התוספת החדשה של פיצה האט. צילום: יח"צ

הדבר הבא אחרי אננס? התוספת החדשה והמוזרה של פיצה האט

וגם: מהדורת קיטקט בטעם שוקולד לימונדה ורודה, גלידת הפיצוץ החדשה והמפתיעה של מקדונלד'ס ובשורה טעימה לאספני הבולים • כל המעדנים החריגים שהשיקו לאחרונה ענקיות המזון

שזיף זה האננס החדש

אם עד היום חשבתם שתירס ואננס הם תוספות שנויות במחלוקת לפיצה, אז מה תגידו על שזיף - מוחמץ? רשת פיצה האט ביפן השיקה השבוע פיצה בתוספת "אומה" (Ume) - שזיף יפני. עכשיו שימו לב למשחק המילים (שרק בגללו שווה להזמין מגש): במקום פיצה מרגריטה רגילה, מכינים ביפן פיצה "אומרגריטה" חדשה.

המנה, שפותחה בשיתוף "מומחי שזיפים" מקומיים, עשויה מבצק קריספי עליו בזקו מעט מלח, רוטב עגבניות ותערובת של גבינות מוצרלה וגאודה. עד כאן הכל לגיטימי, עכשיו תוסיפו למתכון זילוף נדיב של רוטב שזיפים ורוד, חופן של עלי אובה ("בזיליקום יפני") ירוקים, וגולת הכותרת: על כל סלייס רובץ לפחות שזיף מוחמץ אחד מזן "שיררה" (Shirara) - המוכר (מתברר) בזכות עסיסיותו הרבה, מרקמו הבשרני וטעמו החמוץ-מתוק. הזן הזה נבחר בקפידה על ידי אותם מומחים מדופלמים שלא התפשרו על שזיף נחות ממנו, ורגע, מה? הזמנתם בסוף פיצה עם אננס? טוב, אז לא משנה כבר.

"אומרגריטה" עם שזיף מזן שיררה,

זה חמוץ בכוונה?

תסכימו איתנו שאין כמו כוס לימונדה צוננת ביום קיץ לוהט, ושכוס לימונדה ורודה היא חגיגה מרעננת כפולה. אבל מהדורת קיטקט בטעם לימונדה ורודה? זה כבר, לפחות לטעמנו, פחות מפתה. בכל זאת, ב"הרשיז" ארה"ב החליטו לייצר לקראת ימי הקיץ את הווריאציה החמצמצה, מתוקה, משונה הזו של חטיף השוקולד המפורסם. הם גם מבהירים שהגוון הוורדרד של הקרם חייב את צבעו לטעם תות שמתווסף לבסיס הלימוני. תודה על ההסבר, ועדיין - נוותר.

קיטקט לימונדה ורודה,

יש לסבתא גלידה הכי טובה

תזרמו איתנו כאן. נכון כשהיינו ילדים, הסבתות שלנו נהגו להסתובב עם סוכריות חבויות בכיסים ולהחליק לנו אותן בשושו בזמן שההורים הסיטו מבט? גם אם לא, זו הסברה שעומדת מאחורי קינוח המקפלרי ("גלידה פיצוץ") החדש של מקדונלד'ס ארה"ב.

ה"מקפלרי סבתא" (Grandma McFlurry) מורכב מגלידת וניל שבתוכה מעורבבות חתיכות סוכריות באטרסקוץ' (סוכריות חמאה בסגנון וורטרס אורגינל) קראנצ'יות מהסוג שסבתות - אמריקניות לפחות - שמרו בכיסים שלהן, בתוספת סירופ קרמל. דווקא נשמע סימפטי ואפילו יש פרסומת בין-דורית שמשתדלת להיות מרגשת, אבל יודעים מה? אם ניקח את סבתא שלנו למקדונלד'ס, נעדיף לפרגן לה באיזה רויאל חריף כפול ופוטטוס ענק (מה באמת נסגר עם המחסור?). שתתפנק כמו לארג'ית.

סבתא פיצוץ,

הבגט שקולע בול

ונקנח בבשורה שתשנה את חייהם של כל אלה שהם גם אספני בולים וגם חובבי מאפים צרפתיים. יש פה לפחות אחד כזה? מעולה. ב-16 במאי ציינו בעולם הנוצרי את יום מותו של הונורטוס מאמיין - הפטרון הצרפתי של האופים והמגדנאים - שעל שמו בעצם נקראת עוגת סנט הונורה המפורסמת (כל יום לומדים משהו חדש).

בריח בגט,

לכבוד המאורע השיקה רשות הדואר של צרפת בול עם איור של האוצר הלאומי של המדינה - הרי הוא הבגט. אלא שזה לא עוד סתם בול סטנדרטי: אם תגרדו אותו יתפשט באוויר נינוח משכר של המאפה המאורך (בדיוק כמו בספרי "גרד ורחרח" של פעם), שבוודאי ידרבן לכם להסתער על המאפייה השכונתית, או אפילו לעלות על הטיסה הבאה לפריז - הבנו שיש שם אחלה בגטים. מחיר הבול, המיועד למשלוח חבילות בינלאומיות, הוא קצת פחות משני יורו. יותר מנשמח אם תשגרו אלינו איזה ארגז פחמימות פר אקסלנס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...