"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מטריד: הן חיפשו שלווה פנימית - הוא ניצל אותן במשך 20 שנה

דוקו מטורף ומטריד חושף איך גורו יוגה הפך לפושע מין בינלאומי • שלושה פרקים שקשה להפסיק לצפות בהם - ועוד יותר קשה לשכוח

,עודכן
0השמעה
Twisted Yoga. צילום: יחצ

Twisted Yoga ,Apple tv

אם כבר מלחמה, הרי שהדרישה ליוגהבארצנו המופגזת עולה פלאים בכל רחבי המדינה. בין אם בצפון הנטוש או באילת העמוסה בפליטים, כולם וכולן מתרגלים יוגה בין אזעקה ליירוט. עם זאת, מי שמזלזל ביוגה וביתרונותיה ממהר לקרוא ל'יוגיסטים' במילה אחת 'כת'.

והנה הדוקו המפעים, המטריד, והמטורף בן השלושה חלקים שעלה השבוע באפל טי וי, מעלה את החלק האפל של התורה המופלאה.

גרגוריאן ביבולארו, שעומד במרכז הסדרה "Twisted Yoga", היה סוג של גורו לנשים משועממות ברחבי העולם המערבי. ביבולארו היה מבוקש על ידי האינטרפול בגין עבירות של ניצול מיני שביצע ברומניה ב-2016. ב-2023 הוא נעצר בצרפת והואשם בחטיפה ובניצול מיני, בסחר בבני אדם ובאונס במסגרת רשת פשע מאורגן.

Twisted Yoga,צילום: יחצ

כעת הוא ממתין למשפט ולגזר דין שלו, כאשר הסדרה מספרת איך הגענו לשלב הזה ואיך הוא הפך את המתאמנות שלו, לכת שלמה שסוגדת לו ומוכנה לעשות כל מה שהוא חושק בו. גואל רצון גירסת 'כלב מביט אחורה'.

גם אם הדוקו עושה שירות רע ליוגה, חשוב לציין שהוא לא ממהר לשפוט לא את היוגה עצמה ולא את הנשים שלא הבינו שסוחרים בהן במשך 20 שנה.

נקודת המבט מאשימה כמובן רק את הפושע ביבולארו שרק ניצל את הדבר הנפלא הזה, כדי לבצע פשעים נוראיים נגד נשים. מבחינת ההיבט הרכילותי והצהוב נדמה שהוא מספק הצצה עצובה שמושכת את הצופה פנימה, אבל עדיין משאיר את השאלה למה תמיד התופעה היא של גברים אל מול נשים, ולא ההיפך - ובאיזו קלות הנשים המוצגות בסדרה התמסרו לתהליך ברצון רב אל מול הגבר הכוחני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר