צפו: הכי מושחת, הכי מקורי, הכי טעים - פסטיבל האוכל יוצא לדרך

ביקרנו בפסטיבל תל אביב EAT ואכלנו "סופר המבורגר" עם עלי חזרת של רז רהב, גלידת "קטשופ" תות של אהרוני ומנת מסאחן קלאסית שתומר אגאי הכניס ללאפה • אלה כל הדוכנים שחייבים להכיר

פסטיבל תל אביב EAT 2023. צילום: משה בן שמחון

במהלך שגרה לא קלה ואחרי ימים מורכבים שהשאירו רבים מאיתנו ספונים בבתים – נפתח בקול תרועה רמה פסטיבל האוכל התל אביבי האהוב "תל אביב EAT" בהפקת עיריית תל אביב-יפו של שנת 2023. צפו בדוכנים השווים בהם ביקרנו בפסטיבל:

פסטיבל Eat תל אביב יצא לדרך // צילום: משה בן שמחון

תרבות פסטיבלי האוכל בתל אביב החלה לתפוס תאוצה ואהדה עוד בשנות התשעים, כאשר רחוב הארבעה המתפתח נסגר לתנועה וכמה דוכני אוכל ויין הגישו על הכביש את מרכולתם. אז, בפסטיבל הראשון ההוא, תל אביב גילתה את הסושי. להקת משינה ניגנה שם על אחד הגגות, ובמקום בו מיתמרים ביום לגובה בנייני משרדים צפופים, אילתרו רחבת ריקודים צוהלת. מאז זרמו דוכני אוכל רבים תחת שמות כאלה ואחרים ללוקיישנים שונים בעיר, המוכר מכולם הוא ״טעם העיר״ שזכה לימים להיקרא – תל אביב EAT.

בגזרת הקינוחים,

הפסטיבל השנה, כבפעמים קודמות, משתרע על שטח עצום בגן צ׳ארלס קלור השוכן על חוף הים. מזג האוויר האביבי, כרי הדשא המוריקים והים הכחול, הם כבר הבטחה לבילוי עירוני מהנה, משוחרר ונעים.

גם הפעם שמות גדולים ואהובים מגישים בו מנות קלילות ברוח אוכל רחוב. ה"אהרוניס", הלוא הם ישראל אהרוני וילדיו, אורי ותמרה, מגישים בפסטיבל מעין שעטנז בין המבורגר קלאסי לסנדוויץ׳ קובני, בו הלחמניה על כל תוכנה מקבלת מעטפת כשל טוסט – וזה נהדר. בדוכן של משפחת אהרוני אפשר לזלול גם נאגטס או גלידה ברוטב ״קטשופ״ תות.

אוכל רחוב בפסטיבל,

השף האהוב, רז רהב, שמזדהה כחובב המבורגרים מושבע, מגיע הפעם לפסטיבל בשיתוף פעולה ייחודי עם מזללת ההמבורגרים הוותיקה ״אגאדיר״. רהב יצר מחדש את הקציצה, הרכיב רטבים משלו, אך השאיר את המהות בעינה. נסביר, המבורגר הוא המבורגר - אלא שכאן, בדוכן, הוא נקרא "סופר בורגר" והוא מוגש עם הרוטב הסודי של רזי, עליי חזרת ובצלי שאלוט.

המבורגר קריספי צ'יקן, צילום: משה בן שמחון

השף גיא גמזו הביא עמו לאירוע את הסנדוויצ'ים הממכרים של "נונונו" - קלאסיקות של אוכל אמריקאי מושחת בלחמניות פלאפיות מיוחדות, שאין מתאים מהן לאירוע שכזה. השף תומר אגאי מבשל כאן את המטבח המקומי ישראלי שלו והופך אותו לכזה שקל וכיף לזלול בעמידה. כך הוא מגיש בדוכן, למשל, מסאחן עוף עם בצל וסומק על לאפה שמנמנה.

הלחמניה של "נונונו",

ומי עוד כאן?!

חיים כהן עם הכנפיים המפורסמות של "דיקסי", שף אסף גבאי עם פישבורגר של "שיינע", השישברק של מנאל איסמעיל, בינו, הסנדוויצ'ים של רחל, הדגים של "פסקדו", "המוציא" של אבי לוי, שאול בן אדרת עם "התרנגול הכחול" ו"קימל בגלבוע", כריכי הבשר המפורסמים של רחל בן אלול ועוד. בגזרה האסייתית: "ניני האצ'י" עם פאד תאי, "וונג" עם באן צ'יקן קארי ו"ק-פה האנוי" עם ספרינג רולס, אגרולים של "פקין".

פסטיבל תל אביב EAT יוצא לדרך,

בגזרת המתוקים: דונאטס ועוגיות של "שואורום בייקרי", כנאפה ובננה לוטי, קרואסון במילוי גלידה, גלידה של "אוטלו" - ועוד, ועוד, ועוד. הכול במחירים מעודדי הסתערות של 25-40 שקלים, ובלי אותיות קטנות.

פסטיבל תל אביב EAT, גן צ'ארלס קלור, תל אביב, 18-15 במאי, 23:00-18:00.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר