אם כבר פרובוקציית סושי, עדיף עם סושי שנראה טוב // צילום: מתוך הקליפ // אם כבר פרובוקציית סושי, עדיף עם סושי שנראה טוב

עדי ביטי, את לא עושה את זה נכון

זה לא שאנחנו רוצים לקחת חלק בוויכוח, אבל סצנת "ביזוי" הסושי הפריעה לנו במיוחד, ולא מהסיבה שאתם חושבים • כך תכינו בביתכם סושי טוב יותר

כבר למעלה מיממה שכולם מדברים על דבר אחד - הסרטון של עדי ביטי. פרובוקטיבי ולא צנוע או לגיטימי בשנת 2020 המוזרה גם כך? לא יודעים וזה לא עניינו, אך על דבר אחד לא יכולנו להבליג - השימוש בסושי. הבעיה שלנו היא לא המקום עליו הסושי מונח, שולחן או גוף, לא אכפת לנו, בתאבון, אבל הסושי עצמו, ראיתם מה הולך שם?

אולי זה תקציב ההפקה שהלך על רקדנים ופאות בכל מיני אמצעים, גרפיקה אפקטים ועוד, אבל בסושי לא ממש השקיעו, מילא השימוש באינסייד אאוט בסיסי, שנראה גם ללא דגים, אלא שהסושים עצמם אפילו התפרקו בזמן ההרמה עם הצ'ופסטיקס, מה שמעיד על סועדים לא מיומנים או לרוב, על סושי לא טוב מבחינת הביצוע והגלגול. 

עוד בנושא:

עד האונס הבא: הקליפ של עדי ביטי כקריאה להשכמה

עדי ביטי בתגובה לסערה: "נגמרה הקורונה?"

אז כאילו שאין לנו צרות אחרות, השיר הזה נמצא במוקד סדר היום החברתי והתקשורתי, וכך גם סצנת הסושי המבאסת. שוחחנו עם איליה באשס, שף מסעדת "סושי טוקיו קלאב" התל אביבית, שנתן לנו טיפים להכנת סושי ביתי, כך שאתם הגולשים תוכלו להכין בבית סושי שנראה טוב יותר ממה שנאלצתם לצפות בו בסרטון.

"נתחיל באורז. בעולם יש מאות סוגי אורז, בארץ יש מגוון מצומצם יותר. זה שאנחנו נבחר חייב להיות כמה שיותר עגול וכמה שפחות 'שבור'. חשוב לשטוף אותו במים קרים לפני שמתחילים למשך זמן של כחמש עד שבע דקות, וזה הרבה יותר קריטי ממה שאתם חושבים, כי רק כך ניתן לשטוף את כל העמילן מהאורז. היחס הנכון בין המים לאורז צריך להיות כ-110% מים. מי שיכול, מומלץ להשתמש ב'רייס קוקר', מכשיר להכנת אורז, כדי להקל על התהליך וההכנה.את האורז מומלץ לתבל בחומץ אורז, סוכר ומלח ולשים אותם כעשר דקות אחרי שהאורז סיים להתבשל". 

הסושי של טוקיו קלאב // צילום: אריאל עפרון
הסושי של טוקיו קלאב // צילום: אריאל עפרון

"פיזור האורז על האצה צריך להיות מפוזר ולא מעוך, כמה שיותר אוורירי. בכל הנוגע לאיכות, מומלץ להכין כמות מדויקת לכל ארוחה ולא להשאיר את האורז במקרר לימים נוספים קדימה. האצות, כמובן, צריכות להיות קריספיות. מומלץ להגיש הכל במועד כמה שיותר קרוב לרגע הגלגול ולא לחכות יותר מדי".

"המילוי יכלול לרוב דג טרי בלבד בתוספת ירקות, ורצוי ששניהם יהיו כמה שיותר טריים. את הדג מומלץ לקנות כמה שיותר טרי מחנות מתמחה ולבקש לפלט. הסושי הקל והבסיסי ביותר זה אינסייד אאוט, כמו שהיה בקליפ: מניחים שכבה אחידה של אורז על האצה והופכים כך שהאורז יהיה על משטח העבודה. הכמות המומלצת למילוי צריכה להיות לכל היותר 60 גרם ולאחר שמסיימים איתו צריך לעגל את הרול, מבלי למעוך אותו. לשלב החיתוך נזדקק לסכין האיכותי ביותר שיש בנמצא ובין כל חיתוך מומלץ לנקות אותו עם מגבת לחה".

 

הסושי של טוקיו קלאב // צילום: אריאל עפרון
הסושי של טוקיו קלאב // צילום: אריאל עפרון


 

תוספות מלמעלה – שומשום, שבבי טמפורה מטוגנת, ביצי דגים טוביקו , למתקדמים אפשר לשים גם קאוויר סלומון. 

רטבים בצד: סויה, מחית וואסבי מוכנה וג'ינג'ר מוחמץ. בכל מקרה לא ממליצים לעשות לטבול את הסושי בכמות גדולה של רוטב.  

רוצים להכין ג'ינג'ר מוחמץ בעצמכם: מקלפים, פריסה עם מנדולינה לחתיכות דקות, חליטה במים 10 דקות, ייבוש, ואז השרייה בחומץ אורז, סוכר  ומלח במשך יומיים לפחות.  

שילובים מומלצים:

סלמון ואבוקדו למתחילים

טונה , מלפפון, ספיסי מיונז ובצל ירוק למתקדמים

בתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...