טלטלה בעולם הסדרות: זו התוכנית שעשויה לעזוב את נטפליקס

סדרה מצליחה של נטפליקס, שהעפילה לראש הטבלה והביסה גם את השיאנית "דברים מוזרים" במונחי שעות סטרימינג, עלולה לעבור לרשת אחרת בעונתה השנייה

הסדרה "וונסדיי" שעלתה לאחרונה בנטפליקס, שמגוללת את סיפורה של הבת הבכורה למשפחת אדמס, נחשבת אחת ההצלחות הגדולות של התקופה. ניכר שלפי הפופולריות הרבה שלה, עונה שנייה של התוכנית היא עניין מתבקש וודאי. אך כעת, לפי דיווחים, נראה שגם אם תשוב הסדרה לעונה נוספת - ייתכן שזה לא בהכרח יקרה תחת קורת הגג של פלטפורמת הסטרימינג הפופולרית.

הריקוד של וונסדיי, צילום: נטפליקס

• יוצרי הסדרה שוברת השיאים של נטפליקס חושפים מה יקרה בעונה הבאה

בחודש מרץ של השנה שעברה, רכשה אמזון את חברת MGM בסכום של 8.5 מיליארד דולר. "האולפנים הידועים, הפועלים כמעט מאה שלמה, אחראים ליותר מ-4,000 סרטים, 17 אלף פרקים של תוכניות טלוויזיה, 180 פרסי אוסקר ו-100 פרסי אמי", נאמר בהודעה מטעם אמזון. "כל אלה יצטרפו וישביחו את עבודותיהן של החברות 'פריים וידאו' ו'אולפני אמזון', בהצעה של מגוון רחב של אפשרויות תוכן שונות ללקוחותיהן".

"וונסדיי", צילום: נטפליקס

לפי נתונים של נטפליקס, "וונסדיי" צברה 341.2 שעות צפייה ברחבי העולם רק בשבוע הראשון לעלייתה. בכך הביסה את השיאנית הקודמת, עונה 4 של "דברים מוזרים", שעד כה נתוני הצפייה בה בשבוע הראשון לעלייתה היו הגבוהים ביותר לסדרה דוברת אנגלית בפלטפורמה, עם 335 מיליון שעות צפייה בסך הכל.

"וונסדיי", צילום: באדיבות נטפליקס

בדרך כלל, כאמור, נתונים מסוג זה מעידים על חידוש ודאי של הסדרה לעונה נוספת. אך העובדה שהאולפנים שמפיקים את הסדרה, MGM (מטרו גולדן מאייר), נרכשו לאחרונה על ידי אמזון, מרמזת על כך שייתכן כי נטפליקס תאבד את זכויות השידור שלה.

מתוך הסדרה "דברים מוזרים", צילום: נטפליקס

למרות זאת, אתר "דדליין" מדווח כי עסקת הרכישה של MGM לא מחייבת שכל התכנים של חברת ההפקה יעברו באופן אוטומטי לשירות אמזון פריים, כך שקיימת סבירות שנטפליקס תשמור את הזכויות גם בעונה השנייה של סדרת הלהיט הנוכחית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר