כריסטופר נולאן טוען: זה מה שמציל את הוליווד
הבמאי המוערך יוצא להגנת אולמות הקולנוע ומסביר כי הדור הצעיר מציף את האולמות בזכות יוצרים חדשים • לדבריו, הקהל תמיד יחפש חומרים מקוריים ומסעירים
,עודכן
0השמעה
כולנו מכירים את הסברה שהקולנוענמצא לכאורה בדעיכה. מדובר בטיעון שקיים כבר שנים רבות, אם כי הוא תפס תאוצה מחודשת בעידן הסטרימינג והקורונה, כאשר נרשמה ירידה בשיעורי נוכחות קהלים באולמות.
אך יש קולנוען אחד שסרטיו קוראים תיגרעל התזה הזו: ניחשתם נכון, זהוכריסטופר נולאן. במהלך קידום סרטו החדש "האודיסאה" (The Odyssey) ובשיחה עם חדשות ה-BBC, הוא טוען כי התקשורת מהדהדת כבר עשרות שנים את המסר שהקולנוע גוסס, אבל זה פשוט לא נכון.
מה שקורה בפועל הוא דווקא תזוזה, כאשר הדורות הצעירים מגיעים בהמוניהם לתמוך בקולנוענים צעירים שמציעים חומרים חדשים, כך הוא טוען - וזה מה שמציל את הוליווד.
"אני חושב שיש הרבה דרכים שונות לעורר באנשים עניין להגיע לקולנוע", אמר נולאן. "הקיץ ראיתם סרטים כמו'באקרומס'ו-'אובססיה'שנעשו על ידיקולנוענים צעיריםשמתחברים לקהל שלהם. פלח האוכלוסייה הגדול ביותר של אנשים שמגיעים לקולנוע הוא צעירים, וכך זה תמיד היה", סיכם.
הן "באקרומס" והן "אובססיה" משכו קהל עצום של בני דור ה-Z, והפכו לשניים מהסרטים הרווחיים ביותר בתקופה האחרונה ובכלל, עם הכנסות עולמיות של 360 מיליון דולר ו-400 מיליון דולר, בהתאמה. "אובססיה" הגיע לפלטפורמות הדיגיטליות לפני מספר ימים, בעוד "באקרומס" צפוי להגיע לסטרימינג ב-13 ביולי.
סרטו של נולאן, "האודיסאה", יעלה לאקרנים בבתי הקולנוע בכל העולם ביום שישי הבא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו