רוביק דנילוביץ' | צילום: דודי ועקנין

בלעדי: האם בוצע מחטף בתוכנית המתאר בבאר שבע?

עיריית ב"ש הודיעה כי תגיש ערר, לאחר שלטענתה, התוכנית שאושרה במחוזית קיצצה בסמכויות ההוצאה לפועל של הוועדה המקומית: "הנחייה שלא הופיעה באף תוכנית מתאר ברשות אחרת" • האם בנייתן של עשרות אלפי יח"ד בסכנה?

האם מאבקי כוח פנימיים במינהל התכנון במחוז הדרום יעכבו את בנייתן של עשרות אלפי יח"ד חדשות בבירת הנגב? 

למערכת "נדל"ן היום" נודע הבוקר (שני) כי עולות טענות למחטף בבאר שבע סביב תוכנית המתאר החדשה של העיר, המתעדכנת כעת לאחר 51 שנה. מה שנדמה כיום חג לבאר שבע, עם אישור תוכנית המתאר החדשה המכפילה את בירת הנגב, מתברר כמאבק שרק מתחיל בין הממשלה לעירייה. ל"נדל"ן היום" אף נודע כי עיריית באר שבע מתכוונת להגיש ערר על התוכנית.   

מדובר בתוכנית מתאר שממתינה כבר שנים למימוש, ולאחרונה הגיע האישור המיוחל עבורה ע"י הוועדה המחוזית דרום. התוכנית כוללת תוספת של יותר מ-34 אלף יחידות דיור, שייתנו מענה לאוכלוסייה של יותר מ-400 אלף תושבים.

כמו כן, היא כוללת תוספת של כארבעה מיליון מ"ר עבור שטחי תעסוקה, כשלושה מיליון מ"ר עבור שטחי תעשייה, כ-2.7 מיליון עבור מבני ציבור וכ-370 אלף עבור שטחי תיירות. מי שאחראים על התוכנית הם האדריכלים עמי שנער, מירון כהן ולינור לנקין, וצוות יועצים מקצועיים.

על פניו, נדמה כי מדובר בבשורה חשובה שאותה מוביל ראש העיר הוותיק, רוביק דנילוביץ' - אולם כעת מתברר, כך טוענת עיריית ב"ש, שהתוכנית מקצצת את סמכויות הביצוע של הוועדה המקומית.  

"בוצע מחטף" 

מהעירייה נמסר: "עיריית באר שבע, כמגישת תוכנית המתאר החדשה לעיר המטרופולין, וכמי שקידמה אותה רבות בשנים האחרונות, מברכת על אישורה. עם זאת, לצערנו הרב, נוכחנו לדעת כי הוועדה המחוזית דרום ביצעה בתוכנית מחטף, ברגע האחרון ממש. מחטף אשר משמעותו - עיקור סמכותה של הוועדה המקומית להוציאה לפועל. יודגש כי מדובר בהנחיה ייחודית, שלא הוכנסה עד היום באף תוכנית מתאר של רשות אחרת, הנחיה הנוגדת למטרות מינהל התכנון עצמו בביזור סמכויותיו. הוועדה המחוזית פעלה בניגוד מוחלט גם למדיניות שרת הפנים והממשלה, שפועלות לבזר סמכויות לשלטון המקומי. על כן, לצד שמחתנו הרבה על אישורה, לא נותרה בידנו הברירה אלא להיערך להגשת ערר למועצה הארצית, לתיקון המעוות". 

מתכנן מחוז דרום במינהל התכנון, תומר גוטהלף, ציין: "התכנון העתידי של באר שבע והגידול הצפוי שלה נשענים על היותה מוקד ארצי, אשר יקלוט בעתיד הקרוב את כל מוקדי הטכנולוגיה של צה"ל, לצד היותה מוקד אקדמי ומחקרי מוביל". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...