לכבוד יום האהבה הלועזי, מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן, שצופה אל חוף הים של תל אביב, מחשיכה אורות ומזמינה אתכם לחגוג באווירה אינטימית לאור נרות בלבד. את הארוחה ילוו מנות ספיישל זוגיות של השף לצד שמפניה מואט. בין המנות יהיו: ברוסקטה כבד אווז עם ריבת שרי וצ'ילי חריף (85 שקלים), צלעות טלה מחיר (250 שקלים) וקינוח קדאיף תות עם שכבות קדאיף, קרם מסקרפונה, תותים טריים, קולי תות ופיסטוקים קלויים (62 שקלים).
מסעדת פאסטל השוכנת ברחבת מוזיאון תל אביב, חוגגת ולנטיינ'ס דיי עם מנות ספיישל של השף גל בן משה. בערב המיוחד שלכם, תוכלו ליהנות במקום, בין השאר, מראשונה זוגית של "סשימי על הקרח" עם טונה אדומה, אינטיאס ופורל מקומי אותם מלווים טריו רטבים ארומטיים וירקות פריכים (152 שקלים); מנת ביף וולינגטון של פילה בקר עטוף בבצק עלים עם כבד אווז ופטריות (360 שקלים); מנת פארידה מחותנת (טייק אוף על סרדינים מחותנים) של דג שלם נקי מעצמות במילוי עשבי תיבול ותבלינים משכרים (360 שקלים).
השף חיים כהן מציע במסעדת יפו-תל אביב, שממוקמת ברחוב יגאל אלון 98 בתל אביב-יפו, תפריט טעימות הכולל כמה ממנות הדגל של המסעדה ומבטיח מסע קולינרי משובח לאורחיו. הארוחה שמחירה 45 שקלים לאדם, תיפתח בכוס שמפניה ותצא למסע הזה דרך צלחת עם שלושה פתיחים לפי בחירת השף. תמשיך דרך ראשונות לבחירה, בהן: סשימי דג ים, עם יניגרט סלקים ותותים; תציע מנות בינתיים, כמו: שישברק לאבנה וזעתר עם תרד תורכי על יוגורט חם; תמשיך לעיקריות לבחירה, ביניהן, מנת לוקוס, ספגטיני עבודת יד, מיסו וחציל לבן, ותסתיים בשני קינוחים, בהם: "לילות ביירות" - פודינג סולת ומסטיקה, שנטי פיסטוק, פיסטוק מקורמל וסירופ שושנים.
מסעדת ארמון סהרה של השף נשאת עבאס תקושט לכבוד חג האהבה ב- 750 בלונים, כמספר הימים שמציינים את פתיחת המסעדה, ותגיש תפריט מיוחד עם קינוח זוגי על חשבון הבית. בין המנות, אפשר יהיה ליהנות במקום מטבולה עם גרגרי רימונים; פטוש עם קרקר לחם מכוסה בגירודי גבינה ערבית; פילה דג מקומי על מצע קרם לפת וקציפת הל ירוק; שיפודי נתח קצבים עם קרם ארטישוק ירושלמי; ועוד, במחיר של 150-220 שקלים לסועד.
השף לירן בלו, יצר לרגל ולנטיינ'ס במסעדת "המקדש" הכשרה, הממוקמת במתחם עופר בפתח תקווה, תפריט מיוחד עם מנות שמענגות את החך. בלו יצר לצד התפריט העיקרי תפריט טעימות זוגי הכולל שמונה מנות במחיר 250 שקלים לאורח, דרכו הוא לוקח האורחים לטיול דרך חומרי גלם שונים להם נתן פרשנות משלו. בין המנות המוגשות: "רביולי" קולורבי במילוי טרטר סלמון, מנטה טרייה וקוויאר בציר ירקות ורוטב כרוב סגול לצד ויניגרט יוזו ומלפפון; טרטר דנבר קאט, קרם תירס מעושן, קרם גזר וטוויל טפיוקה על בסיס סלק ודובדבנים; ורוסטביף של סינטה הולנשטיין ביישון עדין עם בצלצלי שאלוט קונפי במרק מיסו עם סאקה ויוזו טרי.
בבר הקוקטיילים פנטסטיק, ששוכן בתוך מלון Port and Blue בתל אביב, יצרו לכבוד הוולנטיינ'ס דיי תפריט אוכל וקוקטיילים המוגשים באווירה חגיגית עם שלל הפתעות. לצד דרינקים מיוחדים ומלאי תעוזה, מבוססים על וודקה בלוגה היוקרתית, יוגשו במהלך הערב מנות, כמו: סשימי דג לבן, גספצ'ו עגבניות, למון גראס, קרם פרש, ליים, כוסברה, צ'ילי ומיקרו אפונה (68 שקלים); לינגוויני, בר בלאן, קונפי דג לבן, שום, גרידת תפוז ופלפל אנגלי (98 שקלים); ולקינוח תוגש פנקוטה קוקוס ולימון עם סבלה פיסטוק וקולי של דובדבנים ופטל (52 שקלים). במהלך הערב תוצע במקום גם שמפניה בכוסות, ברקע פלייליסט של אלקטרו, סווינג וג'אז.
בבר היין התל-אביבי "פליקס", שממוקם בדיזנגוף 230, יצרו לכבוד היום המיוחד תפריט חגיגי עם ספיישלים של אוכל, יין וקוקטיילים שיוגשו באווירה קלילה לצד שלל הפתעות. בין היתר, יוגשו במהלך הערב מנות, כמו: ריזוטו סלקים, ריקוטה צרובה וצנוברים (64 שקלים); וקרפצ'ו מוסר ים, קולי אוכמניות, סלסת שזיפים פיקנטיים, קרם פרש וגרידת ליים (64₪). בנוסף ליינות ושמפניה שמתאימים לערב המיוחד, הבר במקום יוציא גם סנגריה חמה ומפנקת, שכיף לחלוק.
השף יובל בן נריה מציע במסעדת טאיזו בתל אביב תפריט זוגי מובנה לכבוד יום האהבה במחיר 980 שקלים לזוג, עם מנות לבחירה. הארוחה נפתחת בכוסות שמפניה ושני פתיחים, בהם: טרטר של דגי ים, קונוס אורז פריך, שומשום שחור, קציפת סויה וביצי דג דאון; לצד שתי כוסות יין נוספות שילוו את הארוחה, יהנו הסועדים בהמשך ממנות ראשונות, כמו: קרפצ'יו בנגאלי – דג חכות מקומי | שמן עלי קארי | זרעי חרדל מותססים | פאפדם | קרם פרש; ביניים, כמו: דאמפלינג שאנחנזי – לחי עגל | מרק בשר | פיסטוק מסאללה | ציר רימונים; עיקריות ובהן: פילה בקר וכמהין – באקצ'וי סגול | גזר סגול | מיני קישוא | חמאה חומה | אצות נורי; וקינוח לבחירה.
BELAGO האיטלקית החדשה, שצופה לאגם במתחם יס פלאנט בראשון לציון, מגישה תפריט ספיישל ולנטיינ'ס דיי לאוהבים של השף והבעלים, לירן תומר. המקום מציע ראשונה לבחירה (69 שקלים), כמו, טרטר בקר על ברוסקטה, איולי שום קונפי, שאלוט, עירית קצוצה. עיקרית לבחירה, כמו למשל, דף פסטה בחמאת אורגנו, נתחי בר ים, קציפת לימון ושבבי עגבניות (99 שקלים) וקינוח זוגי של פאדג׳ שוקולד, גלידת שוקולד רוטב טופי ופופקורן מקורמל (55 שקלים).
בבר הקוקטיילים בלבוי שנמצא במלון B ברחוב ברדיצ'בסקי בתל אביב, יצרו לכבוד יום האוהבים תפריט ספיישלים של אוכל וקוקטיילים המוגשים בתעוזה האופיינית למקום. בין היתר, יוגשו במהלך הערב מנות כמו מוסר ים צרוב על פוקצ'ה ביתית עם גרמולטת ירוקים, מחית תות שדה, סלק ומיקרו אפונה (68 שקלים), ויטלו טומאטו עם רוסטביף שייטל, זרעי עגבניה, איולי צ'יפוטלה, צ'ילי, מיזונה ופטרוזיליה (58 שקלים) וקרמינו שוקולד ונוגט, שברי בייגלה, וניל ופירות יער (58 שקלים). הבר יגיש דרינקים מיוחדים בסגנון, בהגשה ובגישה בלבוי, כמו: Super Daisy – ג'ין טנקרי, ליקר משמש, ליקר תפוזים, ליים ועשבי תיבול (62 שקלים). במהלך יציע הבר השיקי והאלגנטי גם שמפניה בכוסות ברקע מוזיקה אלקטרו סווינג ודיקסילנד.
בר 223 בדיזנגוף בתל אביב מארח בערב יום האהבה הלועזי את שגרירת "בלוגה" בישראל, ריי ווייט, עם תפריט קוקטיילים שנרקח במיוחד, על בסיס וודקה בלוגה היוקרתית. לפני הערב המיוחד ריי תציע לאורחי 223 סדנת קוקטיילים בהנחייתה. בין היתר, הבר יגיש קוקטיילים, כמו: "Beluga Noble Espresso" - וודקה בלוגה, אספרסו, מייפל מתובל באגוזי פקאן, יין שיראז; או "Wonder Sour": בלוגה גולד ליין, אפרול, שרטרז ירוק, פסיפלורה, אננס, ליים.
השף אסף שטרן יצר לכבוד חג האהבה במסעדת מסה, השוכנת ברחוב הארבעה 19, תל אביב, מנות ספיישל זוגיות, בהן: בייגל ירושלמי על גריל פחמים, טרטר דג, ויניגרט עגבניות שרופות, צ'ילי מותסס, איולי יוזו, שאלוט וקרם משמש (126 שקלים); דג ים במשקל קילו על פחמים עם פסטה קצו אה פפה, רוטב שרי צלויות, חמאה חומה וצ'ילי אדום, כוסברה.
במסעדת קפה אירופה, הממוקמת בשדרות רוטשילד 9 בתל אביב, השפית ירדן שי רקחה לכבוד ולנטיינ'ס דיי תפריט רומנטי ויצירתי, גדוש מנות מיוחדות, כמו: לבבות ארטישוק רכים שגדלו מתוך קוץ, מלאים קבאב דג על גריל פחמים חמאה לימונית ואפונה טריה (106 שקלים); ברולה תירס שלו מעטה שביר עם קרם פרש "שנולד והתגבש", וקוויאר שחור (94 שקלים); שקדי עגל "מהלב'", משופדים על גריל פחמים, משחת עשבים חמוצה על לב חסה מהגריל ולימון צלוי (87 שקלים); ועוד.
בבושוויק, הבר האורבאני מבית אימפריאל בנחלת בנימין 28 בתל אביב, יוגש לכבוד ולנטיינ'ס תפריט קוקטיילים מיוחד עם Jungle Bird - מרטיני ביטר, רום אפלטון, ליים, שקדים, אננס ופסיפלורה (58 ש"ח); Vermouth Cocktail - מרטיני פיירו, ליקר תפוזים וביטרס תפוז (44 שקלים); ועוד.
מסעדת פאלאס במלון וולדורף אסטוריה בירושלים, תחת ניצוחו של השף, איציק מזרחי ברק, מזמינה את אורחיה לחגיגה קולינרית רומנטית בתאריכים 13-21 בפברואר עם תפריט זוגי במחיר 750 שקלים לזוג. בתפריט אפשר למצוא מגוון מנות זוגיות בהשראת ירושלים עם נגיעות ים תיכוניות מתוצרת מקומית דוגמת ירקות שורש ותבלינים. לצד קוקטייל לבחירה, הארוחה מתחילה במנות פתיחה לשולחן, כמו: מרמלדת עגבניות שרי עם פלפל קלוי ולאבנה שקדים מתקתקה עם אגוזי פקאן. לאחר מכן כל אחד מבני הזוג מקבל שלוש מנות, למשל, לבבות רביולי במילוי אסאדו בקר, ארטישוק, ערמונים וציר בקר. את הארוחה תוכלו לחתום בקינוח "דואט אוהבים" של טארט לימון ועוגת שוקולד במילוי קרמל.
מסעדת צ'אנג בה, שמציעה אוכל רחוב תאילנדי בהובלתו של השף עידן ליפשיף וממוקמת בנמל 23 שבחיפה, תחגוג את הולנטיינ'ס בערב מיוחד שכולו תחת הקונספט של Sharing is Caring. המסעדה תציע ארוחה תאילנדית מסורתית זוגית במחיר 180 שקלים לזוג, שתוגש על מגש גדול עם שפע של רכיבים וחומרי גלם. המקום מציע מגש דגים או בשר לפי בחירה שמכיל: עשבי תיבול וירקות טריים, בצל מטוגן, סלט סום טאם, חסות אורז ותבשיל קארי לבחירה. במגש הדגים יהיו דג נא ברוטב חמצמץ ופיקנטי וברבוניות או מליטות מטוגנות ובגרסת הבשר יהיו שיפודוני בקר ופרגיות, הכל בליווי רטבים תאילנדיים אותנטים.
לכבוד החג, בר הטייסטינג רום, מרתף היין המעוצב בשרונה, מציע בילוי רומנטי זוגי בימים 13-14 בפברואר בשיתוף יקב 1848. בתאריך 13 בפברואר ייערך במקום ערב המוקדש ליינות יקב 1848. הערב יכלול הרצאה של היינן אילן אסולין וסדנת טעימות אינטימית של יינות נבחרים. לצידם יוגשו לאורך הערב מנות, כמו: בריוש גבינת סנט מור צלויה עם רוטב דבש, טימין ושום; קרפצ׳יו סלק ברוטב זרעי עגבניות וקלמטה בתוספת קרם פרש; ועוד. עלות למשתתף: 220 ₪. בתאריך 14 בפברואר יציע המקום ארוחה זוגית רומנטית הכוללת מבחר מנות מהתפריטובקבוק יין לבחירה. בין המנות: פוקצ'ת הבית מוגשת עם רוטב עגבניות-פלפל חריף ופסטו בזיליקום-פרמזן; סשימי סלמון סשימי סלמון ברוטב יוזו הדרים עם נגיעת סויה, צ'ילי ושומשום שחור; ועוד. עלות לזוג: 499 ₪
השף חיים (הארווי) סנדלר, הבעלים של מעשנת העץ הירושלמית HARVEY'S ברחוב יפו 33, מזמין את אורחיו לרגל ולנטיינ'ס דיי לחגוג בתפריט רומנטי שמציע חגיגת בשרים איכותיים בעלות 250 שקלים. בתפריט תמצאו: 200 גרם בריסקט מעושן, 200 גרם רוסטביף, ו- 200 גרם כבש מפורק שמוגשים בתוספת סלט קולסלאו וצ'יפס.
לכבוד יום האהבה, מסעדת אברטו, השוכנת במלון "ליר סנס" בגדרה הציורית, מציעה התפריט מובנה לפי מסלולים במחיר של 230 -290 שקלים. התפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה. בין המנות המוצעות, ישנן מנות ראשונות, כגון: ארטישוק ביוגורט; קרפצ'יו פילה בקר; וסשימי טונה סלק. מנות עיקריות ובהן: טורטליני ארטישוק עגבניות מיובשות, ארטישוק, ערמונים, תרד, חמאה, שום, מרווה ופרמזן; או ניוקי פורצ'יני בעבודת יד עם פטריות פורצ'יני, יין לבן וחמאה.
שָׁאטוֹ דֹה רוּאָה, הריזורט ההיסטורי בכפר הציורי מעיליא שבגליל המערבי, מציע לרגל יום האהבה בתאריכים 13-14 בפברואר תפריט ספיישל רומנטי זוגי במחיר 400 ש״ח שלוקח את האורחים לקפיצה קטנה באיטליה. השף אליאן ליוס, שמוביל את המסעדה האיטלקית הממוקמת באתר המורשת מהתקופה הצלבנית, הכין תפריט מיוחד בו ניתן ליהנות ממנות, כמו: חציל א לה פרמז'נה; ריזוטו עם סלק, גורגונזולה ושקדים מטוגנים; עקריות של נתחי סינטה מיושנת עם רוטב בלסמי מיושן במשך עשר שנים מוגש עם תפוח אדמה וירקות, ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו