בדקו: כיצד תשפיע העלאת הריבית על המשכנתא שלקחתם?

העלאת הריבית הצפויה ל- 0.75% תעלה את העלות הכוללת של משכנתא בעשרות עד מאות אלפי שקלים • מאור אוחנה, מנכ"ל "דרכנו": "הנפגעים העיקרים - זכאי משרד השיכון שהגיעו כמעט ללא הון עצמי"

זוג לוקח משכנתא , צילום: יהושע יוסף

רשת ייעוץ המשכנתאות דרכנו: העלות הכוללת של המשכנתאות התייקרה במאות אלפי שקלים

העלאת הריבית במשק בין 0.5% ל– 0.75% (שאמורה להתבצע עפ"י הערכות הכלכלנים) תפגע קשות בבעלי המשכנתאות ובנוטלי משכנתאות חדשות - כך על פי בדיקה שביצעה חברת "דרכנו", רשת ארצית לייעוץ משכנתאות.

"דרכנו" חושפת כי ההחזרים החודשיים בגין משכנתא ממוצעת של מיליון שקלים ל-25 שנה יעלו בשיא של כ-527 שקלים לחודש בהשוואה למשכנתאות שניטלו לפני כחצי שנה, והעלות הכוללת של ההלוואה נכון להיום ובהתייחס להעלאה צפויה של 0.75% תעלה בכ- 150,000 שקלים, כך שעל פי הנתונים היום מי שלוקח הלוואה של מיליון שקלים ישלם עלות כוללת של כ- 1.76 מיליון שקלים.

הנתונים מתייחסים למשכנתא ממוצעת שחצייה בריבית פריים, שליש בריבית קבועה לא צמודה והשאר משתנה צמודה. 

מאור אוחנה, מנכ"ל "דרכנו", מציין כי העלאת הריבית לצד העלייה במחירי הדיור כבר גרמו לצניחה בנטילת משכנתאות חדשות בחודש אוגוסט, אך יש רוכשי דירות רבים שכבר התחייבו מול קבלנים לרכישת הדירות ודחו את נטילת המשכנתא לתשלומים עתידיים, וההוצאות שלהם כעת בגין העסקה הכוללת יתייקרו בעשרות עד מאות אלפי שקלים. כמו כן יש את כל ציבור נוטלי המשכנתאות שישלם עכשיו מדי חודש עוד מאות שקלים.

אוחנה מציין את זכאי משרד השיכון כנפגעים מרכזיים, שכן רבים מהם התחייבו לרכישת דירות כמעט ללא הון עצמי תוך ניצול האפשרות לקחת עד 90% משכנתא ( לדירות שמחירן עד כ-1.5 מיליון שקלים). עבור אותם זוגות, בעיקר אלו שטרם קיבלו את דירתם ומשלמים משכנתא במקביל לשכר דירה , מדובר בגזירה כלכלית קשה וספק אם כולם יצליחו לעמוד בה.

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר