צילום: אלבום פרטי // יפה מזרחי בידה. הריח משך את כולם למטבח

הממולאים של אמא

הגעגוע מעלה זכרונות וטעמים אצל יפה מזרחי בידה. כל אחד מצא בסיר הענק את מה שהוא אוהב

"בכל יום שישי אמא הייתה עומדת במטבח ומכינה מאכלים עיראקים אותנטיים", נזכרת יפה מזרחי בידה, בת למשפחת הבנייה מזרחי ובניו.

היא מגלגלת בפיה את שמות המאכלים, ואפשר כמעט להרגיש את הטעם: טביט ריחני וטעים, ממולאים של ירקות בכל הצבעים, קובות נהדרות במרק סלק דלעת או במיה.

רוצים להישאר מעודכנים כל הזמן? הירשמו עכשיו לניוזלטר של נדל"ן היום

מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>

"הריח משך את כולנו למטבח - משפחה, חברים ושכנים קרובים", היא מספרת. "הגעגועים לאמא, לריחות ולאווירה בבית הם אלה שהביאו אותי ללמוד לבשל. אחד המאכלים המופלאים שלה היה סיר ממולאים ענק, שבו כל אחד מצא את מה שהוא אוהב".

ממולאים שיוצרים ניחוח ואווירה // צילום: אלבום פרטי
ממולאים שיוצרים ניחוח ואווירה // צילום: אלבום פרטי

המצרכים:

5 פלפלים קטנים (בצבע אדום או ירוק בהיר)

5 תפוחי אדמה

5 עגבניות בשלות

3 סלק אדום

3 בצלים

למילוי:

1/2 ק״ג בשר טחון

התוכן שמוציאים מתוך הירקות

1/2 כוס אורז פרסי

1 כף רסק עגבניות

1/2 לימון סחוט

10 עלי נענע או כפית נענע יבשה

כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית בהרט או כמון

לרוטב:

חצי כוס לימון סחוט

כף רסק עגבניות

כוס מים רותחים

 

יאללה לעבודה:

מרוקנים בכף פריזאית את הירקות שבחרנו. את התוכן מרסקים בקוצץ ירקות חשמלי למחית. את הפלפלים פותחים למעלה כמו כובע. מערבבים את הבשר עם התבלינים, תוכן הירקות והאורז. מתחילים במילוי הירקות (לא לדחוס, להשאיר מקום לאורז לתפוח ולהתבשל).

לסדר בסיר בקומות: למטה - סלק, תפוחי אדמה ופלפלים. בקומה מעל - עגבניות ובצלים. להשקות את הירקות ברוטב . להכניס לתנור, טורבו 170-180 מעלות, למשך 5-6 שעות.

לבריאות, תאכלו ותיהנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...