"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פחריזדה חוסל באמצעות בינה מלאכותית"

סגן מפקד משמרות המהפכה תיאר כיצד לטענתו התבצעה ההתנקשות בראש תוכנית הגרעין • בכיר איראני נוסף איים על ישראל: "התגובה בלתי נמנעת"

,עודכן
פחריזדה על רקע זירת החיסול, צילום: רויטרס

יותר משבוע עבר מאזחיסולו של ראש תוכנית הגרעין האיראנית, המדען ד"ר מוחסן פחריזדה, ומקורות רשמיים באיראן ממשיכים לחשוף פרטים נוספים, לטענתם, מהאירוע. סגן מפקד משמרות המהפכה, עלי פדבי, תיאר בנאום שנשא באוניברסיטת טהרן את החיסול שבוצע קילומטרים ספורים מהבירה האיראנית.

פדבי אמר בנאומו שהחיסול בוצע באמצעותנשק אוטומטי שהופעל מרחוקעל ידי "טכנולוגיה לוויינית מתוחכמת", הוצב על מכונית מתוצרת ניסאן ועשה שימוש בתוכנה לזיהוי פנים על מנת לאתר את פחריזדה ולפתוח באש נגדו. פדבי טען כי המערכת עשתה שימוש בבינה מלאכותית כדי להתמקד במדען.

עוד טען הבכיר כי בסך הכל נורו לעבר רכבו של פחריזדה 13 קליעים. ראש חוליית האבטחה של הבכיר נפגע ונהרג גם הוא לאחר שקפץ להגן עליו בגופו. פחריזדה עצמו נהרג מכדור שקטע את עמוד השדרה שלו.

בתוך כך, במשמרות המהפכה ממשיכים לסמן את ישראל כאחראית לחיסול. בנאום שנשא דובר הארגון, רמאדן שריף, נטען שישראל עומדת מאחורי החיסול וכי איראן מתכננת להגיב על ההתנקשות.

"הציונים יודעים היטב כי פעולותיהם לא יעברו ללא תגובה הולמת ובמשך השנים הוכחנו להם כי זה המצב. הציונים רצחו יותר מ- 2,700 בכירים בשורות ההתנגדות במשך שנות קיומה והם עצמם גאים מאוד בהתנקשויות ובטרור שהם מפיצים”, אמר שריף.

"המטרה החשובה ביותר של הציונים כיום היא למנוע מהאומות המוסלמיות גישה למדע ולקדמה, ואיראן עומדת בראש המאמץ הזה בזכות דם הקדושים שלנו. כעת הציונים רואים את כוחם הריק ואת טבעם השקרני תחת איום", הוסיף הדובר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר