"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

100 שנים של בדידות, ספרות וטיקטוק

שבוע הספר העברי יצא לדרך והוא מציין 100 שנים להיווסדו • לצד הצגות, סדנאות ומפגשים עם סופרים, ישנה יוזמה שמחברת את הדור הצעיר לספרים

,עודכן
0השמעה
שבוע הספר 2026. צילום: אולה ופבל דיברוב

אחרי בהלה פתאומית בדמות מערכה קצרצרה מול איראן,שבוע הספר העבריהתשפ"ו יצא לדרך בציון 100 שנים להיווסדו. היריד, שמתקיים במתחם שרונה בתל אביב, כולל תערוכה מיוחדת לציון חגיגות ה-100 ובה מוצגים צילומים של שבוע הספר לאורך השנים.

100 שנות קריאה,

כחלק מהמאמץ להעלות את היקפי הקריאה בישראל ולחבר את הדור הצעיר לספרים, טיקטוק מעניקה לראשונה חסות לאירוע תחתההאשטאג המצליח BookTok# - תופעה ויראלית עולמית שהפכה לאחד הכוחות המשפיעים ביותר על שוק הספרים בשנים האחרונות. אל הספוט המעוצב יוזמנו קהל הקוראים, יוצרי התוכן, קהילת טיקטוק והסופרים, שם יוכלו לצלם המלצות קריאה לטיקטוק.ביום ראשון הקרוב ייערך טקס בשרונה, במסגרתו יוענק פרס ברנשטיין לסופרים וסופרות בתחילת דרכם, בקטגוריות פרוזה, עיון ושירה.

כולנו עם אחד,צילום: אולה ופבל דיברוב

ביני טריואקס, יו"ר התאחדות בעלי הוצאות הספרים: "השנה אנו חוגגים 100 שנים לשבוע הספר העברי, אירוע התרבות החשוב והגדול בישראל. בסימן חגיגות ה-100, הקהל יוכל ליהנות השנה מהיריד הגדול והעשיר ביותר שהקמנו מעולם, הן בכמות המציגים והפעילויות, והן בשפע הספרים. זוהי חגיגה תרבותית יוצאת דופן המוקדשת לכל אזרחי ישראל וילדיהם".

מיכל (מיקי) צ'סלה, מנכ"לית התאחדות בעלי הוצאות הספרים:"השנה היא שנה מיוחדת מאוד עבורנו, ההוצאות לאור ונציגיהם, כמו גם עבור אוהבי הספרות בארץ. לא רק שאנו חוגגים 100 שנה לשבוע הספר העברי, אנו עובדים קשה על מהלך נרחב לעידוד הקריאה בישראל. מחקרים מראים שרק שש דקות של קריאה בספר מפחיתה את מדדי הלחץ שלנו ב-68 אחוזים - יותר מהליכה בטבע, האזנה למוזיקה או שתיית כוס תה. הגיע הזמן שאנו הישראלים נניח בצד את ה-doom scrolling בטלפון ונרים ספר, כי אנו זקוקים בהחלט לקצת שלוות נפש בחיינו כאן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר