סיבה למסיבה: את הארוחה הזו של חיים כהן ומוטי טיטמן לא תרצו להחמיץ

החברות של שני הענקים החלה במהלך תקופת הקורונה, המשיכה גם אחריה – וכעת הם משתפים פעולה בארוחות ספיישל פרי יצירתם • כך נראה החיבור האייקוני הראשון שלהם

מאיה דרין בביקור במסעדת יפו // צילום: משה בן שמחון

כששני שפים חוברים יחדיו למטבח אחד, זאת תמיד סיבה למסיבה. כששני ענקים כשף חיים כהן ושף מוטי טיטמן מבשרים על שתי ארוחות ספיישל, פרי יצירתם המשותפת – זאת חגיגה בפני עצמה.

אחד הדברים היפים בתחום יצירתי ומלא תשוקה כקולינריה הוא שיתוף פעולה בין יוצרים. ממש ג'ם סשן של שפים. הארוחות המשותפות הראשונות לשנת 2023 של השניים הן סיפורה של חברות והערכה הדדית שצמחו סביב משבר.

• מחממות את הלב והבטן: העיר בעלת הפחמימות הכי טעימות שיש

• קר שם בחוץ: לקיבוץ הזה יש שלל הצעות טעימות בדיוק לחודשי החורף

• הקסם שבפשטות: המסעדה המשפחתית שמגישה תבשילים נאמנים למסורת הבוכרית

בתקופת הקורונה, נרקמה לה ידידות שקטה בין כהן וטיטמן. שניהם חוו את מצוקת הענף, כל אחד בדרכו. סביב שותפות גורל מסוימת נוצר קשר מקסים בין שף גדול, ותיק ומוערץ, ובין שף נחשק, צעיר ובועט.

השפים מוטי טיטמן וחיים כהן, צילום: מאיה דרין


מה רבה השמחה עם הישמע הבשורה על שתי הארוחות שיזמו השניים. ארוחה אחת התקיימה במסעדת יפו תל אביב, ובה ביקרנו על מנת להביא את סיפורם של השניים מתוך הסרוויס המשותף.

הארוחה המשותפת הבאה של השניים תתקיים ביום שלישי הקרוב, בה כהן יתארח במטבחו של טיטמן במסעדת "מלגו ומלבר". זוהי הזדמנות נדירה לחוות שעטנז שבין מנות אייקוניות כבורקס מן הים של כהן, מנת דגל אהובה כבר משנת 1993, אל מול הקרוקטים החצופים והממכרים של טיטמן.

להזמנות: "מלגו ומלבר" - 03-6314214, או דרך אתר אונטופו.

צלחת שרקוטרי בקר של השפים חיים כהן ומוטי טיטמן, צילום: מאיה דרין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר