פארק המים באשדוד (הדמיה) | צילום: עיריית אשדוד

מי צריך את דיסני וורלד? התחרות על פארק המים הגדול בישראל

בימים אלו הערים הדרומיות אשדוד ואשקלון נמצאות בעיצומן של הקמת פארקי מים חדשים ומתחרות על תואר "פארק המים המפואר בישראל" • בין שלל האטרקציות שיוצעו לקהל הרחב: מגלשות מים, מתקני ילדים, בריכות מסלולים ועוד

דיסני וורלד עוד אין בארץ, אך יש שתי ערים שכנות המתחרות על פארק המים המפואר בישראל: אשקלון ואשדוד, אשר מציגות פארקי מים עצומים בגודלן שיהוו אטרקציה תיירותית יוצאת דופן.

באשקלון תקבלו אטרקציית LAZY RIVER הכוללת נהרות מלאכותיים עם גלים עדינים בגובה של כ-60 ס״מ. המתקן יכלול שמש כמתקן העומד בפני עצמו או כשיטת התניידות אטרקטיבית ברחבי הפארק באופן המאפשר מנוחה, הצטננות וצפייה בנוף, בריכת גלים, בריכת פעילות עם מסלולים שונים, מתקן ענק הכולל שש מגלשות, מגלשות ובריכות לילדים, משחקי פעוטות ומשטח התזה, מתקן הכולל מגלשת גוף אחת, מגלשת מהירות, משטח מרוץ זוגי וקומפלקס אבובים.

בנוסף לכל אלו, יכלול הפארק מתחמי מסחר והסעדה, ספא, חלל לאירועים והפעלות, מלתחות ולוקרים וכן משרדים, חדרי צוות ומרפאה לעזרה ראשונה.

מתחם אשקלון. צילום: דוברות עיריית אשקלון,

בפארק המים באשדוד יהיו מגוון אטרקציות מים, בהן: בריכת גלים, 3 מגדלי מגלשות – אקסטרים, רגילה ומשפחתית, נהר גועש ועוד מתקנים להנאה רבה וחוויה בלתי נשכחת.

המתקן האתגרי שיוקם לצידו הוא מבנה ענק בן מספר קומות של מתקנים מאתגרים בדרגות קושי משתנות, המאפשרות למשתתפים לגלות מחדש מיומנויות מוטוריות בהן לא השתמשו זמן רב. בין האטרקציות הנוספות יהיו מתחם קארטינג עם מסלולים ברמה גבוהה ומיני לונה פארק ענק עם מתקנים המתאימים לילדים קטנים.

הפארק באשקלון, המתחרה על תואר ״פארק המים הגדול במזרח התיכון״ הוא הגדול מהשניים (60 דונם) עם למעלה מ-25 אטרקציות ומגלשות לכל המשפחה. הפארק יהווה גם עוגן תעסוקתי חדש לתושבי העיר ויסייע במיצובה של אשקלון כעיר תיירות בינלאומית.

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון // צילום: ויקיפדיה,

החברה שתזכה להקים ולתפעל את הפארק תיהנה, בהתאם לתנאי משרד התיירות, ממענק כספי בהתאם לחוק לעידוד השקעות הון. הפארק מתוכנן לקום בצפון העיר אשקלון, בסמיכות למוקדי משיכה אזוריים משמעותיים, כגון פארק הגולף - פארק נופש חופי הממוקם צמוד למתחם בצידו המערבי וכן שמורת טבע הממוקמת בצידו הצפוני.

באשדוד מדובר במיזם רחב היקף - מתחם בן 40 דונם, שיכיל פארק מים מתקדם ומלא במתקנים וחוויות מים חדשניים, פארק אקסטרים, מתחם קארטינג ומיני לונה פארק. עלות ההקמה המשוערת עומדת על 60-70 מיליון שקלים והפעלתו תהיה במודל ה-BOT, לתקופה של 20-25 שנה.

בפארק המים באשדוד יהיו מגוון אטרקציות מים, בהן בריכת גלים, 3 מגדלי מגלשות – אקסטרים, רגילה ומשפחתית, נהר גועש ועוד, שיספקו הנאה רבה וחוויה בלתי נשכחת.

יחיאל לסרי, ראש עיריית אשדוד // צילום: ויקיפדיה,

המתקן האתגרי שיוקם לצידו הוא מבנה ענק בן מספר קומות של מתקנים מאתגרים בדרגות קושי משתנות, המאפשרות למשתתפים לגלות מחדש מיומנויות מוטוריות בהן לא השתמשו זמן רב. במתחם יהיה גם מתחם קארטינג עם מסלולים ברמה גבוהה ומיני לונה פארק ענק עם מתקנים המתאימים לילדים קטנים.

תהליך התכנון באשקלון לווה ע"י חברת "רן וולף תכנון אורבני וניהול פרויקטים", שבין הפרויקטים שניהלה בעבר ובהווה ניתן למצוא את נמל תל אביב ונמל יפו, רובעי החדשנות של באר שבע וחיפה, רובע העסקים החדש של ירושלים, תוכנית האבל תיירות של אשדוד, מתחם תיירות ונופש מכמורת ועוד.

כמו כן, בתכנון הפארק לקחה חלק משמעותי גם חברת Global Leisure & Entertainment - חברת ייעוץ בפרויקטים של פנאי ובידור המתמחה במגוון רחב של אטרקציות ושירותים, היושבת בדובאי והונג קונג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...