"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
המספרים הלא מדוברים

סקירה בלעדית ל"נדל"ן היום": היכן ירדו מחירי השכירות?

בעוד שכולם מתרעמים על הקפיצה במחירי הדירות להשכרה, סקירה שביצע השמאי אוהד דנוס חושפת: אלו הערים בהן דווקא ירד שכר הדירה בחצי השנה האחרונה • דירות 2 חדרים בת"א רשמו ירידה של 7% • והיכן נרשמו רק עליות? • לסקירה המלאה

,עודכן
0השמעה
האם משרד השיכון והבינוי יצליח לעשות סדר בשוק השכרת הדירות?, צילום: יהושע יוסף

האם שר האוצר ליברמן מנותק כשטען שמחירי השכירויות קפצו באחוז וחצי בלבד? בדיקת יו"ר לשכת שמאי המקרקעין לשעבר, אוהד דנוס, מגלה כי אכן היו עליות דו ספרתיות דמרטיות השנה - אולם גם ירידות. הסקירה בחנה את תנודות המחירים בחצי השנה האחרונה, ועולות ממנה מספר מסקנות מפתיעות.

נתחיל בתל אביב. באופן מפתיע, נרשמה ירידה של לא פחות מ-7% במחירי השכירות של דירות שני חדרים בעיר, מ-5,700 שקלים של שכ"ד ממוצע ל- 5,300. באילת חלה ירידה דרמטית של 11% בדירות חמישה חדרים, מ-5,600 שקלים ל-5,000. באשדוד גם כן נרשמה ירידה מרשימה של 7%, מ-5,800 שקלים ל-5400.

עוד עולה מהסקירה כי דירות שלושה חדרים בחיפה ירדו ב-10% מ-3,000 שקלים ל-2,700. דירות חמישה חדרים במודיעין ירדו גם ב-10% מ-7,700 שקלים ל-6,900, ובחולון דירות ארבעה חדרים ירדו ב-4% מ-5,000 שקלים ל-4,800.

הסקירה כאמור גם חושפת את העליות מחירי השכירות הגבוהות במיוחד באזורים שונים. בתל אביב דירות חמישה חדרים עלו ב-21% מ-9,500 ל-11,500. דירות שני חדרים בירושלים עלו ב-12% מ-3,400 שקלים ל-3,800. דירות חמישה חדרים עלו ב-25% מ-7,100 שקלים ל-8,900.

בנוסף, מהסקירה עולה כי בכפר סבא, שרק לאחרונה פורסם עי הפכה לשנייה בישראל ביוקר הדיור, דירות שלושה חדרים עלו בלא פחות מ-28% מ-3,500 שקלים ל-4,500. בפתח תקוה דירות חמישה חדרים עלו ב-15% מ-5,800 שקל ל-6,700. דירות חמישה חדרים בראשל"צ עלו ב-15% מ-6,000 שקלים ל -6,900.

הנתונים באדיבות שמאי המקרקעין אוהד דנוס,

"למנוע הצהרות חסרות אחריות של מקבלי ההחלטות"

שמאי המקרקעין אוהד דנוס, שביצע את הסקירה, התייחס למספרים: "שוק השכירות, כמו שוק הנדל"ן בכלל, אינו חד גוני. מגמות שונות ומקומיות של ביקוש והיצע משפיעות בכיוונים שונים בהתאם למצב ברגע נתון. היה רצוי מאוד לערוך רגולציה בשוק השכירות, לפחות ברמת הדיווח, ואז היו נמנעות הצהרות חסרות אחריות של מקבלי החלטות והציבור יכול היה להימנע מהוויכוחים שבין אנשי המקצוע בתחום".

ברקע לפרסום עליות המחירים בת"א, סגן ראש עיריית ת״א-יפו ויו"ר ועדת התכנון והבנייה, עו״ד דורון ספיר, לשר האוצר ליברמן: ״אני פונה אליך להוביל מהלך פשוט שיש בו לסייע באופן מיידי למצוקת שוכרי הדירות בתל אביב יפו ובמדינת ישראל. פטור ממס למשכיר דירה יחידה, ששוכר דירה אחרת לשיפור דיור, וחלוקת נטל דמי התיווך בין המשכיר לשוכר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר