גם בתקופה שבה שוק הדיור ממשיך להתמודד עם סביבת ריבית גבוהה ואי-ודאות ביטחונית וכלכלית, י.ח. דמרי ממשיכה להרחיב את פעילותה. החברה, הפועלת בישראל מאז 1989 ונסחרת בבורסה בתל אביב מאז 2004, סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם המשך צמיחה בפעילות הליבה, לאחר נטרול השפעת מכירת קרקע שנרשמה ברבעון המקביל, והמשיכה לקדם פרויקטים חדשים ברחבי הארץ.
החברה סיימה את הרבעון עם הכנסות של כ-430 מיליון שקל, רווח נקי של כ-153 מיליון שקל והון עצמי של כ-3.74 מיליארד שקל. לאחר תום הרבעון השלימה דמרי הנפקת מניות פרטית שהזרימה לקופתה כ-420 מיליון שקל, לצד שתי סדרות אופציות שעשויות להניב בעתיד עד כ-497 מיליון שקל נוספים, ככל שימומשו.
נכון לסוף מרץ מחזיקה החברה בצבר פעילות של כ-41,440 יחידות דיור בכל תחומי הפעילות. מתוכן כ-22,499 יחידות דיור נמצאות בתחום ההתחדשות העירונית, כ-12,568 יחידות בעתודות קרקע, כ-4,717 יחידות נמצאות בביצוע ב-23 פרויקטים ברחבי הארץ, ועוד כ-1,656 יחידות נמצאות בשלבי תכנון מתקדמים.
קצב המכירות ממשיך להשתפר
ברבעון הראשון מכרה החברה 177 יחידות דיור בהיקף כספי של כ-485.8 מיליון שקל, לעומת 160 יחידות דיור בתקופה המקבילה אשתקד. גם לאחר תום הרבעון נמשך קצב העסקאות, כאשר בין תחילת אפריל לסוף מאי נמכרו 156 יחידות דיור נוספות ונחתמו 40 בקשות רכישה נוספות שטרם הבשילו לחוזים.
"סיכמנו את הרבעון הראשון של 2026 עם המשך צמיחה בפעילות הליבה של החברה, כפי שבאה לידי ביטוי בעלייה בהכנסות וברווח הגולמי ממכירת דירות", אומר מנכ"ל ובעלים י.ח. דמרי, יגאל דמרי. "אנו רואים סימנים ראשונים להתעוררות הדרגתית בשוק המגורים, לצד גידול במספר המתעניינים, המבקרים במשרדי המכירות והעסקאות שמבשילות".
התחדשות עירונית ועתודות קרקע
במהלך השנה החלה החברה בביצוע פרויקט ההתחדשות העירונית נורדאו בנתניה, הכולל 199 יחידות דיור, ובמקביל רכשה קרקע בתל אביב המיועדת להקמת 498 יחידות דיור נוספות. מהלכים אלה מצטרפים לעתודות הקרקע הרחבות של החברה ולצבר הפרויקטים שהיא מקדמת ברחבי הארץ.
בחברה מעריכים כי בשנים 2026-2028 יתקבלו היתרי בנייה לכ-8,468 יחידות דיור, ובמקביל יאושרו תוכניות בניין עיר לכ-10,183 יחידות דיור נוספות. בנוסף, הרווח הגולמי שטרם הוכר בפרויקטים של התחדשות עירונית בעלי תב"ע מאושרת נאמד בכ-1.6 מיליארד שקל.
גם פעילות מניבה לצד הייזום
לצד פעילות המגורים ממשיכה דמרי להרחיב גם את תחום הנדל"ן המניב. שווי הנכסים בתחום עומד על כ-1.86 מיליארד שקל, מהם כ-962 מיליון שקל בנכסים מניבים, בשיעור תפוסה ממוצע של 92%. ה-NOI בפועל ברבעון הראשון הסתכם בכ-14 מיליון שקל.
לדברי דמרי, החברה ממשיכה לפעול מתוך ראייה ארוכת טווח, תוך שמירה על איתנות פיננסית והרחבת פעילותה. "נכון לסוף הרבעון החברה מקימה כ-4,700 יחידות דיור ב-23 פרויקטים ברחבי הארץ, ובמקביל ממשיכה לקדם פרויקטים חדשים ולהרחיב את היקפי פעילותה. דמרי תמשיך לפעול באחריות, תוך שמירה על איתנות פיננסית, הרחבת הפעילות והמשך יצירת ערך לבעלי המניות וללקוחות החברה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו