שני השפים המוערכים שהרכיבו את הארוחה // צילום: אמיר מנחם

השף האיטלקי המוערך מבשל לקלארו

אחד השפים המעוטרים ביותר באיטליה, שף ויטו מוליקה, יצר תפריט יחד עם השפים רן שמואלי ועומר אבישר "מהשדה לשולחן"

לילות טוסקנה: מהשעה 18:00 אמש (שני) החלו מתאספים במסעדת קלארו אנשי קולינאריה מובילים ופודיס מושבעים, שהגיעו כדי לחוות ממטעמיו של שף ויטו מילוקה וכמובן כדי לטעום את התפריט המשותף שיצר עם צוות המסעדה התל אביבית. המטבח הפתוח של קלארו המה טבחים עסוקים שעמלו על הכנת הצלחות היפיפיות. שפע עלים וירקות צעירים שנטקפו בשדות עמק חפר נחתכו ונבררו בקפידה והוגשו לשולחות העמוסים לצד מנות ססגוניות  מן הים ומן היבשה.

צילום: משה בן שמחון, גיל קרמר

אמש היה אירוע השיא של השבוע האחרון, בו התארח במסעדת קלארו השף ויטו מוליקה, אחד השפים המעוטרים והמוערכים ביותר באיטליה. מוליקה, השף של מסעדת IL PALAGIO שבמלון Four Seasons בפירנצה, עמל בחודשים האחרונים יחד עם השפים רן שמואלי ועומר אבישר על תפריט שכל כולו "פארם טו טייבל", מהשדה לשולחן.

לפני שנכנסו השלושה לבשל, התלווה שף מוליקה לשני מארחיו לסיור וליקוט בחוות הגידולים של ״עלה-עלה״ בעמק חפר.

שף עומר אבישר בוחר צנוניות בשדות של ״עלה עלה״

במהלך הביקור טיילו השלושה בין החרישים וטעמו ניצני גזרים צבעוניים, תפרחת גבעולי שומר פריכים וצנוניות קטנטנות וחריפות. השלושה שמעו מפי החקלאים גדעון בילינסקי ויובל הלמן על גידולי הסתיו שהנצו בשדות.

הארוחה, אותה יצרו השפים, נרקמה כשיתוף פעולה יצירתי שנע בין טוסקנה לעמק חפר ומשם לתל אביב. הארוחה נפתחת במנות אנטיפסטי כדוגמת ויטאלו טונאטו לחי עגל ברוטב טונה, צלפים וסלרי (76 שקלים), ירקות ירוקים עם ריקוטה תוצרת בית ושקדים קלויים (64 שקלים), וברוסקטה של פורצ'יני טריות עם תרד, ביצה עלומה ופונדו פרמזן (76 שקלים).

מנות מוקפדות בקלארו // צילום: אלכס אבני

למנת ביניים מוגש טורטליני בוראטה עם פסטה עגבניות וגבינת פקורינו (86 שקלים) ופסטה קאווטלי ראגו בעלי כנף (88 שקלים). המנות העיקריות כוללות מנות כמו כבד עגל חלב צלוי עם פולנטה (118 שקלים), ביסטקה פיורנטינה עם תפוחי אדמה ומח עצם (58 שקלים ל-100 גרם), שיפודי פירות ים בגריל פחמים עם תבשיל שעועית לבנה ואורגנו טרי (156 שקלים) ועוד.

כמה מהמנות הנבחרות שיצרו שלושת השפים יוגשו כספיישלים במסעדת קלארו במהלך כל חודש אוקטובר בשעות הצהריים והערב. 

כמה מהמנות הנבחרות שיצרו שלושת השפים יוגשו כספיישלים // צילום: אלכס אבני

שף ויטו, שגדל בדרום איטליה, ספג את ערכי המטבח הדרום איטלקי מאמו וסבתו. הוא מעיד על עצמו כמעריץ מושבע של חומרי גלם עונתיים וטריים. 

בדומה ל-IL PALAGIO, גם מסעדת קלארו דוגלת בקשר ישיר בין חקלאים ומגדלים למסעדה ומציעה מנות נדיבות ורעננות ברוח ארצות אגן הים והמזרח התיכון, בדגש מיוחד על חומרי גלם עונתיים ממיטב התוצרת החקלאית המקומית, ועל עבודה עם יצרנים קטנים ואיכותיים.

לילות טוסקנה by Acqua Panna בקלארו

במהלך כל חודש אוקטובר

רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב, 03-6017777

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...