"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משחקי קלפים, הדלקת נרות ותספורות: תיעוד מצמרר של ששת החטופים במנהרה
התיעוד של ששת החטופים שנרצחו במנהרה בעזה, כפי שהובא בתכנית "עובדה", סיפק רגעים של רעות, ואהבה בתוך תופת • הנה כל מה שידוע על הטרגדיה שטלטלה מדינה שלמה
ששת החטופים שנרצחו בשבי - בתיעוד מצמרר מהמנהרה. צילום: דובר צה"ל

משחקי קלפים, הדלקת נרות ותספורות: תיעוד מצמרר של ששת החטופים במנהרה

התיעוד של ששת החטופים שנרצחו במנהרה בעזה, כפי שהובא בתכנית "עובדה", סיפק רגעים של רעות, ואהבה בתוך תופת • הנה כל מה שידוע על הטרגדיה שטלטלה מדינה שלמה

מערכת תרבות היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

התכנית "עובדה" הביאה הערב (חמישי) תיעוד מצמרר שלכרמל גת,עדן ירושלמי,הירש גולדברג-פולין,אלכסנדר לובנוב,אלמוג סרוסיורס"ראורי דנינו- ששת החטופים שהוחזקו ונרצחו במנהרה בעזה בשנת 2024.

תיעודים של ששת החטופים שהוחזקו ביחד במנהרה בעזה ונרצחו נחשפים

תיעוד%3A ששת החטופים שנרצחו מדליקים נרות חנוכה במנהרה %2F%2F ללא קרדיט

השישה צולמו במשך שעות על ידי מחבלי חמאס שהחזיקו בהם במנהרה, שעומקה כ-40 מטרים מתחת לפני האדמה. התיעודים נמצאו בעזה לפני מספר חודשים ושודרו באישור בני משפחותיהם. בין היתר, תועדה הדלקת נרות חנוכה משותפת ורגעים שהמחישו חברות אמיצה ויפה כל כך, שנרקמה בנסיבות זוועתיות.

ששת החטופים צולמו במשך שעות על ידי מחבלי חמאס שהחזיקו בהם במנהרה%2C התיעודים נמצאו בעזה %2F%2F דובר צה"ל

מלבד כרמל גת שנחטפה מקיבוץ בארי, יתר החטופים בילו במסיבת הנובה. בחודש אוגוסט 2024 הם הוצאו להורג על ידי שוביהם, לאחר שתצפיתני חמאס זיהו כוחות צה"ל שפעלו במסוך למקום בו הוחזקו. גופותיהם אותרו ב-31 באוגוסט 2024 וזהותם הותרה לפרסום ביום למחרת.

שש החטופים שנרצחו בשבי משחקים בקלפים %2F%2F דובר צה"ל

גיל דיקמן, בן הדודה של כרמל גת ז"ל: "אנחנו מוצפים בתגובות מאתמול בערב, אז זה מה שאפשר לספר: זה לא AI, אלה באמת הם. מצולמים ברפיח, בידי המחבלים ששבו אותם. אלכס ועדן, אורי, הירש, אלמוג וכרמל, שעד עכשיו שמעתם עליהם רק בסיפורים - פתאום קמים לכם לחיים מול העיניים. והם כל מה שסיפרו עליהם - רק פי 1000.

רס"ר אורי דנינו ז"ל במנהרת חמאס, צילום: דובר צה"ל
הירש גולדברג-פולין ז"ל, צילום: דובר צה"ל
אלמוג סרוסי ז"ל במנהרת חמאס, צילום: דובר צה"ל
מצמרר: עדן ירושלמי מתפללת במנהרה בשבי חמאס, צילום: דובר צה"ל

"וזה מהמם, ומטלטל וזה שובר. כי כולם כל כך חיים, וכולם תולים בנו עיניים ותקוות, שנחזיר אותם. מה שישודר בחמישי בערב הוא באמת צפיית חובה. כדי להבין באמת מה זה להיות שם בלי לדעת שלא יבואו להציל. כדי שאף אחד לא יקבור את הסיפור שלהם, ולא ימחק את העובדה שהם היו שם בחיים והיו חייבים לחזור. כדי לראות בעיניים כמה גדול היה הפספוס, וכמה נוראה ההחמצה".

עדן ירושלמי וכרמל גת - תיעוד חדש מהמנהרה, צילום: דובר צה"ל
ששת החטופים שנרצחו בשבי - בתיעוד מצמרר מהמנהרה, צילום: דובר צה"ל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...