"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תנו רגע להתבדח": ערוץ 14 חיים במציאות נפרדת

בעוד אזרחי ישראל צמודים למסכים, מתעדכנים במימדי הטרגדיה ומתקשים לעכל את הסיפורים הנוראיים, בערוץ 14 מחייכים ושומרים על אווירה מבודחת • מורל ממש גבוה זה לא הנרטיב של המלחמה הזו

,עודכן
0השמעה
ערוץ 14 שגרת מלחמה. צילום: צילום מסך

בעוד גופותינו נערמות זו על זו כמו בקבר אחים גדול, המשימה הפשוטה של צפייה בשידורי החדשות הופכת לאתגר נפשי מורכב ושורט. הטרגדיות האנושיות מוגשות בזו אחר זו, ואני כבר לא יודע כמה פעמים ליבי נשבר מול המסך ועיניי התמלאו דמעות. לא ניתן לצפות בימים אלה בטלוויזיה בלי לחטוף בום בבטן וקווץ' בלב, אבל גם אי אפשר לעצום עיניים אל מול המציאות, אפילו כשהיא קודרת ואפלה. רק בעיניים פקוחות נוכל לראות את הגבורה ואת התקווה.

ויש את ערוץ 14, שם החגיגה בעיצומה והחיוכים מרובים. על רקע מצב החירום הלאומי, בערוץ הלא נחוץ ממשיכים להתרכז בהנדוס תודעת הצופים שלהם ובהרמת המורל הלאומי.

באותו ערוץ החדשות, שנזכר לפתוח שידור רק חצי יממה אחרי פרוץ המלחמה, עובדים בשטף כדי לספק אלטרנטיבה מטושטשת של האירועים. במשך הימים הראשונים הם צמצמו בהדרגה את היקף הראיונות ששידרו עם ניצולים ועם משפחות נעדרים, עד ששלשום אמיר איבגי נקלע בשידור לוויכוח חסר תוחלת עם המרואיין שיראל חוגג, שמשפחתו נפצעה בפרעות.

חוגג האשים את רה"מ נתניהו במחדל, ואז הטיח אשמה בערוץ עצמו. "אם עוד פעם אחד מכם יקרא למישהו מצד ימין או שמאל 'בוגד', או ישסה אחד בשני - אנחנו לא נסלח לכם", זעק חוגג בכאב. איבגי ניסה להתגונן, אבל רק הסתבך יותר.

צמצמו למינימום את העיסוק בסיפורי הזוועה,

הואיל וכך, אתמול כבר דאגו בערוץ שסאגה כזו לא תחזור על עצמה. איך? הם פשוט צמצמו למינימום את העיסוק בניצולים, בסיפורי הזוועה מיישובי העוטף או בדאגה לחיי השבויים והנעדרים. אני לא הצלחתי לאתר בערוץ ראיונות מהסוג הזה במשך כל יום השידורים, ובאמת חיפשתי. והאמת היא שאתמול ראיתי ב־CNN יותר ראיונות עם אזרחים ניצולים או עם משפחות חטופים, ממה שראיתי בערוץ 14 במשך יום שלם.

כי כרגע, מטרת־העל של עכשיו 14 היא להרים את המורל. לפיכך, ממעטים להזכיר את מספר ההרוגים הישראלים, מדחיקים את נושא החטופים והנעדרים, מראיינים בעיקר חיילים, צוותי מד"א, שוטרים וכבאים, מהללים את הישגי חיל האוויר ומקפידים על אווירה מבודחת בין דיונים חסרי תוחלת לדיווחים על צבע אדום. אמש, בשיא רגעי החרדה בגלל שמועות על חדירת מחבלים ותקלות באפליקציית פיקוד העורף, שרון גל ניסה להרגיע דיון ספקולטיבי באולפן בעזרת המשפט: "תנו לו רגע להתבדח". איזה צחוקים, אה?

"אין לך מה לדאוג, כאן נהדר, מפגיזים כהוגן, באמת שלא חסר דבר. שלחי לי תחתונים וגופיות, כאן כולם כבר כמו חיות, נלחמים כמו אריות, מורל ממש גבוה", כתבה לפני 50 שנה תלמה אליגון־רוז. באחד מסרטי הזיכרון על מלחמת יום כיפור ששודרו לאחרונה, המשוררת הודתה כי כתבה את המנון העידוד הנ"ל מביתה בתל אביב, מבלי להבין את מה שהתרחש בחזית הלחימה באותה התקופה. התוצאה: שיר מזויף ממוחה הקודח. אין מה לדאוג? מפגיזים כהוגן? מורל גבוה? השיר שביצע עוזי פוקס משמש עד היום אנטיתזה מוחלטת למציאות האמיתית שהיתה בשטח. מורל ממש גבוה לא היה הנרטיב של המלחמה ההיא, והוא גם לא הנרטיב של המלחמה הזאת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר