כך הפך פארק עתידים תל אביב לעיר קטנה ללא הפסקה

בפארק עתידים תל אביב מתגבש דגם אורבני חדש של עירוב שימושים במודל עיר קטנה – לא רק משרדים, אלא גם בילוי, קהילה וחדשנות טכנולוגית – והכל בהובלת צוות מנצח שכולל נשים בעמדות מפתח • כך נראית מהפכה עירונית בניחוח תל-אביבי

פארק עתידים . צילום: אורי ישי, רון איילון

פארק עתידים תל אביב עובר בשנתיים האחרונות מהפכה של ממש: ממוקד עסקים ותיק וסטנדרטי – למרחב עירוני היברידי ותוסס, שמחבר בין עבודה, בילוי, חדשנות וחיים. מדובר באחד המתחמים הבולטים בישראל המיישמים הלכה למעשה פרויקט עירוב שימושים במודל "ערי 15 דקות" שפותח בעולם – ומיושם לראשונה לא רק על הנייר – אלא בפועל, בשטח.

מתוך כנס, צילום: אורי ישי, רון איילון

"עתידים מגלם את ה'גם וגם' שכל מתחם עירוני מתקדם שואף אליו", אומר אייל גרין, מנכ"ל פארק עתידים תל אביב. "גם 11 מגדלים ובנייני משרדים שמכילים חברות מובילות במשק וסטארטאפים, וגם שדרת בילוי, תרבות ופנאי, המשרתת את קהילת העובדים במתחם (כ-8,000 אנשים) ואת תושבי האזור והמבקרים. יצרנו עיר קטנה בתוך העיר הגדולה, שמחוברת לצירים המרכזיים ובקרוב גם למטרו – עם גישה קלה מכל מקום".

מתחמי אוכל צילום : אורי ישי, רון איילון,

בין שדרות הפנים והחוץ, חדרי הישיבות ואולמות הכנסים, מועדון ההופעות 'גריי', מתחמי האוכל והקניות, המלון החדש שבדרך, בית החולים המתקדם, מועדוני הספורט, מעבדת החדשנות ועוד – נרקמת תפישה חדשה של מרחב עירוב שימושים מתקדם, שהופכת את עתידים ליעד חיוני שיש בו הכול מהכול. גרין מציין: "אנחנו משכילים לנצל כל פיסת נדל"ן לטובת פעילות מחברת, מביאים את הקהילה פנימה ופותחים את הפארק לכל אחד ואחת. זה לא עוד אזור סגור – זו עיר פתוחה גם לזירה העסקית וגם לקהילה".

אייל גרין -מנכ״ל פארק עתידים, צילום: רפי דלויה

בנוסף, גרין מדגיש כי החזון הזה לא היה מתממש ללא שותפים אמיתיים כמו עיריית תל אביב-יפו ואוניברסיטת תל אביב, וללא נבחרת האנשים – ובעיקר הנשים – שמובילות את המהפכה הזו בכל רובד במתחם: "המגדר אצלנו הוא נון-אישיו. הנשים בצוות שלנו ממלאות תפקידי מפתח, והן אלו שמובילות את החזון הזה הלכה למעשה".

מובילות את העתיד

מיה צולר שהם -מנהלת אירועים ואולמות הכנסים,

מיה צולר שהם, מנהלת הקהילה והאירועים בפארק עתידים תל אביב

"משהו מהותי התרחש כאן בשנתיים האחרונות – האקוסיסטם שלנו הפך לדבר החם בשוק. היתרון של פארק עתידים הוא בכך שהוא לא מתחם סגור למשרדים, אלא פארק אורבני פתוח ומזמין – גם לתושבי האזור וגם למבקרים מזדמנים. כל אחד יכול להזמין כאן מרחב לאירוע, להשתתף ביוזמות כמו יריד התמיכה במילואימניקים ועסקים כחול-לבן, או פשוט להגיע ולבלות. מה שהכי מרגש אותי זה לראות את התגובות – אנשים שמגיעים לכאן ולא מאמינים שמתחם כזה קיים בלב תל אביב".

ליאת שחם -מנהלת מעבדת החדשנות Cityzone בפארק עתידים, צילום: יח"צ

ליאת שחם, מנהלת מעבדת החדשנות Cityzone בפארק עתידים תל אביב

"Cityzone היא מעבדה לערים חכמות – יוזמה משותפת לעיריית תל אביב-יפו, אוניברסיטת תל אביב והפארק עצמו. אנחנו תומכים בסטרטאפים במגוון רחב של תחומים ומספקים להם שדה ניסוי חי בתוך מתחם עירוני פעיל, אך גמיש. היתרון של הפארק הוא בהיותו 'עיר קטנה ללא רגולציה' – מה שמאפשר לחברות לבחון ולפתח פתרונות חדשניים בתנאים אמיתיים. בשלוש השנים האחרונות זכינו בארבעה פרויקטים אירופיים, ופיילוטים שלנו רצים גם בערים נוספות בעולם. גם בתקופת המלחמה עמדנו לצד היזמים, רבים מהם חיילי מילואים, ודאגנו להמשכיות ולתמיכה. זה מרחב שלא רק מעודד חדשנות – אלא יוצר השפעה אמיתית על איכות החיים של כולנו".

שיר פלורנטין, מנהלת האירועים של רשת מועדוני הגריי,

שיר פלורנטין, מנהלת האירועים של רשת מועדוני הגריי

"הגריי הוא לא עוד מועדון הופעות – הוא חלק בלתי נפרד מהלייף סטייל של פארק עתידים. הייחוד שלנו הוא היכולת לשלב בין אירועים עסקיים – כנסים, השקות, הרצאות – ובין מופעי מוזיקה ובילויים לציבור הרחב. יש לנו קהל מגוון שמגיע מכל רחבי תל אביב והמרכז. קל להגיע לכאן, יש חניה בשפע – וזה יתרון עצום בעיר הזו. הגריי עתידים הוא אחד המתחמים הגדולים בארץ להופעות ואירועים. ועדיין, בזכות מבנה אינטימי ותכנון מוקפד, התחושה נשמרת אישית וחמה. הצלחה מבחינתי? לראות אנשים נהנים, מתרגשים, נפתחים – זה הרגע שבו אני יודעת שעשינו משהו טוב באמת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר