זוהי ללא ספק שעתו של שף הלל תווקולי. שף מסעדת פאסטל גורף את תשואת המבקרים וזוכה לחיבוק אמיץ מצד קהל הסועדים. לצד הביקורות המהללות, זכתה המסעדה להיכלל גם בדירוג המסעדות הישראליות הטובות בארץ על פי מדריך גו – מיו הצרפתי.
צילום: משה בן שמחון
בימים אלה משיק שף המסעדה תפריט קייצי ומרהיב ביופיו. תווקולי, הידוע בצלחותיו האלגנטיות, יוצר גם הפעם אסתטיקה קולינארית המעוררת את כל החושים.
תפריט קיץ 2018 כולל מבחר מנות ראשונות קרות ורעננות: קישוא בלאדי ויוגורט כבשים, קריספ עלי גפן, סירופ רימונים אוזבקי, גבינת "המאירי", פאף אורז סומק ונענע יבשה (62 שקלים).
סשימי טונה, ויניגרט קארי, קשיו מסוכר, מלפפון, תפוח גראן-סמית', צנונית, כוסברה וצ'ילי (64 שקלים) וסשימי אינטיאס, משמש, אספרגוס, וינגרט עשבי תיבול ומשמש, ריחן, כוסברה ושקד מולבן (78 שקלים).
כמו כן, במסעדה מנות עיקריות כמו: לינגוויני דיו שחור, קלמרי, שרימפס קצוץ, במיה שומשום, שום, צ'ילי, ציר דגים ופירות ים, יין לבן וגרמולטה (126 שקלים), ניוקי עגבניות, ניוקי צרוב, עגבניות שרי, אספרגוס, צ'ילי, "ענן" מוצרלה ו-Terre brûlée"" (89 שקלים), עוף “Supreme”, צלוי בתערובת טנדורי, יוגורט, אלו-גובי, בצל סגול, עשבי תיבול, צ'ילי ושומשום (94 שקלים) ומרק דגים מסיציליה, קוביות דג, פירות ים, צ'ילי, עגבניות, תפוח אדמה, פרגולה, שומר ועשבי תיבול עם ברוסקטה חמה ואיולי פיקנטי (136/186 שקלים).
קישוא בלאדי ויוגורט כבשים // צילום: אוהד קב
לתפריט המנות האחרונות התווסף קינוח "פררו רושה של קיץ", מוס שוקולד וניל, קרמו פסיפלורה, ציפוי שוקולד לבן ושקד מולבן, גרניטה פסיפלורה, פטסייר, פיסטוק ולמון גראס (54 שקלים).
בנוסף לתפריט הקיץ, מוקרנת עבודת וידאו ייחודית על גבי תקרת מסעדת פאסטל. עבודת הווידאו מורכבת מ-8 הקרנות מקבילות של דימויים יומיומיים הנעים ללא הפסקה ויוצרים את ההרגשה שהמסעדה נושמת בעצמה. על עבודת הווידאו הנוכחית אמונות ליב אור-שי ומיכל צ'יטיאט (Liv & Chita) ששיתפו פעולה בפרויקטים רבים כמו הקרנות וידאו במועדון "הבלוק".
טרטר בקר // צילום: אוהד קב
פאסטל, שדרות שאול המלך 27, מתחם האופרה ומוזיאון תל אביב, 03-6447441
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו