טעים, כשר ובמיקום מתבקש: דוכן האוכל הזה מספק אופציה מעולה לצהריים

ב"אלישע", שנמצא במתחם DNA בעזריאלי, יצר השף המוערך אוהד לוי "מנות מסעדת פועלים" כביכול - אבל לקח אותן למקום גבוה ומוקפד עם טאץ' משלו • אין ספק שזאת אחת האלטרנטיבות הטובות לארוחה באזור הזה • ומאחר שהשף עצמו לא נמצא כאן באופן קבוע, נקווה רק לעקביות 

על הבר באלישע. צילום: הילה דודאל

אל השף אוהד לוי העיניים היו נשואות בעיקר מאז שהשתתף בתוכנית הריאלטי של ערוץ 13 "המסעדה הבאה של ישראל". הוא הגיע אליה עם רזומה עשיר, בין השאר, אחרי שהוביל כשף בפועל את מסעדת "צ'יקטי" המעולה של השף מיכאל גרטופסקי בתל אביב. הסקרנות סביבו אפילו התגברה אחרי הפרידה המפתיעה שלו מהתוכנית, אז החליט לנשור ממנה כי הלב משך למגורים ולעשייה בדרום. שלושה חודשים לאחר מכן הוא פתח את המסעדה הראשונה שלו "מאמו" באילת על שם סבו והכין בה הכל מאפס, נתן במה ליצרנים מקומיים מהערבה.

שף אוהד לוי באלישע, צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

המקום המוערך נסגר מאז פרצה המלחמה, ולאחרונה התחיל לוי לבסס אחיזה במרכז עם שתי פתיחות חדשות. לוי, יש לציין, בנה את התפריטים למקומות הללו ונמצא בהם רק ימים אחדים במהלך השבוע. האחת - מסעדת "קפה מרגו" בפתח תקווה. השנייה, דוכן אוכל ביתי מהודק בשם "אלישע", שנפתח דווקא במתחם DNA בקומת הקרקע של קניון עזריאלי. ומה שנשמע לרגע כמו בחירה תמוהה, היא גם בחירה טריוויאלית במחשבה שנייה. 

אזור דרך מנחם בגין פינת קפלן עולה בשנה וחצי האחרונות לכותרות בהקשר של הפגנות, פתיחת הרכבת הקלה ותוכניות שדרוג אמתניות של עיריית תל אביב, אבל הוא גם עבר התפתחות מטאורית מבחינה קולינרית. "היבה" של השף יוסי שטרית נפתחה במתחם "מידטאון" הסמוך לקניון. לצידה צצו אופציות נוספות, בהן "פוד טרמינל" ובקרוב גם "פופ אנד פופ - לאנץ' בוקס" של השף שחף שבתאי. גם מתחם קומת הקרקע של קניון עזריאלי, כאמור, גיבש בתקופה הזאת צביון של אזור אסקפיסטי עם בר משקאות רחב ידיים וכולל דוכני אוכל עדכניים. ובכל זאת, עדיין קשה למצוא אופציה באמת ראויה לאכול בה צהריים באזור.

סלט שוק,

מנות עדתיות, טאץ' של שף

הדרך ל"אלישע" במתחם רצופה צפירות ופיח, אבל כשנכנסים ל-DNA אפשר לגמרי לשכוח מהרחוב הראשי הסואן שבחוץ. כשמגיעים, אפשר להזמין את המנות ישירות מהדוכן ולהתיישב באחד השולחנות הסובבים אותו לארוחת צהריים מהירה באמצע יום עבודה, או לחילופין, לתפוס מקום על הבר, לזכות לשירות ולבריחה רגעית מהמתרחש בחוץ. בחרנו באפשרות השנייה.

לוי יצר לדוכן כמה מנות "עדתיות", כביכול מנות מסעדת פועלים שמזוהות מאוד עם מטבח ישראלי, אבל נתן להן טאץ' משלו ולקח אותן למקום גבוה. הן גם "מצולחתות" ומתומחרות כמנות שף ומגיעות בגודל שמתאים לחלוקה. ביניהן תמצאו למשל מפרום ארטישוק בקריצה למטבח הטריפוליטאי (81 ש"ח על הבר, 72 ש"ח מהדוכן), סופריטו עוף (83 ש"ח על הבר, 74 ש"ח מהדוכן), סקשן של מנות קלות כמו מסבחה גרגירי חומוס או סלט שוק, סקשן של תוספות ו"פיתה של השוק" שאפשר להזמין רק עד השעה 16:00.

קבב של אלישע, צילום: הילה דודאל

לצד קוקטייל של אפרול שפריץ חלקנו שלוש מנות מהתפריט. הראשונה הייתה סלט שוק של ירקות קצוצים קראנצ'יים כמו מלפפונים, עגבניות שרי, כרוב אדום ופטרוזיליה, שמעליהם פוזרה תערובת "ג'עלה" של גרעינים ושקדים קלויים. הוא נעטף ברוטב טחינה שנתן לו נופח מקומי ובצ'ילי סריראצ'ה שהעניק לו חריפות. סלט מרענן שפתח את התיאבון למנות נוספות (64 ש"ח על הבר, 57 ש"ח מהדוכן).

לאחר מכן הגיע מנת "הקבב של דביר" (79 ש"ח על בר, 74 מהדוכן) - בצלחת הונחו על לאפה דקה ארבע קציצות מעט ורדרדות בפנים. הן היו אווריריות ומלאות בטעם. ליוו אותם עגבנייה וחצי בצל חרוכים, טחינה ופלפל ירוק חריף.

מנה מנחמת - המלפוף, צילום: הילה דודאל

לצד הקבב הגיעה גם תוספת של פוטטוס (18 ש"ח בבר, 16 מהדוכן), שהיו פריכים מבחוץ ורכים פנים. מנה פשוטה וטעימה שנעשתה בדיוק רב. מנת ממולאי הכרוב באורז (מלפוף) הייתה מנחמת ונעימה לחך. הופיעו בה ארומות של תבלינים כמו ראס אל חנות ומתקתקות. גם בה הופיע מוטיב חוזר - והיא הוגשה על טחינה סמיכה.

בכל המנות שניסינו הורגש כי הן הוכנו מחומרי גלם איכותיים בטכניקות בישול נכונות ומדויקות, כך שאם נמצאים באזור הזה של תל אביב ומתחשק להתפנק על איזו ארוחת צהריים או ערב מוצלחת. אין ספק ש"אלישע" היא אחת האופציות הטובות. ומאחר שהשף עצמו לא נמצא באופן קבוע במקום, נקווה רק לעקביות. 

דרך מנחם בגין 132, מתחם DNA במגדלי עזריאלי, תל אביב - יפו

כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר