופרים רק כדי לקנות אותם עוברים על מוצרים רבים אחרים בדרכם אליהם, וכך הם עשויים לרכוש מוצרים נוספים מעבר לאלו שהם תכננו.
