כאשר קבוצת תדהר הכריזה לאחרונה על פרויקט הפינוי-בינוי החדש שלה ברחוב מבצע סיני 25–27 בשכונת רמת יוסף בבת ים, היא לא הסתפקה בעוד תוכנית התחדשות עירונית. מדובר בפרויקט שאפתני, בהשקעה מוערכת של כ-315 מיליון שקל, שעתיד להחליף שני בנייני רכבת בני ארבע קומות, שנבנו על שטח של כשני דונם וכוללים 32 דירות – בשני מגדלי בוטיק בני 13 קומות, שיכללו 134 יחידות דיור חדשות, מרווחות ומתקדמות. מעבר לתוספת של עשרות מ"ר, מרפסת, חניה ומחסן – הדיירים ייכנסו לעידן חדש של מגורים חכמים, ירוקים ועמידים יותר לאתגרים שמציב לנו שינוי האקלים.
מה שמבדיל את השיכון הישן מהבנייה החדשה איננו רק גובה המגדלים או מספר הדירות – אלא הגישה. הפרויקט מקדם תפיסה עתידנית ששמה את רווחת הדיירים והסביבה בראש סדר העדיפויות. הוא מדורג בדירוג של ארבעה כוכבים לפי התקן הישראלי לבנייה ירוקה, ונושא דירוג אנרגטי A – מהגבוהים ביותר. המשמעות: חיסכון בחשמל ובמים, מיחזור פסולת, שיפור התנאים התרמיים בדירה והפחתה ניכרת בהוצאות התחזוקה.
כחלק מהחזון, תיושם בפרויקט שיטת בנייה מתקדמת בשם ECOWALL – מערכת ישראלית ייחודית שפותחה על ידי תדהר ושותפיה, ומבטיחה עמידות יוצאת דופן, איטום גבוה ובידוד תרמי יעיל לאורך שנים.
תומר אלפסי, מנכ"ל תדהר ייזום ונכסים מניבים, מסביר: "אנו ניגשים לשלב הבנייה תוך התחייבות לערכים המובילים אותנו לתוצר סופי העומד בסטנדרטים הטובים ביותר, הכול במטרה לבנות בתים שאנשים אוהבים – המאפשרים להם חיים טובים, בריאים ובטוחים יותר".
תומר אלפסי, מנכ"ל תדהר ייזום ונכסים מניבים: "הכול במטרה לבנות בתים שאנשים אוהבים, המאפשרים להם חיים טובים, בריאים ובטוחים יותר"
למנוע נפילת אריחים – ולהבטיח עמידות
עם שינויי האקלים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמציאות בישראל – החל מגלי חום קיצוניים, דרך שריפות חוזרות ועד לגשמים עזים בפרקי זמן קצרים – ההגנה על חזיתות המבנים כבר אינה מותרות, אלא הכרח.
אחד האתגרים המהותיים של ענף הבנייה בעידן הנוכחי הוא העמידות של מעטפת הבניין. בשיטות חיפוי מסורתיות, אריחים עלולים להתנתק וליפול – תופעה מסוכנת אשר חוזרת על עצמה בעשרות מקרים בשנה.
למרות התמורות האקלימיות, מרבית הבניינים בישראל עדיין מחופים בטכנולוגיות ישנות, שלא עברו עדכון מזה למעלה מ-40 שנה. למעשה, כ-80% מהבנייה בישראל מבוססת על מחצבים מיובאים, שאינם בהכרח מותאמים לתנאים המקומיים – מבחינת חום, לחות, שינויי טמפרטורה ותזוזות קרקע.
בתוך כך, חברת ECOWALL מציעה פתרון ישראלי מתקדם ועמיד במיוחד. מדובר במערכת חיפוי מבוססת פטנט ייחודי, המאפשר יציקה של חיפויים מותאמים בכל גודל – עד כדי לוחות ענק. המערכת משלבת בידוד תרמי חיצוני המבטל גשרי קור, איטום ברמה גבוהה משמעותית מהמקובל בשוק, ועיגון חזק ואחיד שנחשב למוביל בתחומו.
שיטת ECOWALL, המבוססת על אריחי פורצלן מתועשים, עומדת בתקן הישראלי 6560 ומציעה עמידות גבוהה במיוחד למגוון תנאי אקלים.
אריאל פוקוטינסקי, מנכ"ל ECOWALL, מדגיש: "רמת הבידוד והאיטום הטרמי והאקוסטי של הבניין עולה באופן מדהים. עם שימוש בטכנולוגיה – מבנים המצוידים בחיפויים שפיתחנו מוגנים טוב יותר מפני אתגרים אקלימיים, ומציעים סביבת מגורים נוחה ויציבה".
אריאל פוקוטינסקי, מנכ"ל ECOWALL: "המטרה שלנו היא לא רק לשפר את איכות הבנייה, אלא גם להוביל את הענף קדימה עם פתרונות שישפרו את איכות החיים של הדיירים ויתרמו לסביבה"
ישראל דוד, מנכ"ל "דוד מהנדסים" ולשעבר יו"ר ועדת התקינה המרכזית של מכון התקנים במשך 16 שנה, מוסיף: "כל בעלי המקצוע יודעים שחיפויי אבן עלולים להתנתק מהחזית. שיטה כמו של ECOWALL מעניקה ודאות ליציבות, עמידות לטווח רחוק והיעדר צורך בתחזוקה".
ישראל דוד, מנכ"ל דוד מהנדסים: "כל בעלי המקצוע יודעים שחיפויי אבן עלולים להתנתק מהחזית. שיטה כמו של ECOWALL מעניקה ודאות ליציבות, עמידות לטווח רחוק והיעדר צורך בתחזוקה"
פתרון אקלימי – עם חדשנות סביבתית
ככל שהמודעות למשבר האקלים מתגברת, כך הולכת ומתבהרת העובדה שתעשיית הבנייה חייבת להיות חלק מהפתרון, ולא מהבעיה. על פי נתונים עולמיים, כ-35% מפליטות הפחמן קשורות לתהליכי בנייה ותחזוקה של מבנים. המשמעות: חובה לאמץ טכנולוגיות שמצד אחד מגינות על הדיירים ומצד שני מצמצמות את טביעת הרגל הפחמנית של המבנה.
מערכת ECOWALL מספקת מענה כפול: גם חיפוי עמיד, איכותי וקל לתחזוקה, וגם מרכיב משמעותי בבנייה הירוקה. היא מאפשרת גמישות עיצובית מלאה לאדריכלים – כולל שילוב חומרים, צבעים וגדלים – ומותאמת באופן מדויק לאקלימים משתנים ולתנאי סביבה מגוונים.
בפרויקטים שבהם כבר שולבה המערכת, נמדדה ירידה של עד 30% בצריכת האנרגיה לקירור וחימום – בזכות בידוד תרמי בחזית המבנה, המונע חדירת חום בקיץ ואובדן חום בחורף. מומחי אקלים רואים בכך אחד הפתרונות האפקטיביים ביותר להפחתת פליטות פחמן בענף הבנייה.
ככל שתקנות הבנייה הירוקה והדרישות לעמידות אקלימית הולכות ומחמירות – כך גובר האימוץ של טכנולוגיות כמו ECOWALL בשטח. המערכת כבר מותקנת בפרויקטים רבים בארץ, והמספר הולך וגדל.
פוקוטינסקי מסכם: "המטרה שלנו היא לא רק לשפר את איכות הבנייה, אלא גם להוביל את הענף קדימה – עם פתרונות שישפרו את איכות החיים של הדיירים ויתרמו לסביבה. בעולם שבו האקלים הופך פחות צפוי ויותר קיצוני, החיפויים שפיתחנו מציעים הגנה טובה יותר על המבנה ואמירה אדריכלית חדשה – שאפשר לבנות באופן יפה, בטוח, ומותאם לאתגרי העתיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו