חלב. צילום: Getty Images

שלא יתקלקל: נראה שעד עכשיו לא אחסנו נכון חלב

באיזה חלק במקרר אתם שומרים את החלב שלכם? סביר להניח שבמדף הדלת - אז צר לנו לבשר לכם, זה גורם לו להתקלקל מהר • רפתנית שהסבירה לאחרונה כיצד נכון לאחסן חלב עוררה סערה בבריטניה

עם יד על הלב ובלי למצמץ או להתחכם – היכן אתם מאחסנים במקרר את החלב שאתם קונים? סביר להניח שכמו מרבית האנשים, אתם מניחים אותו בתא הצד של הדלת. אז צר לנו לבשר לכם, אבל כנראה שהבחירה הזו מקצרת באופן משמעותי את תוחלת חיי המדף שלו – וגורמת לו להתקלקל הרבה יותר מהר.

במקרה ותהיתם, המיקום המומלץ ביותר למיקום החלב במקרר הוא כמה שיותר עמוק בתוכו, בקרבת חלקו האחורי, שם הטמפרטורה נמוכה יותר, מה שגורם למוצר להישמר טרי לאורך זמן.

רפתנית בריטית בשם קרי קרייר עומדת מאחורי סערה שהתחוללה לאחרונה בטוויטר באשר למקום האחסון הנכון של החלב במקרר. היא עוררה דיון בסוגיה, כאשר הפצירה בצופי תוכנית הבוקר של BBC, לא לאחסן את החלב בצד דלת המקרר. "כדאי להקפיד לשים את החלב לצד מוצרים קרים אחרים כדי שיישמר קר", אמרה. "שימו את החלב שלכם בחלק האחורי-מרכזי של המקרר, ולא בקדמתו או בדלת שלו, שהיא המקום הכי חם במקרר".

עניין בזבוז החלב עלה לאחרונה לכותרות בבריטניה. לפי נתוני ארגון צדקה בריטי, יותר מ-230 מיליון ליטרים של חלב נזרקים לפח בכל שנה בממלכה. מסתבר כי רוב בזבוז החלב לא מגיע כי עבר תוקפו, אלא בשל התנהגות צרכנית לקויה והשלכה מהירה מדי של החלב לפח. כזכור, רק לאחרונה הודיעה רשת החנויות הבריטית "מארקס אנד ספנסר" על ביטול גורף של ציון תאריכי התפוגה על החלב שהיא מוכרת. גם רשת בריטית ידועה נוספת, "Morrison's", הודיעה על צעד דומה. ההחלטות התקבלו כי חלב הוא בין המוצרים שנזרקים בכמויות הגדולות ביותר לפח בגלל הערכה שגויה, שלא ניתן לשתות אותו לאחר תאריך פקיעת התוקף שלו. 

חלב, צילום: אורן בן חקון

ההסבר של קרייר לא התקבל באהדה או בהסכמה גדולה על ידי מרבית הגולשים. רבים בחרו לחלוק על דעתה ולנסות להוכיח כי היא טועה ומטעה. הם טענו כי רוב בקבוקי החלב גדולים או גבוהים מדי כדי לאחסן אותם בעמידה על המדפים במקרר וגם כי יש סכנה שהדלפו אם משכיבים אותם לאחר פתיחתם.

מאידך, עצותיה של קרייר זכו לתמיכה ממדענים, שהוסיפו גם כי מוצרי חלב אחרים, דוגמת גבינות ויוגורטים, צריכים להיות מאוחסנים בחלקם האחורי של המדפים, היכן שהטמפרטורה נמוכה יותר. "חלב הוא מוצר שמתקלקל, אז המיקום שלו במקרר משפיע על אורך חיי המדף שלו", אמר דוקטור כריסטיאן ריינולדס מאוניברסיטת לונדון סיטי. "כמובן, שזה לא מוגבל רק לחלב, אלא לכל סוגי הגבינות והבשר. אם תאפסנו אותם כראוי, תקבלו תמורה טובה יותר עבור הכסף שלכם".

ומה הן חושבות על הסערה? (אילוסטרציה), צילום: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו