"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פחריזדה חוסל בירי נשק שהופעל מרחוק"

סוכנות הידיעות "פארס" טענה כי ראש תוכנית הגרעין של טהרן נורה למוות במתקפה שכללה מכונית נשלטת מרחוק ומערכת ירי מתוחכמת

,עודכן
זירת החיסול של פחריזדה, צילום: רויטרס

סוכנות הידיעות האיראנית החצי רשמית "פארס" חשפה היום (ראשון) פרטים חדשים על חיסולו של ראש תוכנית הגרעין האיראנית, מוחסן פחריזדה, שחוסל ביום שישי על ידי מתנקשים מזרחית לבירה טהרן.

על פי הפרטים החדשים, החיסול בוצע תוך שימוש במכונית אוטונומית, מטעני נפץ, ומקלע המופעלים מרחוק ולא נכחו כל מתנקשים בזירת האירוע. סוכנות הידיעות טענה כי על אף שרכבו של הבכיר האיראני היה ממוגן וחסין כדורים, פחריזדה יצא מהרכב לאחר שסבר בטעות כי מדובר בתאונה.

עוד נכתב כי השיירה בה נסע פחריזדה כללה שלושה כלי רכב משוריינים כשאחד מהם ניתק מהשיירה כשפיצוץ גדול התרחש על הכביש שבו נסעה. עוד נטען כי כלי הרכב שבו נסע פחריזדה, שהיה בדרכו עם רעייתו לבית הנופש שלהם בעיירה אסארד ממזרח לטהרן, נעצר לאחר שמטח כדורים ממקור לא מזוהה פגע בו. מקור הירי היה, על פי הדיווח, מכונית נשלטת מרחוק מתוצרת ניסאן, שביצעה את הירי הקטלני לעבר המדען ולאחר מכן התפוצצה, 150 מטרים מכלי הרכב בו שהה פחריזדה.

סוכנות הידיעות התעקשה כי אף גורם אנושי לא השתתף בתקיפה שהביאה לחיסולו של המדען האיראני וכי היא ארכה שלוש דקות בלבד. עוד נטען כי בעליה של המכונית שהתפוצצה בזירת הפיגוע עזב את המדינה בשנת 2019. ב"פארס" ציינו כי ניסיונות התנקשות בחייו של פחריזדה סוכלו בעבר וכי המדען הבכיר היה על הכוונת של "גורמי טרור ציוניים" במשך שלושה עשורים.

אחד מכלי הרכב שהתפוצצו בזירת ההתנקשות // צילום: איי.אף.פי
אחד מכלי הרכב שהתפוצצו בזירת ההתנקשות // צילום: איי.אף.פי

למרות הדיווח בסוכנות הידיעות, המשמשת כשופר של המשטר בטהרן, ייתכן כי הטענות לפיהן לא השתתף אף מתנקש בחיסול נועדו להגן על כבודם של המאבטחים שנהרגו באירוע ולא לטעון כי הוכרעו על ידי מתנקשים בקרב פנים אל פנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר