הרכבת בדרך לחצור הגלילית

אחרי 11 שנה אושר תוואי מסילת הרכבת בין כרמיאל לקריית שמונה

הכניסה לחצור הגלילית. כאן תוקם תחנת רכבת, צילום: ליאור חדד

לאחר תהליך שנמשך 11 שנים, סוף סוף אושר תוואי מסילת הרכבת בין כרמיאל לקריית שמונה. אורך הקו 54 ק"מ, עם מנהרות באורך כ-20 ק"מ וגשרים של יותר מ-5 ק"מ. התחנות החדשות: קריית שמונה, חצור הגלילית, מרום הגליל ועד כרמיאל מזרח. עלות הפרויקט נאמדת ב-20 מיליארד שקל.

בוועדה המחוזית, שאישרה את הפרויקט, ציינו כי ייתכן שבעתיד המסילה תשרת גם רכבות משא ותאפשר פיתוח משמעותי של שדה התעופה במחניים.

הקו החדש יכלול תחנה בכניסה לחצור הגלילית. ראש המועצה, שמעון סויסה: "פעלנו רבות למען הרגע החשוב הזה, שיחזק את היישוב ויסייע לתושבים לדורות קדימה. הרכבת תשלים את המערך התחבורתי הנוח, הזמין, הנגיש והמתקדם ביותר בגליל".

בסמוך לתחנת הרכבת מתכננים בחצור הגלגלית מתחם עסקים גדול, שייתן מענה בתעסוקה ובילוי לתושבי המקום והאזור כולו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר