"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"שבת מכה": למה אפילו יהודים לא ירצו לראות את הסרט הזה
הקומדיה היהודית של דניאל רובינס שזכתה בפסטיבל טרייבקה טובעת בסטריאוטיפים מתישים ובדיאלוגים דהויים • אפילו באורך של 80 דקות בלבד, היא מרגישה ארוכה מדי
"שבת מכה". צילום: יחצ

"שבת מכה": למה אפילו יהודים לא ירצו לראות את הסרט הזה

הקומדיה היהודית של דניאל רובינס שזכתה בפסטיבל טרייבקה טובעת בסטריאוטיפים מתישים ובדיאלוגים דהויים • אפילו באורך של 80 דקות בלבד, היא מרגישה ארוכה מדי

,עודכן
0השמעה
[object Object]

גל שלסדרותעם אלמנטים יהודיים-אמריקאיים ("מוגזמת","רק לא זה", "אז בקיצור") שוטף את המסך הקטן בשנה אחרונה. כעת מצטרף לחבורה גם "שבת מכה" ("Bad Shabbos"), להיט אינדי קטן וצנוע של הבמאי דניאל רובינס, שבאופן מפתיע קטף את פרס בחירת הקהל בפסטיבל טרייבקה הלפני אחרון.

זוהי קומדיה שחורה ופארסתית במהותה שמתרחשת כולה בערב שבת, באפר ווסט סייד של מנהטן. במרכז העלילה ניצבת משפחה יהודית שמארחת בביתה את ארוסתו המתגיירת של אחד הבנים (דיוויד פיימר וקירה סדג'וויק מגלמים את ההורים היהודים הלחוצים, ג'ון באס מגלם את בנם המאורס והנבעך, ואילו מייגן לית'רס מגלמת את השיקסע).

גם הוריה הקתולים של הארוסה אמורים להצטרף לארוחה, כדי לפגוש את המשפחה לראשונה, וההכנות נמצאות בעיצומן. אלא שאז אחד מהנוכחים מוצא את מותו בתאונה מצערת (שאמורה להיות גם משעשעת, אני מניח), והערב הופך לרצף ארוך של טעויות ותקלות, כאשר בני המשפחה מנסים להסתיר את התאונה (ואת הגופה) מהוריה של הארוסה. מי שעוזר להם במשימה הוא שוער הבניין, שמגולם בידי הראפר-שחקן קליפורד סמית' (הידוע גם בכינויו מת'וד מן, ושאולי זכור לכם מתפקידו כצ'יז ב"הסמויה").

"שבת מכה",צילום: יחצ

למרות הפוטנציאל, "שבת מכה" אינו מתעלה לרמה גבוהה מדי ויש בו משהו מאוד מיושן ומאוד מתאמץ. התסריט (עליו חתום הבמאי יחד עם זאק ווינר) טובע בסטריאוטיפים ובקלישאות, גדוש ברגעי קרינג', ומסתובב בסיבובים סביב הזנב של עצמו.

בתוך כך, אף אחד מהשחקנים - מלבד מת'וד מן - אינו מצליח להותיר חותם חיובי על ההתרחשויות, ולהפיח מעט חיים בסיטואציה המתישה והלא מאוד מבדרת שמניעה את העלילה. הדיאלוגים דהויים כמו סכין חמאה, הדמויות היסטריות ונטולות חן, התזמון הקומי לוקה בחסר, והשהייה הממושכת בחברת המשפחה המעיקה והדי בלתי נסבלת הזאת פשוט אינה מהנה בשום צורה.

"שבת מכה",צילום: יחצ

אני מניח שקהל ישראלי ימצא עניין כלשהו בבלגן שמתפתח. אחת הדמויות, למשל, לובשת חולצה של צה"ל ומדברת על רצונה להתגייס לשייטת, ובשלב מסוים שוער הבניין אף מציג את עצמו כיהודי מאתיופיה. אך אין ברגעים הרנדומליים אלה די כדי להצדיק צפייה בסרט, שגם באורך של שמונים ומשהו דקות מרגיש ארוך מדי בחצי שעה לפחות.

"שבת מכה",צילום: יחצ

בפתיחה של "שבת מכה", מישהו מהדמויות מתחיל לספר בדיחה, אך משהו קורה והוא אינו מספיק לסיים אותה. מאוחר יותר, כשמבקשים ממנו להשלים את הבדיחה, הוא אומר "לא משנה, היא לא באמת כזו מצחיקה". כנ"ל לגבי הסרט.

"שבת מכה", ארה"ב 2024


טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו