"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
סיוע לקהילה

תנועת המושבים למען משפחות הדרום

בין הגורמים הרבים המעניקים מתחילת השבוע סיוע לקהילות מושבי הדרום, נמצאת גם תנועת המושבים. התנועה פתחה חמ"ל ייחודי, במסגרתו נותנים אנשיה לתושבים מענה בתחום חברה וקהילה, חקלאות, דוברות, נוער ועוד

,עודכן
0השמעה
נזקים ברפת בבאר טוביה צילום :ארכיון

עמית יפרח, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל המנהל את חמ"ל התנועה, מספר: "אנחנו מסייעים למשפחות ולקהילות ממושבים בדרום להתפנות ליישובים שונים, הכל בתיאום עם הצבא ועם המועצה האזורית. ההערכה שלנו היא שככל הנראה תחל גם לחימה מצפון כך שאנחנו עוסקים בשיבוץ משפחות מהמושבים בדרום באזור מרכז הארץ (גזר, דרום השרון) עד לעמק יזרעאל, כדי שתהיה לנו אפשרות גם לתת מענה עתידי גם עבור תושבי הצפון במידת הצורך".

מה עושות משפחות או קהילות אשר רוצות להתפנות?

"ניתן לפנות אלינו, ובתיאום עם הצבא ובשיתוף המועצה האזורית אנו פועלים לפנות את מי שזקוק לכך ליישוב אחר. אנו נותנים את המענה ואת המיקום לפי בקשת המשפחה והיכולות שלנו לעזור".

מה ההנחיות לגבי חקלאים?

"במלחמה, אנו פועלים לפי צו אלוף. במצב כזה, לחקלאים סמוכי גדר אסור להגיע לשטח החקלאי ולקטוף סחורה חקלאית או לחלופין להשקות ולטפל במטע או בחממה. החקלאי מפסיד כאן משמעותית את הפרנסה שלו ואנו פועלים מול רשות המיסים עם תום המלחמה לתת פיצוי ישיר ועקיף. ייתכן שבעתיד יהיה מחסור במוצרים מסויימים בעקבות המצב.

"המצב מורכב עוד יותר כאשר מדובר ברפתות או בלולים, שכן חייבים להאכיל את בעלי החיים ולדאוג להם לתנאים נאותים. לחלק מהרפתות והלולים יש מרחבים ממוגנים אך בגלל שהם פרוסים על שטח גדול וזמן המילוט למרחב המוגן קצר מאוד, החקלאים חשופים לירי".

מה לגבי בעלי צימרים או בתי בד, יקבים ותיירות כפרית?

"אנחנו פועלים מול המדינה למתן פיצויים עבור העוסקים בתיירות הכפרית. לרוב , עם תום הלחימה, אנחנו מאשרים מול הכנסת את הפיצויים עבור בעלי העסקים כאשר העיקרון המנחה שלנו הוא השוואת מקור ההכנסה מהתקופה המקבילה אתשקד לזו של השנה הנוכחית".

לצורך סיוע - ניתן לפנות לקובי שמואל, אגף חברה וקהילה:052-6733961

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר