האם HBO מנסה למסמס את העונה השלישית של "אופוריה", ובעצם לבטל את הסדרה כולה? תלוי את מי שואלים.
על רקע שמועות עקשניות לפיהן רשת הטלוויזיה המוערכת לא מעוניינת ו/או לא מסוגלת לצלם עונה נוספת של סדרת הדרמה המצליחה - המבוססת כידוע על הפקה ישראלית - ב-HBO הבהירו אמש (שני) כי אף שצילומי הפרקים החדשים נדחו למועד בלתי ידוע, הרשת והיוצר סאם לוינסון עדיין "מחוייבים ליצור עונה שלישית יוצאת מהכלל" - כך מסר דובר מטעם HBO לתקשורת האמריקנית. "בינתיים אנחנו מאפשרים לצוות השחקנים המבוקש שלנו לנצל הזדמנויות אחרות", הוסיף הדובר.
אז מה באמת קורה מאחורי הקלעים? האמת היא שקשה לדעת. העונה השנייה של "אופוריה" הסתיימה כבר לפני יותר משנתיים, ולא נראה שההפקה תשוב לפעילות בעתיד הנראה לעין. אין ספק כי שביתות התסריטאים והשחקנים בהוליווד עיכבו את תהליך הפיתוח של העונה השלישית, וגם מותו הטרגי של השחקן אנגוס קלאוד ביולי האחרון - כתוצאה מנטילת מנת יתר כשהוא בן 25 בלבד - פגע כמובן בהכנות לעונה הבאה ואילץ את היוצרים לגבש קווי עלילה חדשים.
במקביל, בשנתיים האחרונות הפכו הכוכבים זנדאיה, סידני סוויני וג'ייקוב אלורדי לשלושה מהשמות הכי לוהטים בהוליווד, ולוחות הזמנים העמוסים (וההרבה יותר משתלמים) שלהם מקשים מאוד על תיאום לו"ז לצילומי העונה הבאה.
בנובמבר האחרון הודיעה HBO כי "אופוריה" צפויה לשוב למסכים במהלך 2025 - שלוש שנים לאחר סיום העונה השנייה. אבל הבעיה היא שהזמן, כרגיל, עושה את שלו: השחקנים הצעירים מתבגרים, וכבר יהיה להם קשה לגלם בצורה אמינה תלמידי תיכון. זנדאיה בת 27 ואילו סוויני ואלורדי בני 26. תוסיפו לזה תקופת צילומים של כמה חודשים טובים - שתתחיל (במקרה הטוב) רק בעוד כמה חודשים טובים, ואנחנו כבר מדברים על לראות את 30 מקרוב. אפילו אלורדי עצמו הודה בכך, ואמר לאחרונה בתוכנית האירוח של ג'ימי פאלון שהוא מקווה שהצילומים יתחדשו במהרה, שכן בקצב הזה הוא עוד "יילך במסדרונות בית הספר עם גב כפוף".
בשל כך, ההערכות בתעשייה הן כי עלילת העונה השלישית, אם אכן תופק, תקפוץ כמה שנים קדימה ותציג גרסאות בוגרות של הדמויות, שכבר סיימו תיכון והתחילו בחיים האמיתיים. כרגע נראה שזה אכן הפתרון היעיל והיצירתי ביותר למצב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו