"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חונים וטוענים

אפקט טסלה: ביקוש מוגבר לחניונים רובוטיים עם אפשרות לטעינה חשמלית

,עודכן
רכבים חשמליים, צילום: WOHR

על רקע כניסת יצרנית הרכבים החשמליים טסלה לשוק הישראלי נחתמו לאחרונה במרכז תל אביב 3 עסקאות לרכישת חניונים רובוטיים בעלי אופציה לטעינה חשמלית בזמן החניה – מהראשונים שיותקנו בישראל.

לאחרונה נחתמה עסקה משמעותית בתחום בין פרומוט מתקני חניה ובין קבוצת הנדל"ן חובבי ציון, המתמחה בהתחדשות עירונית, לאספקת 3 חניונים עם אופציה לטעינה חשמלית בלב אזור הביקוש של מרכז תל אביב. שווי העסקאות עומד על 6 מיליון שקל, ועלות הביצוע 15 מיליון.

את החניונים תספק פרומוט במסגרת פרוייקטים של תמ"א 38, המקודמים בלב ההיסטורי של תל אביב. 2 מהבניינים סמוכים זה לזה ברחוב המליץ. בהם צפויה קבוצת חובבי ציון להוסיף 10 דירות חדשות ל-15 דירות קיימות. פרומוט תספק 2 מערכות רובוטיות עם 24 מקומות חניה.

רוצים להישאר מעודכנים כל הזמן? הירשמו עכשיו לניוזלטר של נדל"ן היום

מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>

פרויקט נוסף יבוצע ברחוב יהואש, רחוב פנימי יוקרתי הסמוך לטיילת. חובבי ציון תוסיף 3 דירות חדשות ל-8 דירות קיימות. בבניין זה יותקן חניון אוטומטי עם 14 מקומות חניה.

כל מערכות החניה האוטומטיות יוצרו על ידי החברה הגרמנית WÖHR, ועומדות בתקן האירופאי והישראלי למתקני חניה.

מנכ"ל פרומוט מתקני חניה אודי דרזנר מעריך כי הביקוש לחניונים בעלי טעינה חשמלית יילך ויגדל: "לפי התחזיות צפוי גידול של מאות אחוזים בכמות כלי הרכב החשמליים בכבישי הארץ. מאחר שחניון רובוטי מתקינים פעם בעשרות שנים, אנחנו ממליצים לכל יזם שבונה היום פרויקט לכלול את האפשרות לטעינה חשמלית במפרט המערכת ולשלב את ההכנות הנדרשות לכך בתשתיות הבניין, מתוך צפיית פני העתיד".

מנכ"ל ובעלי קבוצת חובבי ציון, עו"ד מיכאל כהן, אמר כי הדרישה לאופציה לטעינה חשמלית בחניונים הרובוטיים באה מהן מבעלי הדירות הוותיקות בבניינים והן מהרוכשים. "קהל הרוכשים של מרכז תל אביב מורכב מאנשי הייטק ובעלי מקצועות חפשיים, אנשים צעירים, מעודכנים ובעלי עמדות סביבתיות, שרוצים לדעת שבחניון שצפוי לשרת אותם תהיה אפשרות לטעינה חשמלית. הטכנולוגיה המאפשרת את טעינת הרכבים באופן אוטומטי היא רק אחד מתוך שורה של יתרונות שמהם נהנים החניונים הרובוטיים, לעומת חניונים קונבנציונליים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר