דיסני ערכה בסוף השבוע את כנס D23 שלה – כנס מעריצים שמתקיים אחת לשנתיים ובו החברה, על שלל חטיבותיה (החל מאולפני סרטים וטלוויזיה, דרך הוצאות ספרים, מיזמי מרצ' ועד לפארקי שעשועים), יוצאת בסדרת הכרזות, חשיפות, פאנלים, פעילויות וטקסים. תחשבו קומיק-קון, רק בגרסת דיסני על מלא.
אז מה היה לנו השנה?
אין ספק כי הכותרת הכי גדולה של D23 מודל 2026 היא הצגתם של האקס-מנים החדשים וחשיפת הקאסט הצעיר שיוביל את סרט הקומיקס הגדול של 2028.
כמה מהשמות אומנם כבר הוכרזו ו/או נראו על המסך הגדול, אולם אחרים היו עד כה בגדר דיווחים בלתי מאומתים שקיבלו כעת אישור רשמי. כך או כך, כדאי שנתחיל להתרגל לשמות שירכיבו את צוות המוטנטים האייקוני מבית מארוול וילוו אותנו בעשור הקרוב לפחות. תרשמו:
סיידי סינק ("דברים מוזרים") היא ג'ין גריי – מוטנטית עוצמתית במיוחד בעלת יכולות טלפתיות שערכה כמובן את הופעת הבכורה שלה בשובר הקופות "ספיידרמן: יום חדש". פמקה ינסן וסופי טרנר גילמו את ג'ין גריי בסרטי אקס-מן קודמים.
סמרה וויבינג ("מי שעומד מאחורי", "צעקה 6") היא אמה פרוסט – גברת שמסוגלת להפוך את גופה ליהלום טהור וגם חזקה למדי בתחום הטלפתיה. ליהוקה של וויבינג כבר היה ידוע. ג'נוארי ג'ונס גילמה את אמה פרוסט בסרט אקס-מן קודם.
כריסטופר אבוט ("החוטאים", המיני סדרה "מלכוד 22") הוא פרופסור איקס – המייסד של האקס-מן ובית הספר למוטנטים, המחנך והאבא הרוחני של הצוות. טלפת משכמו ומעלה, שמרותק לכיסא גלגלים. פטריק סטיוארט וג'יימס מקאבוי גילמו את הפרופסור בסרטי אקס-מן קודמים, כאשר סטיוארט ישוב לשחק אותו, ככל הנראה בפעם האחרונה בהחלט, ב"הנוקמים: עלייתו של דוקטור דום", בדצמבר הקרוב.
קיט קונור ("עוצר נשימה") הוא סייקלופס – מפקד האקס-מן שמסוגל לשגר מעיניו קרן אופטית קטלנית (וחייב להרכיב משקף כדי לשלוט בה, אחרת יהיה בלגאן). דבר ליהוקו של קונור לתפקיד המרכזי דווח כבר לפני כמה ימים, אך אושר כעת רשמית. ג'יימס מרדסן וטיי שרידן גילמו את סייקלופס בסרטי אקס-מן קודמים, כאשר מרדסן ישוב לשחק אותו, ככל הנראה בפעם האחרונה, ב"הנוקמים: עלייתו של דוקטור דום".
מאיה בויד היא סטורם – מוטנטית בעלת שורשים אפריקניים ששולטת במזג האוויר. בקומיקס היא נישאה לפנתר השחור, לא נופתע אם הרומן יגיע גם למסך הגדול. בויד בת ה-23 היא שחקנית אלמונית יחסית, שהופיעה עד כה בתיאטרון בלבד. האלי ברי ואלכסנדרה שיפ גילמו את סטורם בסרטי אקס-מן קודמים.
אינדי נברטי ("אובססיה") היא רוג – מוטנטית מרדנית, חביבת קהל שמסוגלת לספוג כוחות וזכרונות של מוטנטים אחרים שבאים איתה במגע. מדובר בליהוק יוקרתי עבור מארוול, שכן אינדי נברטי היא אחת מהשמות הלוהטים ביותר בהוליווד בזכות הופעתה המהפנטת בלהיט האימה שובר השיאים. זוכת האוסקר המוכשרת אנה פקווין ("דם אמיתי") גילמה את רוג בסרטי אקס-מן קודמים.
אדם דרייבר ("בנות", טרילוגיית "מלחמת הכוכבים" האחרונה) הוא מיסטר סיניסטר – הנבל הראשי של הסרט. מוטנט מרושע משנה צורה, בעל יכולות טלפתיות וטלקינטיות, שנחשב לאחד מהאויבים הגדולים ביותר של האקס-מן בקומיקס. דרייבר הוא ככל הנראה הכוכב המוכר ביותר בסרט, אלא אם כן מארוול מסתירה מאיתנו משהו (היי, איפה וולברין החדש?!).
"אקס-מן", בבימויו של ג'ייק שרייר ("ת'אנדרבולטס"), יעלה לאקרנים במאי 2028.
עוד הכרזות וחשיפות מכנס D23
* "זוטרופוליס 3" לגמרי קורה. לא שהיה למישהו ספק, שכן הסרט השני מהשנה שעברה גרף קרוב ל-1.9 מיליארד דולר ברחבי העולם וביסס את עצמו כלהיט האנימציה הגדול ביותר של דיסני בכל הזמנים. האם צפוי להישבר שיא נוסף? מועד השקה עדיין אין, אז אל תצפו לסרט לפני 2029, לכל המוקדם.
* גם לאנשי שלג מגיעה אהבת אמת, ואולף אכן ימצא את החצי שלו בדמותה של סמנתה – אשת שלג מקסימה – ב"לשבור את הקרח 3". אה, וגם אנה וכריסטוף יתחתנו. נא לאשר הגעה ל-24 בנובמבר 2027. מקווים שיהיה בר אקטיבי עם מרגריטות קפואות.
* העלילה של "משפחת סופר-על 3" (יוני 2028 בקולנוע) תתרחש כמה שבועות בלבד לאחר מאורעות הסרט השני, ואילו זו של "קוקו 2" (נובמבר 2029) מתרחשת כמה שנים אחרי מה שקרה בסרט המקורי. פירגנו לנו בתמונה ראשונה, תראו איך מיגל התבגר.
* "Ghost Market" הוא סרט אנימציה חדש ומקורי של פיקסאר, שמשובץ כרגע לאביב 2028. זה הסרט הראשון מבית האולפנים הנערצים שעוסק ברוחות רפאים. הנה טעימה קטנה.
Pixar is officially diving into the supernatural with their very first ghost movie: Ghost Market, arriving in Spring 2028! 👻 #D23 pic.twitter.com/7qhea6LurP
— Pixar (@Pixar) August 15, 2026
* הסרט החדש של "משפחת סימפסון" ייקרא, ובכן, "משפחת סימפסון – הסרט החדש" ("The New Simpsons Movie"). הוא יעשה את דרכו לקולנוע כבר בספטמבר 2027.
* דיסני פלוס מפתחת סדרת אנימה המבוססת על זיכיון הגיימינג האהוב "Kingdom Hearts". באופן כללי, המשחקים משלבים בין דמויות קלאסיות של דיסני עם סגנון משחקי התפקידים של "פיינל פנטזי" (שני המותגים מפותחים על ידי חברת Square היפנית).
* טריילר חדש ל"הנוקמים: עלייתו של דוקטור דום"! הפרומו הזה מתמקד, סוף סוף, במיודענו דום (רוברט דאוני ג'וניור), שרוצה לנקום בכל היקומים באשר הם על מות משפחתו.
קבלו גם טריילר מרשים ל"המסע של ויז'ן" – הסדרה הבאה של מארוול בדיסני פלוס (14 באוקטובר בסטרימינג). הנוקם לשעבר והאנדרואיד המתוסבך ויז'ן (פול בטאני) יוצא לחפש את עצמו, אבל מוצא הרבה יותר מזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו